DE UITDAGING

CakeSupplies is al jaren de nummer één in haar segment. Als marktleider loop je niet alleen voorop als organisatie, maar zet je ook de nieuwste technieken in om innovatief en flexibel te zijn. “Onze oude webshop voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd, zowel technische als marketingontwikkelingen stonden daardoor stil.” vertelt Rosalinda Moritz, online marketeer bij CakeSupplies.

De bestaande B2B webshop moest daarom worden vervangen door een modern, schaalbaar en internationaal B2B platform.

“Met de nieuwe website zijn we in staat weer technisch door te ontwikkelen, maar zeker ook sprongen te maken op marketinggebied met betere vindbaarheid en nieuwe, uitgebreidere mogelijkheden voor het plaatsen van content op de site.”

Rosalinda Moritz
Rosalinda Moritz
Online marketeer

DE OPLOSSING

De B2C webshop van moederbedrijf NewCakes (deleukstetaartenshop.nl) heeft Experius al enkele jaren mogen onderhouden en uitbreiden. Om de internationale groei in het B2B segment te kunnen blijven beantwoorden is het bestaande B2B platform van CakeSupplies vervangen door Magento 2 Commerce. Volledig geïntegreerd met het bestaande ERP systeem, een nieuw PIM systeem en het Warehouse Management Systeem (WMS).

Realtime voorraden, klantspecifieke prijzen en assortimenten, bestellijsten en order lijsten: dit platform biedt alle gemakken voor B2B gebruikers, verpakt in een unieke en oogstrelende B2C ervaring.

Magento
Magento 2 Commerce
Mamut ERP
Mamut ERP
Wics Logistics
Wics Logistics
Elasticsearch
Elasticsearch
3.5 % Omzetgroei
17.8 % Groei mobiel verkeer
57 % Groei aanvragen om klant te worden
cakesupplies webshop

Internationale B2B ervaring

Een state-of-the-art Business to Business klantenservice- en bestelportaal dat zowel de nieuwe als bestaande klanten bedient. Met 40 webshops in 20 landen en in 6 talen kan het een grote uitdaging zijn om eenheid te creëren. Een belangrijke voorwaarde van CakeSupplies. Daarnaast zijn er aparte voorraden en prijzen per afzetmarkt.

Met één Magento 2 Commerce platform, internationaal en schaalbaar, is het mogelijk om al deze webshops en systemen te beheren en up-to-date te houden. 

B2B features CakeSupplies

Uitgebreide B2B features

Een greep uit de vele B2B functionaliteiten:

  • Klant specifieke bestellijsten
  • Klant specifieke prijslijsten
  • Klant specifieke betaalafspraken
  • Klant specifieke assortimenten
  • Meerdere bestellijsten
  • Bestellen met CSV en Excel bestanden
  • Voorraad notificaties
  • Leverdatum indicaties
Koppeling met ERP, PIM én WMS CakeSupplies

Koppeling met ERP, PIM én WMS

Productdata is afkomstig uit het ERP systeem Mamut. Extra productinformatie, zoals informatiebladen, worden aangeleverd vanuit het Product Information Management (PIM) systeem. Up-to-date voorraadinformatie wordt per minuut aangeleverd vanuit het WMS systeem en reserveringen in Magento worden direct verwerkt in het WMS. Op deze manier is er altijd actuele, juiste informatie beschikbaar voor CakeSupplies en de gebruikers. 

Yannick Roling

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl

Over CakeSupplies

CakeSupplies_logopayoff-768x231-1-300x90
Cakesupplies is dé internationale groothandel in de taartdecoratiebranche. Kwaliteit en innovativiteit op elk gebied, in alle branches en in ieder seizoen. Met hun gigantische assortiment profiteert elke professional van hoogwaardige producten, direct uit voorraad geleverd.

Met hun ervaren sales-, marketing- en supportteam zet Cakesupplies de ambitie van iedere klant om tot realiteit. Samen met hen, het ervaren e-commerce team en Experius zorgen zij er voor dat Cakesupplies doorgroeit en de voorloper blijft in hun branche. CakeSupplies is onderdeel van NewCakes BV.

Benieuwd naar de live shop? Bekijk hem hier

VERGELIJKBARE CASES:

Facility Trade Group
Facility Trade Group

Een B2B sales en service portaal op basis van Magento 2 B2B Commerce.

Bekijk deze case
Gispen
Gispen

Een product-centered Magento B2B e-commerce platform.

Bekijk deze case
Plinten & Profielen Centrale
Plinten & Profielen Centrale

Een nieuw Magento 2 B2B e-commerce platform voor groothandel Plinten & Profielen Centrale (PPC) waar de klant snel en gemakkelijk kan bestellen.

Bekijk deze case