DE UITDAGING

Pas wanneer je oog in oog staat met een design meubel van de hoogste kwaliteit, waardeer je het vakmanschap, zie je de prachtige vormen en voel je de kwaliteit. Deze ervaring via het web overbrengen is een extreme uitdaging, maar niet onmogelijk.

Het bestaande Magento platform was niet meer dan een webshop. Een apart onderdeel binnen de online beleving van Gispen, bestaande uit een losstaande Magento webshop waar bezoekers producten konden bekijken en bestellen.

Het nieuwe platform moet de klant meenemen, verleiden. Uitdagen en inspireren.

 

“Door continu de shop te verbeteren wordt de actuele uitstraling van Gispen zo goed mogelijk in een webshop neergezet.”

Boris van Katwijk
Boris van Katwijk
Backend developer

DE OPLOSSING

Door de website en webshop te integreren in één Magento platform is de volledige customer experience samengebracht. Gispen kan haar content gebruiken om de bezoeker warm te ontvangen, relevante content aan te bieden in de vorm van projecten, branche oplossingen, blog artikelen en het volledige Gispen assortiment. Bezoekers kunnen per branche worden geïnspireerd, projecten bekijken die relevant zijn en direct in contact komen met experts binnen de branche of expertise.

Bestaande klanten bestellen uit hun eigen assortiment, tegen hun afgesproken prijzen bij hun vastgelegde contactpersoon. Grote accounts met meerdere inkopers krijgen toegang tot hun eigen, herkenbare bestelportaal met  vastgestelde budgetten en permissies.

Orders worden direct ingeschoten in het ERP systeem Infor LN om zo afgehandeld te worden via het voor iedereen vertrouwde proces.

Magento
Magento B2B
Infor
Infor LN ERP
Magento webshop Gispen

Magento als webshop én website

Magento is meer dan alleen een webshop platform. Met de juiste uitbreiding is het ook uitermate geschikt om een website CMS te vervangen.

Door het samenbrengen van de webshop en website wordt de product experience één geheel. Inspirerende cases worden gekoppeld aan het productassortiment. Producten zijn verrijkt met Digital Assets, van hoge resolutie afbeeldingen tot 3D modellen. Elke gebruiker wordt bediend met content die relevant is voor zijn of haar (droom)project.

B2B sales portaal magento

B2B sales portaal

Klanten van Gispen kunnen individueel of met hun hele organisatie inloggen en bestellen. Ze maken gebruik van prijsafspraken, budgetten, afgestemde assortimenten en bestellen zelfs via een OCI koppeling direct vanuit hun inkoop software via een Punch Out. Een webshop die net zo comfortabel werkt als het Gispen meubilair zit.

Mobile first webshop

Mobile first

Dat de B2C markt een gigantische groei in mobile commerce meemaakt is geen geheim. Maar ook in de B2B markt groeit het mobiel gebruik. Het platform van Gispen is mobiel net zo gemakkelijk te gebruiken als op een desktop omgeving. Van geïnteresseerde passanten die geïnspireerd en gedreven worden om contact te maken tot trouwe klanten die hun complexe inrichting onderhouden, uitbreiden en vervangen.

22 % Meer sessies
10 % Meer pageviews
43 % Meer mobiele bezoekers

 

Gispen is al 100 jaar een meubel ontwerper en fabrikant van duurzame design meubelen. Innovatief ontwerpen en produceren, slim gebruiken en waardebehoud zijn belangrijke uitgangspunten.

Samen met klanten, nationale en internationale ontwerpers en architecten, partners en leveranciers werkt Gispen aan verrassende en duurzame oplossingen voor werk-, zorg-, onderwijs- en hospitality-omgevingen.

Benieuwd naar de live shop? Bekijk hem hier

VERGELIJKBARE CASES:

Eleganza
Eleganza

Voorop blijven lopen in de high-end fashion markt met een razendsnelle en superieure shopping ervaring door Progressive Web App (PWA) technologie. Van Magento 1 naar Magento 2 inclusief PWA Studio in 3 maanden.

Bekijk deze case
Facility Trade Group
Facility Trade Group

Een B2B sales en service portaal op basis van Magento 2 B2B Commerce.

Bekijk deze case
EDG Media
EDG Media

Een snellere en stabielere Magento B2B e-commerce webshop, dat is het resultaat van de samenwerking tussen EDG Media, Hypernode en Experius.

Bekijk deze case

Yannick Roling

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl