Leestijd: [est_time]

Op de valreep van 2016 brengen we nog wat meer trends voor 2017 in kaart. Eerder schreven we al over de e-commerce trends van 2017. Dat er overal nieuwe trends uit de grond springen, mag geen verrassing meer heten. Aan de meeste trends kan een blog op zich gewijd worden en dat is door verschillende toonaangevende websites dan ook gedaan. Denk bijvoorbeeld aan trends voor content marketing, social media en webdesign, maar ook aan Virtual Reality en Cloud oplossingen zijn hele blogs van gerenommeerde sites gewijd. Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje.

 

Virtual Reality, 2017 het jaar van...

Als je een beetje gaat rondkijken op de verschillende bekende e-commerce websites dan kan je bijna niet meer ontkennen dat Virtual Reality in 2017 een sprong gaat nemen. Hardware voor deze technologie is in 2016 ruimschoots ontwikkelt, maar de software ontbrak. Volgens Sprout Magazine, die een onderzoek van Juniper bespreken, zal de omzet van VR producten volgend jaar verviervoudigen. Het is een mooie technologie trend die onze wereld langzaamaan zal veranderen. Interessanter voor e-commerce is de technologie van augmented reality. In een eerder blog schreven we al over de voordelen van deze technologie voor e-commerce. In een trendrapport van Ericsson ConsumerLab worden augmented en virtual reality ook gezien als een belangrijk thema in 2017.

 

Rijke content als marketing middel

Het bieden van rijke content wordt steeds belangrijker om online zichtbaar te zijn. Dit is niet de enige reden dat content marketing steeds belangrijker wordt. In webshops kan het ook de doorslaggevende factor zijn voor de consument om tot een aankoop over te gaan. Rijkere content zorgt voor dus ook voor hogere conversie. Ook op het gebied van content zijn verschillende trends te ontdekken. Op Emerce is een artikel verschenen die de contentmarketing trends voor 2017 in kaart brengt. In het artikel worden maar liefst 20 trends genoemd. Het belangrijkste punt dat gemaakt wordt is dat we met z'n allen lijden aan 'infobesitas'. Er wordt zo veel content ontwikkeld dat we door het bomen het bos niet meer zien en met informatie worden overladen. Contentmarketeers moeten zich daarom richten op niche content en zich afvragen hoe hun content zichtbaar kan blijven en boven het maaiveld uitsteekt. Wil je alle trends voor contentmarketing rustig nalezen dan kun je het artikel van Eric van Hall (CopyRobin) op Emerce bekijken.

 

Sociale media

Sociale media vormen een steeds essentiëler onderdeel van onze dagelijkse routine. We vinden bijvoorbeeld steeds vaker producten of diensten via sociale media en het is in toenemende mate de bron voor onze nieuwsvergaring. Ook voor webshops vormen sociale media een essentieel onderdeel van de marketingstrategie. Op sociale media zijn veel bedrijven actief, een bedrijf moet dus steeds zijn best blijven doen om eruit te springen. Behalve op het gebied van marketing kunnen sociale ook een uitkomst bieden als het aankomt op klantenservice. In een artikel van Emerce worden maar liefst negentien social media trends voor 2017 genoemd.

 

Webdesign

Webdesigners staan steeds vaker voor een grote uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je je onderscheid en tegelijkertijd de gebruiker voorop stelt? De steeds kleinere schermpjes en responsive design maken het voor developers niet makkelijker en de afgelopen jaren zagen we dat veel websites en shops hetzelfde design kregen. Volgens een artikel van Emerce over de webdesigntrends van 2017 gaat dit veranderen en zullen we veel meer variatie in design gaan zien. In het artikel worden nog veel meer webdesign trends uit de doeken gedaan. Zo zien we dat er steeds meer animatie terug gaat komen in websites en webshops en zullen ook de modekleuren een steeds grotere rol gaan spelen in webdesign. Op het gebied van design zal Experius zich ook bezig gaan houden met atomic design. Met deze methode wordt het design opgedeeld in kleine, elementaire deeltjes die bij elkaar het grotere geheel kunnen vormen.

 

Ook ondernemers magazine Sprout brengt verschillende technologie trends voor 2017 in kaart. In dit artikel worden onder andere chatbots, de overstap naar de cloud en de ontwikkeling van software voor VR genoemd. Het artikel is hier te vinden en benoemt nog veel meer technologietrends voor 2017. Mocht je willen weten waar je in 2017 echt veel geld mee kan verdienen? Ecommercenews Nederland heeft een aantal producten op een rijtje gezet die dé verkooptrends van 2017 gaan vormen. De meest interessante van het stel? Slimme buttons waarmee consumenten direct kunnen bestellen.