DE UITDAGING

De logistieke achterkant van de twee web omgevingen Oxfam Novib en Oxfam Paktuit waren verschillend ingericht. Hierdoor moesten updates en aanpassingen vaak twee keer doorgevoerd worden. Een inefficient en tijdrovend proces. Oxfam Novib heeft daarom Experius gevraagd om de twee webshops samen te voegen tot één Magento platform en hierbij advies te geven hoe dit het meest efficiënt uitgevoerd kan worden.

“Onze beide webwinkels hebben jarenlang naast elkaar bestaan, dat zorgde nogal eens voor verwarring. Experius heeft ze samengevoegd tot één logisch geheel, mooi vormgegeven en mobiel-vriendelijk.”

Dave van Essen
Dave van Essen
ICT-manager

DE OPLOSSING

Van boek tot Varken en van CD tot Geit, alles is mogelijk met de nieuwe webshop van Oxfam Novib. Klanten kopen digitale producten, personaliseren deze en verzenden ze terwijl ze ook een prachtige Kalender voor zichzelf bestellen. Allemaal in één eenvoudig proces. En terwijl ze dit doen, maken ze ook direct even een donatie in de Checkout.

Met de nieuwe shop maakt Oxfam Novib van een simpele webshop een waar content platform, waar bezoekers geïnspireerd en gemotiveerd worden om samen goed te doen.

Magento
Magento
Centraal Boekhuis
Centraal Boekhuis
Hexspoor
Hexspoor
Webshop als multimedia platform

Webshop als multimedia platform

De enorme reeks aan artikel soorten maakt van deze webshop een waar multimedia platform. Klanten kunnen cadeaukaarten samenstellen en beschrijven, voorzien van een leuk extra cadeau en direct versturen naar de ontvanger. Diezelfde koper kan een abonnement voor zichzelf afsluiten op muziek of boeken, losse CD’s bestellen en natuurlijk de wereldberoemde Oxfam Novib kalender bestellen. Productpagina’s zijn verrijkt met video’s, klantervaringen en achtergrondverhalen.

Koppeling Centraal Boekhuis

Koppeling Centraal Boekhuis

Door de webshop te integreren met het Centraal Boekhuis worden e-books automatisch geïmporteerd en in de juiste categorie geplaatst. Oxfam Novib bepaalt zelf welke boeken zij willen publiceren in de webshop. Alle content wordt vanuit het Centraal Boekhuis in Magento aangeleverd en door de content managers van Oxfam Novib verder verrijkt in de backend, voordat ze publiceren. Boeken en e-boeken worden bij het bestellen direct gemeld bij het Centraal Boekhuis en (digitaal) geleverd aan de klant.

Responsive design en template

Responsive design en template

Het oude design voor Paktuit en Uitgeverij was niet responsive en maakte gebruik van mobiele websites. Dit is een verouderde manier van werken en minder goed voor de SEO. Aangezien de webshops zijn samengevoegd onder één webshop heeft het design team van Experius een nieuwe design vorm gegeven en responsive template ontwikkeld om de samenvoeging te verduidelijken.

Het verhaal van Oxfam Novib begint in 1956 toen drie mensen besloten om mensen structureel te helpen in hun strijd tegen armoede. De eerste Nederlandse ontwikkelingsorganisatie is daarmee een feit. Vandaag de dag is Oxfam Novib een wereldwijde beweging van mensen die armoede en onrecht verslaan, met projecten, publiekscampagnes, onderzoek en politieke druk in 93 landen.

Samen met Oxfam Novib helpt Experius in deze strijd tegen armoede door de inzet van kennis van techniek en passie voor e-commerce.

Benieuwd naar de live shop? Bekijk hem hier

VERGELIJKBARE CASES:

REISARTIKELEN
REISARTIKELEN
Bekijk deze case
GISPEN
OBLIQUE

Yannick Roling

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl