Je kent het wel, ben je eindelijk vrij van het wekelijkse werk ritme kun je thuis weer aan de slag. De opruimwerkzaamheden zijn uitgesteld om ze in deze weken op te pakken en ook de schuur kan direct opgeruimd worden en alle oude spullen naar de stort. Waarom zou je die zomer niet ook gebruiken om je webshop op te ruimen en sneller te maken? In dit blog vind je een overzicht van verschillende clean-up tools voor je webshop.

Het hele jaar door verander je dingen aan je webshop. Je haalt verouderde producten weg en vervangt ze door nieuwe, maar zijn die producten wel echt weg? Vaak is dit niet het geval. Door steeds bestanden toe te voegen en oude bestanden niet zorgvuldig te verwijderen raakt je server/schijfruimte onnodig vervuilt. Dit resulteert op de lange duur in een webshop die steeds trager wordt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom heeft Experius zelf twee tools ontwikkeld om je webshop op te schonen. Daarnaast heeft Stijlbreuk een tool ontwikkeld om Google Analytics op te kunnen schonen.

Experius Clean up tool

Sinds enige tijd bieden wij de ‘Experius Clean-up Tool’ aan. Deze tool zorgt ervoor dat dubbele en ongebruikte productafbeeldingen weggehaald worden en ondersteund de functionaliteit om afbeeldingen te optimaliseren voor  de webshop waar nodig. Dat gebeurt tot het punt dat ze nog precies de juiste grootte hebben om goed tot zijn recht te komen in je webshop. Verder wordt een snelle scan gedaan op folders en database tabellen die onnodig veel ruimte innemen. Waar  nodig kan in overleg de nodige data opgeruimd worden. In korte tijd kan er op deze manier veel Mb, zo niet Gb, vrij gemaakt worden. Dit resulteert in lagere hostingkosten en een stabielere en snellere webshop.

De implementatie van deze Clean up tool kost ons 5 uur. Dit is inclusief het testen van de tool in de webshop. Als de tool eenmaal in je webshop is geïnstalleerd kost het ‘slechts’ een half uur om je webshop op te schonen. Na installatie stellen wij een periodieke taak in die ervoor zorgt dat de webshop wekelijks een opschoonbeurt krijgt.

Experius Url Rewrites

Magento heeft een core functionaliteit om voor SEO vriendelijke url’s te zorgen. Dit doet Magento door “catalog/product/view/id/12” te herschrijven naar een meer SEO vriendelijke url zoals “kleding/shirts/t-shirt.html”. Waar Magento geen rekening mee houdt is de vraag of deze herschrijving al bestaat. Dit zorgt ervoor dat in de loop van de tijd deze tabel met herschrijvingen steeds groter wordt. De ‘Experius Url Rewrites module’ zorg ervoor dat dit niet meer gebeurt. Bij dubbele url’s wordt slechts 1 versie bewaard waardoor de tabel niet in grootte oploopt. Dit draagt tevens weer bij aan een meer stabiele en snellere webshop.

De installatie van deze module kost 4 uur, inclusief testen. Bij specifieke SEO optimalisaties moet goed gekeken worden of daarbij geen url-waarden verloren gaan. Het inricht termijn, ofwel het op maat maken van de instellingen en filters waarmee de module werkt, is afhankelijk van de huidige SEO optimalisaties.

Referrer Spam Blocker van Stijlbreuk

Heb je ook zo’n last van spam in Google Analytics? Dan hebben wij nu de oplossing voor je gevonden. Onze vrienden van Stijlbreuk hebben namelijk een tool ontwikkeld waarmee je, je Google Analytics op kunt schonen. De afgelopen maanden is er een grote toename geweest in het aantal spam URL’s van Google Analytics. Daarom heeft Stijlbreuk deze Spam blocker ontwikkeld.

Het opschonen van Google Analytics is op zichzelf niet moeilijk, maar wel enorm tijdrovend. De tool is makkelijk te gebruiken en er is geen extra kennis voor nodig. Daarnaast is hij helemaal gratis en ruimt hij al je domeinen in één keer op.

Op de site kun je meer informatie vinden over deze tool en hem direct gebruiken. Ook hebben de ontwikkelaars een screencast gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe het precies werkt. Zo kun je direct aan de gang met het opschonen van je Google Analytics.

https://youtu.be/YpThPWoI060

Deze tool zelf proberen? Meld je site gratis aan op referrerspamblocker.com. Hulp nodig ? Laat het ons even weten.

Tijdens de installatie van deze verschillende tools blijft je webshop gewoon live. Zo krijg je niet ineens een terugval in je orders.Door gebruik te maken van deze tools en modules moet de grote zomerschoonmaak geen problemen meer opleveren en ben je nog sneller klaar dan met het opruimen van je schuur. Aangezien je tijdens het opruimen van je webshop waarschijnlijk geen vakantie hebt is dit wel zo prettig!

[framed_box height="50" rounded="false"]

Heeft u vragen?

Contact opnemen »

[/framed_box]

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238