treasure juwelier


Treasure Juwelier is gespecialiseerd in betoverende en betaalbare sieraden, horloges en relatieringen van uitstekende kwaliteit, die worden geleverd met een hoog serviceniveau. Treasure Juwelier vindt dat winkelen een leuke beleving moet zijn en dat geldt ook voor online shoppen. De bestaande Magento 1 webshop was geen goede basis meer om in de groeiwensen van Treaure Juwelier te kunnen voorzien. Met een uitgebreid assortiment met ca. 5.000 kwaliteitsartikelen was het voor Experius de uitdaging om de bestaande Magento 1 webshop over te zetten naar een modern en stabiel Magento 2 webshop.

DE UITDAGING 

Informatiestructuur
De informatiestructuur was dusdanig uitgebreid en complex dat Google niet kon beoordelen welke pagina’s relevant waren en welke niet. De nieuwe informatiestructuur is daarom herzien vanuit het oogpunt van SEO in samenwerking met Tribal Easy/Riff.

Efficiënter en eenvoudiger
Daarnaast moest de webshop efficiënter en eenvoudiger worden in het gebruik voor zowel de bezoekers als de webshopbeheerders. Met de verbeterde functionaliteiten is het mogelijk om content sneller en beter te presenteren.

HET PROJECT

Voor dit project is er begonnen vanuit de Experius B2C E-commerce basis. Hierop is het design van Treasure Juwelier toegepast. De pagina’s zijn gestyled en er zijn verschillende functionaliteiten ontwikkeld:

Graveer functionaliteit
Om een sieraad of horloge persoonlijk en uniek te maken biedt Treasure Juwelier bij een groot gedeelte van zijn producten de optie om te graveren aan. Per product is via enkele attributen aan te geven uit welke graveeropties de klant kan kiezen. De door de klant gemaakte keuzes worden opgeslagen bij de order als ‘custom option’ en zijn hierdoor overal waar de order in te zien is ook te bekijken.

magento 2

Verbeterde zoekmachine
Om de zoekfunctionaliteit te verbeteren heeft Experius op basis van Elasticsearch technologie een zoekmachine gebouwd voor Magento 2. Deze highlight de zoekresultaten en ondersteund on-the-fly zoeken. Bij on-the-fly zoeken worden resultaten tijdens het typen direct getoond. Daarnaast geeft de zoekmachine suggesties op basis van de zoekwoorden en door de aparte indexatie werkt dit zeer snel. Deze zoekfunctionaliteit is geïmplementeerd in de nieuwe webshop.

Verdere oplossingen van de nieuwe webshop zijn:

  • Loyaliteitsprogramma
  • Amasty custom pages uitbreiding om beter de SEO te kunnen beheren
  • Integratie met MyParcel voor Magento 2
  • Koppeling met kassa systeem Jupa
  • Kiyoh widget implementatie
  • PostcodeNL

Experius heeft een stabiele basis neergezet waaruit de komende jaren verder doorontwikkeld kan worden. De nieuwe webshop van Treasure Juwelier biedt unieke navigatiemogelijkheden en verbeterde functionaliteiten. Daarnaast is de webshop efficiënter en eenvoudiger in het gebruik voor zowel de bezoekers als de webshopbeheerders.

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238