Superieure shopping ervaring met Adobe Magento PWA Studio

Adobe Magento's PWA Studio maakt het voor webshops mogelijk om betrouwbare, snelle en boeiende mobiele ervaringen te creëren, om zo conversie en betrokkenheid van bezoekers te verhogen.

Op deze pagina lees je alles over Adobe Magento PWA Studio, waarom wij dit bij Experius inzetten en wat het precies inhoudt. 

Ben je nog niet op de hoogte van wat een Progressive Web App is?
Kijk dan op onze Experius PWA pagina en leer alles over deze nieuwe technologie. 

Experius ontwikkelt web apps basis van Adobe Magento PWA Studio, voor e-commerce spelers die voorop willen blijven lopen. 

 

experius-pwa-studio

Wat is Adobe Magento PWA Studio?

Magento PWA Studio van Adobe is een set aan tools voor developers, om bovenop een Magento 2 backend een PWA als frontend te bouwen. Adobe Magento PWA Studio is beschikbaar sinds januari 2019. 

De eerste versie van Magento PWA Studio van Adobe bevatte een hele basic set aan tools, wat het lastig maakte voor developers om er goed mee aan de slag te gaan. Dat is ondertussen veranderd, mede door de bijdrage van de zeer sterke contributor base. 

In de afbeelding hiernaast zie je de samenhang tussen Adobe Magento backend, de API koppeling naar de PWA en PWA Studio. 

Bron afbeelding: Magento PWA DevDocs

Waarom wij kozen voor Adobe Magento PWA Studio

Wij kozen er begin 2019 voor om met Adobe Magento PWA Studio te gaan werken, omdat wij willen werken met de nieuwste en beste technologie voor onze klanten. Zodat zij net als wij, voorop blijven lopen.

Ons Experius PWA team startte met de bouw van een demo omgeving, op basis van Adobe Magento PWA Studio en eigen ontwikkelde tools. Dit werd een goed functionerende proof of concept; nu nog een klant die mee wilde gaan met deze innovatie oplossing!

Gevonden! We wisten onze klant, fashion retailer Eleganza, te interesseren in de innovatieve mogelijkheden van PWA.  In oktober 2019 hebben we als eerste in Nederland deze PWA webshop voor Eleganza gelanceerd.

Magento-PWA-Studio-Set-Up-PWA-Docs-1

Waarom kiezen voor een web app met Magento PWA Studio?

Adobe Magento PWA Studio is beschikbaar voor alle webshops gebouwd met Adobe Magento 2.0 en hoger. 

Heb je een webshop of wil je een webshop laten ontwikkelen met Adobe Magento 2  (Commerce), dan is PWA Studio een logische keuze. Je krijgt een robuuste oplossing, want je blijft bij dezelfde technologiebasis en er is een naadloze integratie tussen backend en frontend.

Verder zijn er de volgende voordelen van een web app op basis van Adobe Magento PWA Studio: 

  • Je beheert alles in één backend en niet apart van elkaar, waardoor je onderhoud- en updatekosten lager zijn. 
  • Je maakt gebruik van de mogelijkheden die door de brede schare aan ervaren Adobe Magento contributors worden opgezet en opgeleverd. 
  • De support van een grote marktspeler als Adobe Magento geeft aan dat er toekomst zit in PWA Studio. Daar wil je bij horen. 
  • Experius was als eerste in Nederland en tweede wereldwijd met het lanceren van een succesvolle werkende PWA webshop op basis van Adobe Magento PWA studio.
experius-pwa-magento-1
200 % Gemiddelde performance verbetering volgens Google Lightspeed
-33 % Gemiddelde daling van de bounce rate na lancering van de web app

Yannick _Roling_experius

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number0308200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper_Verhorst_Experius

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number0308200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl