DE UITDAGING

Eleganza loopt in de retailbranche graag voorop. Vijftien jaar geleden begon het bedrijf met een vrij eenvoudige webshop. Een koppeling  met een voorraadsysteem was er nog niet. Guus van de Staak, eigenaar van Eleganza: “Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar zelfs de Bijenkorf had toen nog geen webshop. Met enkele online orders per week waren we tevreden. De ontwikkelingen gingen echter enorm snel. Daarom besloten we in 2015 onze maatwerk webshop te vervangen door een Magento 1 webshop”. Dit deed hij in samenwerking met Experius.

 

EEN LOGISCHE COMBINATIE

Afgelopen jaar stond Guus weer voor een keuze: migreren naar Magento 2 óf kiezen voor een ander systeem. Daar moest hij even over nadenken. “Over de jarenlange samenwerking met Experius was ik heel tevreden. Toch bekijk ik graag alle opties die de retailbranche biedt op het gebied van webshops opnieuw”, vertelt Guus. Uiteindelijk concludeerden we dat Eleganza het beste verder kon met een Magento 2 webshop. “Bij Eleganza werken we namelijk al met een Akeneo PIM-systeem. Een Magento 2 webshop aan dit rijtje toevoegen, voelt als een logische combinatie”.

De ontwikkeling stopte daar niet voor Eleganza. Recent gingen alle shops over naar de standaard PWA oplossing van Experius, die in de tussenliggende tijd ontwikkeld is door ons PWA team. Een perfect voorbeeld van hoe je als e-commerce merchant kan en moet blijven doorontwikkelen!

 

magento-logo
Magento 2
Experius_Akeneo_Pim_Eleganza_logo
Akeneo PIM
Multisafepay_logo-1
Payment Service
Experius_PWA_Magento_Eleganza
Magento PWA Studio

“Voor mij voelt PWA als een slimme investering, waar ik in de toekomst de vruchten van pluk”

Guus profiel
Guus van de Staak
Eigenaar Eleganza

De keuze voor Magento PWA Studio

De keuze voor een Magento 2 webshop was gemaakt. Maar, een focus op PWA was er niet vanaf het begin. Tijdens het offertetraject kwam deze nieuwe technologie ter sprake. Guus: “In eerste instantie was ik verrast over deze optie, ik wist vrij weinig over de voordelen van PWA. Toch was ik vrij snel overtuigd door de gesprekken met Experius en mijn doel om met Eleganza de toekomst aan te kunnen. Wanneer je je winkel verbouwt, ga je ook voor de beste aanbieders en opties op dat moment. Waarom niet voor je webshop? Voor mij voelt dit als een slimme investering, waar ik nu en in de toekomst de vruchten van pluk”.

Experius ging de uitdaging aan en beloofde Eleganza binnen 3 maanden een compleet nieuwe Magento 2 webshop in combinatie met PWA. Alle neuzen stonden dezelfde kant op, dus stelden we een dedicated PWA-team samen binnen Experius. Vervolgens restte ons de vraag: welke aanbieders zijn er? En welke is het meest geschikt voor de situatie van Eleganza? Uiteindelijk viel de keus op Magento PWA Studio, vanwege de betrouwbaarheid en onze jarenlange ervaring in het bouwen van Magento e-commerce oplossingen.

En dat was een goede keuze. Op het moment dat de mogelijkheid daar was om onze standaardoplossing voor PWA in te gaan zetten, besloot Eleganza om alle webshops van Eleganza in 2 maanden tijd om te bouwen. Zo maken ze gebruik van alle features die we ondertussen voor PWA standaard op de plank hebben liggen. 

High-end fashion wordt op deze manier gecombineerd met high-end techniek. Dankzij de inzet van Magento PWA Studio en onze PWA standaard realiseren we een lagere serverload, een set betrouwbare functionaliteiten, een eigen look & feel en een razendsnelle gebruikerservaring.

76 % Meer paginasessies
41 % Snellere laadtijd van pagina's
28 % Gemiddelde orderwaarde
Desktop Eleganza 1

Features bouwen voor de web app

Omdat Magento nog druk bezig is met het ontwikkelen van de toolset voor PWA Studio, moest ons dedicated PWA-team zelf flink aan de slag voor de eerste webshop. Onze developers bouwden verschillende features om Eleganza het maatwerk te leveren dat zij van ons gewend zijn. We ontwikkelden bijvoorbeeld een postcode validator en zorgden ervoor dat de webshop naast Nederlands, ook in het Engels beschikbaar is. We werkten niet altijd alleen. Onze partner MultiSafepay maakte een PWA uitbreiding waardoor het mogelijk is om betalingen te doen. Ook online marketing partner Orange Valley hield het PWA team scherp. Zij zorgden ervoor dat Eleganza online goed vindbaar is en blijft! Samen met Deliverymatch regelden we dat Eleganza verschillende verzendmethodes kan aanbieden in de check-out.

Mobiel Eleganza 3

Elke seconde telt

Eleganza wilde een razendsnelle webshop. Het idee van PWA in combinatie met een Magento webshop is dat er veel in de browser van de eindgebruiker wordt gedaan, in plaats van dat er voor elke nieuwe pagina een volledige pagina van de server wordt geladen. Dit betekent voor Eleganza dat er minder druk komt op de server en dat de laadtijd van de pagina omlaag gaat. Daarnaast is het niet meer nodig om een aparte app te ontwikkelen in bijvoorbeeld Android of iOS. Wil een gebruiker de webshop toch altijd bij de hand hebben, kan hij deze vanuit de browser toevoegen aan het beginscherm van een telefoon. De PWA staat dan gewoon tussen de andere native apps van de gebruiker.

Laptop Eleganza 2

Headless frontend

De frontend van de Eleganza-webapplicatie is volledig headless. De front- en backend zijn dus volledig van elkaar losgekoppeld. Dit heeft meerdere voordelen: de bestelomgeving is modulair gebouwd en is sneller dan de vorige Magento 1 webshop. In eerste instantie boekt Eleganza hiermee tijdwinst omdat we alleen de frontend hoefden in te laden. Maar, voor Eleganza hebben we de frontend ook nog eens als PWA gebouwd. Dit betekent dat de losse frontend feitelijk nog een webshop is, maar ook beschikbaar is op mobiele devices en daar werkt als een app.

experius-galaxy-pwa-demo (1)

Doorgroeien met Experius PWA

Ons PWA team, met als aanjager PWA Studio maintainer Jordan Eisenburger, heeft sinds de livegang van de eerste Eleganza PWA webshop zeker niet stil gezeten. Naast dat er meerdere PWA webshops live zijn gezet, is er ook gewerkt aan een standaard template voor PWA op basis van Magento PWA Studio. 

Eleganza besloot haar PWA webshop ook om te zetten naar deze nieuwe PWA standaard. Dit vanwege de goede ervaringen met de progressive web app technologie, maar ook om te beschikken over nog meer features én eenvoudig door te kunnen ontwikkelen op deze basis. 

In ons template zitten alle features die je in de basis nodig hebt voor een razendsnelle web app. Een kleine greep uit wat onze Experius PWA biedt: 

  • Afbeeldingcompressie door een ingebouwde CDN 
  • Webshop geschikt maken voor meerdere talen 
  • Eenvoudig zelf content toevoegen aan CMS pagina's
  • Check-out geoptimaliseerd voor conversie
  • Formulieren toevoegen m.b.v. Amasty Custom Forms
  • Mogelijkheid om de PWA in de Google Play Store te plaatsen
  • Menu geoptimaliseerd voor mobiel

Yannick 3

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl

Samenwerking met Experius

Dit is het derde project dat Eleganza en Experius samen oppakken. En met samen bedoelen we écht samen. Zo zit Guus regelmatig bij ons op het kantoor. ”Dat is namelijk makkelijk schakelen. Ik word erg betrokken bij het project. In eerste instantie was de deadline lastig haalbaar. Experius heeft toen enorm veel gas gegeven en altijd met veel enthousiasme gewerkt, waardoor de livegang nu zelfs een paar weken is vervroegd!”, sluit Guus af.

 

 

 

Eleganza in het kort

In 1981 startte Eleganza haar eerste winkel in het stadshart van Hilversum. Hun doel was een alternatief bieden voor de consument die verder kijkt dan de mainstream en daarbij oog en interesse heeft voor internationale modetendensen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot vier fysieke winkels en een webshop met een aanbod van luxe designermerken.

Benieuwd naar de live shop of meer weten over PWA?            Bekijk de shop hier         Lees meer over PWA

Meer van dit soort innovatieve e-commerce cases zien?

VERGELIJKBARE CASES:

Facility Trade Group
Facility Trade Group

Een B2B sales en service portaal op basis van Magento 2 B2B Commerce

Bekijk deze case
Print.com
Print.com

Headless commerce voor B2B. Een Magento 2 webshop met gesloten bestelomgeving voor de professional. Flexibel en razendsnel een variëteit aan drukwerk bestellen.

Bekijk deze case
Boots
Boots

Migratie van Magento 1 Community naar Magento Commerce Cloud voor een internationaal topmerk in Health & Beauty. Van design tot realisatie in 4 maanden.

Bekijk deze case