DE UITDAGING

De reisbranche is een van de grootste, maar ook meest concurrerende markten in Nederland. Hoe onderscheid je je van je concurrentie en houd je het tempo bij om voorop te blijven lopen?

Ridam Notions B.V., het bedrijf achter Reisartikelen.nl, was met hun oude webshop voor elke kleine wijziging afhankelijk van de ontwikkelaar. Aan Experius om een nieuw platform te realiseren dat eenvoudig zelf te beheren is en flexibel genoeg om steeds verder uit te breiden met nieuwe functionaliteiten en nieuwe merken.

“Onze wens was om nieuwe technieken door te voeren in een eigentijds re-design. Doordat we snel en informeel met het design team van Experius konden schakelen hebben we een shop die de gewenste winkelervaring biedt.”

Steven Harting
Steven Harting
Webshopmanager

DE OPLOSSING

Een Magento B2C multistore oplossing voor alle merken die Reisartikelen hanteert. Vanuit één centrale backend administratie kunnen de verschillende winkels gemakkelijk beheerd worden: productassortimenten, content, pagina’s, blogartikelen zijn allen per winkel in te stellen. Daarnaast kan ook de stijl en het design van alle webshops vrij eenvoudig en tegelijk aangepast worden. Winkels worden gezamenlijk of afzonderlijk voorzien van nieuwe functionaliteiten .

Dankzij  de koppeling met Exact Globe wordt productinformatie aangestuurd vanuit het ERP en vliegen orders binnen no-time de administratie in om verwerkt te worden. Verzendingen worden direct  en automatisch vanuit Magento aangemeld bij de fulfillment partij. 

Door de koppeling met Akeneo wordt alle productinformatie uit de organisatie verzameld, gecontroleerd en consistent naar buiten gebracht. 

 

 

 

 

Magento
Magento B2C
Exact
Exact Globe
Akeneo 2
PIM systeem
Dotdigital logo png
Marketing automation
Personalized webshop reisartikelen

Personalized content platform

Reizen is een beleving. Daarom moet een shop die hoofdzakelijk reisartikelen verkoopt aansluiten bij die emotionele beleving van de klant. Door Magento uit te breiden met marketing content features wordt het kopen van je koffer al een reis op zich. Prachtige categorie- en landingspagina’s in de stijl van je bestemming. Met slimme en gepersonaliseerde product content krijgen bezoekers aanbiedingen en producten die écht relevant voor ze zijn.

Professioneel en responsive design webshop reisartikelen

Professioneel en responsive design

Het UX team van Experius heeft een tweede slag gemaakt op het bestaande ontwerp van de webshop. Door ruimte te creëren voor nieuwe, visuele content en het uitbreiden van de productinformatie is de klantbeleving plezieriger geworden en de product informatievoorziening verbeterd. Voor mobiele gebruikers is ingezet op maximale snelheid en usability, zodat klanten zich snel kunnen oriënteren binnen het grote productaanbod en betalingen vlot verlopen.

Flexibele product finder webshop reisartikelen

Flexibele product finder

Vanuit de admin interface van Magento kunnen eenvoudig meerdere product finders worden geconfigureerd. Bezoekers worden met een paar vragen geholpen bij het pakken van hun bagage  voor een reis naar Vietnam en het kiezen tussen de vele varianten backpacks. Door deze verschillende product finders te koppelen aan advertentie campagnes kunnen snel relevante landingspagina’s worden ingericht, die klanten snel tot hun gewenste product brengt.

Dotdigital mock up-1

Dotdigital koppeling

E-mail campagnes zijn erg belangrijke aanjagers voor de bezoekfrequentie en door bepaalde processen te automatiseren wordt er veel tijd bespaart. Er was daarom een koppeling nodig tussen de Magento webshop van Reisartikelen.nl en een marketing automation software. Reisartikelen.nl heeft gekozen voor een koppeling met het geavanceerde marketing platform; dotdigital. Dankzij de naadloze integratie van Dotdigital met Magento zijn ze nu in staat om waardevolle e-commerce data in te zetten voor hun e-mail marketing.

50 % Meer transacties
10 % Hogere orderwaarde
164 % Meer tijd op pagina
10 % Hogere conversie op mobiel

Reisartikelen.nl, onderdeel van Ridam Notions B.V., is dé expert op het gebied van reisartikelen. Van verre reizen tot stedentrips, alles is terug te vinden binnen het assortiment. Samen met de vele andere merken en webshops die draaien op het Magento platform voorziet Ridam in hoge kwaliteit producten voor elk type reis. Samen met Ridam timmert Experius al een aantal jaren aan de weg met als gevolg een snelle groei waar het einde nog lang niet van in zicht is.

Benieuwd naar de live shop? Bekijk hem hier

VERGELIJKBARE CASES:

GISPEN
OBLIQUE
HAGRO

Yannick Roling

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl