DE UITDAGING

Het moet herkenbaar zijn voor veel ouders met kleine kinderen: veel verschillende kindermeubels in huis, die ook nog eens snel vies worden. Toen Sifra Douma in 2011 besloot om zelf wipstoelhoezen te maken om dit probleem te tackelen, ging het snel. De hoezen die ze via Marktplaats te koop zette, waren erg in trek. Zo ontstond het idee voor Ukje. Een webshop voor (toekomstige) ouders die graag hun kindermeubilair willen beschermen of een opfrisser willen geven. Deze moest vooral gericht zijn op consumenten (B2C), maar ook geschikt zijn voor een kleine groep zakelijke klanten (B2B).

Een gat in de markt, zo blijkt! Online en over de grenzen nog verder groeien was dan ook een logische strategie om haar bedrijf een boost te geven.

 

 

 

“Om te kunnen internationaliseren moet je een goede basis als webshop hebben. Het was voor mij dan ook heel belangrijk dat we als team met onze Magento webshop in meerdere talen konden werken."

Experius_Ukje_Sifra
Sifra Douma
Eigenaar Ukje

DE OPLOSSING

In 2013 startte Ukje online met een Magento 1.9 webshop. “De keuze voor Magento was niet moeilijk" vertelt Sifra. "Magento bood de functionaliteiten waar ik naar op zoek was en stond op dat moment als beste in de markt aangeschreven." Samen met Experius besloot het bedrijf om in 2018 de webshop om te zetten naar Magento 2.

Het team bij Ukje kende de Magento-logica inmiddels en was vertrouwd met het systeem. Sifra: "Daarnaast hebben onze medewerkers een paar maanden nodig om het systeem volledig te begrijpen. Het kost geld en tijd om iemand op te leiden. Bovendien loop je ook tegen onzekerheden aan als je switcht van systeem. Zo wil je je SEO niet kapot maken of teniet doen."

 

Experius_Magento_logo
Magento 2 Commerce
Logo-Dotdigital
Omnichannel Marketing Automation
effect-connect-ukje-experius
Feed Management
2020_ukje_desktop_checkout

Magento 2 & de webshop accelerator

Ukje ging dus voor een Magento 2 Commerce webshop. Experius ontwikkelt webshops op basis van de Webshop Accelerator, dit is een webshop oplossing op basis van Magento 2 welke bestaat uit must-have functionaliteiten voor elke markt: B2B, B2C en D2C. Denk aan een bestel notificatie, een blog functionaliteit, integratie met e-mail marketing automation én een snelle one-step check-out. Deze basis is voor Ukje uitgebreid met Experius modules zoals de contentblocks, waarmee je in een handomdraai banners op de homepage en toffe sliders maakt.  

Om het geheel helemaal op maat te maken hebben we het design van het platform volledig laten aansluiten bij de huisstijl van Ukje. En wordt de webshop van Ukje optimaal weergeven op mobile, tablet en desktop.

“Voor de gebruikers lijkt onze webshop behoorlijk op de vorige webshop. Deze was al responsive maar toch minder gebruiksvriendelijk dan de huidige webshop." vertelt Sifra. "En met name in de back-end hebben we nu minder werk. Dat is voor mijn medewerkers een fijne vooruitgang. Als we bijvoorbeeld eerder prijzen wilde aanpassen, moest dat per product. Inmiddels kunnen we bepaalde categorieën aanmaken en deze in één keer updaten”. 

2020_ukje_desktop_talen

Crossborder e-commerce

De online ambities van Ukje bleven niet bij Nederland alleen. Ondertussen komt een groot deel van de omzet uit het buitenland. Belangrijk dus, om intern en in het webshop beheer goed uitgerust te zijn voor internationalisering. 

Het team van Ukje werkt samen op een internationale werkvloer in het kantoor in Lelystad. Ukje's webshop is nu in vijf verschillende talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans.

Sifra: “Om te kunnen internationaliseren, moet je een goede basis als webshop hebben. Het was voor mij dan ook heel belangrijk dat we als team met onze Magento webshop in meerdere talen konden werken. Dit betekent dat iedere medewerker haar eigen store-view in haar eigen taal heeft om in te werken.”

Wij ontwikkelden nieuwe storeviews voor alle talen waarbij de hele catalogus wordt overgenomen. Uitbreiden naar nog meer landen wordt op deze manier gemakkelijker gemaakt.

2020_ukje_mobiel_marketplaces-1

Verkopen op marketplaces

De Webshop Accelerator van Experius biedt standaard marketing integraties met platformen zoals Google Analytics, Amazon, Bol.com en Google Shopping. Vooral die laatste drie sluiten goed aan bij de internationale strategie van Ukje. Immers verkopen zij naast hun webshop, óók op marketplaces. De tool van EffectConnect zorgt dat de productinformatie en voorraadniveaus met de marketplaces gesynchroniseerd worden en dat alle informatie actueel blijft.   

Sifra: “Dankzij de samenwerking met platforms als Bol.com en Amazon, kunnen onze klanten Ukje op meerdere kanalen vinden. Door goed te scoren op punten als service en kwaliteit, sta je steeds hoger aangeschreven binnen de platforms. Zo zien dus ook meer potentiële klanten jouw producten. Daarnaast helpen de marketplaces bijvoorbeeld ook bij de vindbaarheid op Google, waardoor je dankzij zo'n samenwerking flink kan groeien als bedrijf."

Samenwerking met Experius

Over de samenwerking met Experius is Sifra heel tevreden. “Bij Experius heb ik het gevoel dat ik serieus word genomen. Wat ik ook vraag, ik heb er vertrouwen in dat het wordt geregeld. Eigenlijk is het een samenwerking zoals het hoort”, geeft Sifra aan. “Als ik aan het Experius-team aangeef dat ik iets zelf wil leren, legt een developer mij uit hoe ik iets moet doen. Vervolgens leer ik dit weer aan mijn team. Daarnaast scheelt het mij stress omdat ik weet dat ik de basis dingen te allen tijde zelf kan regelen."

 

Ukje in het kort

Ukje is in 2011 opgericht door Sifra Bouma. Met een kleintje in huis en allerlei verschillende meubels, werd het algauw rommelig. Daarom ging ze zelf aan de slag en bedacht een praktische hoes voor de wipstoel.  Na de eerste wipstoelhoes werd het assortiment uitgebreid met voetenzakken, boxkleden, autostoelhoezen en newbornhoezen. Dat maakt het gezinsleven mooier en makkelijker! De slogan van Ukje is dan ook: For a happy family. Nu ruim 6 jaar later is Ukje uitgegroeid tot het hoezenwalhalla voor babymeubilair.  Je kunt er als consument terecht, maar ook zakelijke klanten kunnen een bestelling plaatsen. Ukje zorgt ook voor happy families in ontwikkelingslanden: 1% van de omzet gaat naar sponsorkinderen die daarvan onderwijs, voedsel en gezondheidszorg ontvangen.

Benieuwd naar de live shop of meer weten over B2B & B2C e-commerce?       Bekijk de shop hier   Meer over e-commerce

Meer van dit soort innovatieve e-commerce cases zien?

VERGELIJKBARE CASES:

Reisartikelen
Reisartikelen

Magento B2C multi brand e-commerce platform

Bekijk deze case
Eleganza
Eleganza

Hoe Eleganza als early bird startte met Progressive Web Apps (PWA)

Bekijk deze case
Facility Trade Group
Facility Trade Group

Een B2B sales en service portaal op basis van Magento 2 B2B Commerce

Bekijk deze case

Yannick 3

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl