DE UITDAGING

Facility Trade Group (FTG) onderging een fusie: drie bedrijven met drie verschillende ERP systemen en drie bijbehorende webshops. Aan ons als partners de vraag om alle bedrijven, systemen en operationele processen  samen te brengen in 1 technische totaaloplossing: één ERP systeem (Exact Globe) gekoppeld aan één nieuw e-commerce platform (Magento 2 B2B Commerce).

Een flinke uitdaging die we samen met Exact, Dealer4dealer en FTG zijn aangegaan.

“Een uitdagend traject dat we door goed teamwork en afstemming tot een mooi resultaat hebben weten te brengen. Een shop waar we met z’n allen trots op zijn en veel zin in hebben om de komende tijd steeds verder te optimaliseren.”

Fleur Duffhuis
Fleur Duffhuis
Klantcöordinator

DE OPLOSSING

Het nieuwe B2B platform wordt volledig aangestuurd vanuit het ERP-systeem Exact Globe.

Het gehele bedrijfsproces van FTG is binnen het Exact opnieuw ingericht. Het ERP stuurt niet alleen de interne processen aan: Ook het e-commerce platform wordt hiermee aangestuurd. Van het beheren van de artikelen tot het inrichten van de prijsstellingen per klant.

Met Magento 2 B2B Commerce als basis en Exact Globe als solide backbone wordt de gebruiker in staat gesteld om alle beschikbare productinformatie in te zien, order- en factuurhistorie te raadplegen en bestellingen te plaatsen conform gemaakte afspraken die zijn vastgelegd in het ERP.

Magento
Magento 2 B2B Commerce
Exact
Exact Globe
Elasticsearch
Elasticsearch
Dealer4Dealer
Dealer4dealer

Account management

Klanten van Facility Trade Group krijgen hun eigen account met de bijbehorende rollen & rechten. Hoofd inkopers beheren zelf de bedrijfsstructuur en fiatteren geplaatste orders van medewerkers. Facility Trade Group stuurt vanuit Exact Globe aan welke medewerkers permissies hebben: assortiment inzage, offertes en bestellingen, budget inzicht en budget overschrijding.

Inkopers maken zelf bestellijsten aan welke ze omzetten tot een order voor een of meerdere locaties en afleveradressen.

Prijsafspraken, budgetten en assortimenten

Prijsafspraken, budgetten en assortimenten

Medewerkers bestellen uit hun afgesproken assortiment middels de prijzen en kortingen die zijn vastgesteld. Klanten die budget afspraken hebben gemaakt bestellen middels hun maandelijks beschikbare budget, aangestuurd vanuit het ERP systeem.

Offerte aanvragen en fiatteren

Offerte aanvragen en fiatteren

Hoofd inkopers bestellen direct vanuit het volledige assortiment voor een of meerdere locaties. Inkopers op locatie bestellen vanuit hun eigen assortiment en dienen hun winkelwagen in als offerte bij hun hoofd inkoper. De hoofd inkoper past de order aan en accordeert de order. Orders stromen vervolgens het Exact Globe ERP Systeem in voor verwerking.

Dirksen, ASP en BlueWave zijn samen verder gegaan als Facility Trade Group. Een groep van specialistische totaalleveranciers in reinigingssystemen en -machines, hygiënische voorzieningen, facilitaire producten en technische services.

Een absolute voorloper en pionier in de markt van professionele cleaning services.

Benieuwd naar de live shop? Bekijk hem hier

VERGELIJKBARE CASES:

CAKESUPPLIES
CAKESUPPLIES
Bekijk deze case
OXFAM NOVIB
OXFAM NOVIB
Bekijk deze case
REISARTIKELEN
REISARTIKELEN
Bekijk deze case

Yannick Roling

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl