Progressive Web Apps: de toekomst voor webshops

Op Magento Live Europe presenteert Experius de rising star in online shopping: Progressive Web Apps. Razendsnel, superieure gebruikerservaringen.

Lees meer Download brochure

Wat kan PWA voor jouw webshop betekenen?

Een razendsnelle en gebruiksvriendelijke webshop? Dat kan met Progressive Web Apps (PWA). PWA’s zijn in de basis een simpele webapplicatie die het beste van het web en het beste van native apps combineren. PWA’s zijn solide, zeer snel en creëren een hoog engagement met de gebruiker. Naarmate de gebruiker een relatie opbouwt met de web app, wordt deze steeds krachtiger. De PWA verzendt relevante pushmeldingen, heeft een pictogram op het startscherm en laadt op het volledige scherm.

Progressive

Werkt voor elke gebruiker, ongeacht welke browser of welk device er gebruikt wordt omdat het gemaakt is met progressive enhancement als gedachtegang.

Responsive

PWA's werken op elk device, en op elke schermgrootte. Ongeacht of dit een smartphone, een tablet of een laptop is.

Internetverbinding onafhankelijk

Uitgerust met een service worker zodat de app ook offline werkt of bij een slecht netwerk. Zo kan de gebruiker de producten in zijn winkelwagen leggen, terwijl de trein een tunnel in rijdt.

App-like

Voelt aan als een native app, vanwege de soepele paginaovergangen en het razendsnel laden van afbeeldinge en content. Dit komt doordat het ‘app shell model’ onderscheid maakt tussen content en functionaliteit.

Up to-date

Altijd up-to-date content dankzij het service worker update process. De PWA hoeft niet handmatig of in de store te worden geüpdatet.

Veilig

Draait volledig over HTTPS en met een SSL-gecodeerde verbinding.

Installeerbaar

Staat gebruikers toe om de app toe te voegen aan hun homescreen. Je bent niet afhankelijk van Google of Apple die bepaalt of de app in de store mag komen, de gebruiker bepaalt.

Wil je meer weten over wat een PWA precies is?

Magento's Progressive Web App Studio

Magento heeft een toolset ontwikkeld,genaamd 'PWA studio' waarmee developers Progressive Web Apps kunnen ontwikkelen bovenop Magento versie 2.3.

Lees meer over Magento's PWA

Experius met Magento PWA Studio

Om de nieuwste generatie webshops te bouwen maakt Experius gebruik van de Magento PWA studio toolset. Wij ontwikkelen PWA webshops op maat, met een eigen look en feel afgestemd op de wensen van onze klant.

Een PWA geeft de vrijheid om een frontend neer te zetten die eenvoudig mee kan groeien met de behoefte, zodat jij voorop kan blijven lopen.

Je kan het zien gebeuren of er deel van uitmaken!

Wil je gewapend zijn voor de toekomst van e-commerce, dan moet je nu inzetten op Progressive Web Apps. Niet alleen vanwege de wensen van jouw gebruikers, maar ook omdat het een commercieel interessant alternatief is voor een website en native app. Met de juiste implementatie en webstrategie bereik je jouw klanten beter dan ooit tevoren. Onze e-commerce consultants denken graag met je mee over de juiste invulling van jouw webstrategie.

Neem contact met ons op

The team at Experius have been active and longtime supporters of PWA Studio to date with the Magento community. They continue to help early adopters in the Magento community get started including examples and Mage2Gen to create lightning-fast, superior PWA shopping experiences for Magento 2.3 and above.

Eric Erway
Sr. Manager, Product Management at Magento

Veelgestelde vragen

Met de antwoorden maken we de keuze voor PWA nog eenvoudiger.

Een Progressive Web App is een alternatief voor een native app. Een PWA start je vanaf de browser van je smartphone en - net als bij een traditionele app - kun je het icoontje installeren op je homescreen. De gebruikerservaring van een PWA is vrijwel gelijk aan die van een traditionele app, met als voordeel dat deze niet in de store hoeft te staan. Net als een app kunnen er bij een PWA pushberichten verzonden worden en is hij offline beschikbaar.

Het is een trend die de komende jaren meer vorm en inhoud gaat krijgen. Zo voorspelt onderzoeksbureau Gartner dat in 2020 meer dan 50% van de native apps vervangen zijn door Progressive Web Apps.

Nee, een PWA is eigenlijk een responsive webshop op steroids het zal dus je huidige webshop vervangen op alle devices.

Uiteraard verschilt dit per webshop maar over het algemeen verbeteren je statistieken. Zie pwastats.com

Wil je meer weten over PWA's en welke voordelen ze bieden?

Download de PWA Whitepaper