ales-nesetril-734016-unsplash (2)

Maar liefst de helft van alle online aankopen worden op een tablet of smartphone gedaan en volgens Forrester gaat dit alleen maar oplopen. In 2020 zijn volgens Gartner meer dan 50% van de native apps vervangen door Progressive Web Apps (PWA). Wat zijn PWA's en waarom moet jij hier meer van weten?

Door de toename van het mobiele gebruik, geeft Google de prioriteit aan mobiel in plaats van desktop zoekresultaten als primaire index. Met de komst van mobile-first index is Google de content van de mobiele zoekresultaten als belangrijker gaan beschouwen en wordt dit weergeven in de zoekresultaten. Kijkend naar de toekomst is het daarom verstandig om het idee van Progressive Web Apps, beter bekend als PWA, mee te nemen in de (door)ontwikkeling van je webshop. 

 

 PWA - Gartner

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat in 2020 meer dan 50% van de native apps vervangen zijn door Progressive Web Apps.  

Wat is een PWA?

PWA’s zijn in de basis een simpele webapplicatie die het beste van het web en het beste van native apps combineren. PWA’s zijn solide, zeer snel en creëren een hoog engagement met de gebruiker. Hoe meer de gebruiker een relatie opbouwt met de app, hoe krachtiger deze wordt. De PWA verzendt relevante push meldingen, heeft een pictogram op het startscherm en laadt op het volledige scherm.

De voordelen van een PWA op een rij:

  • Progressive: werkt voor elke gebruiker, ongeacht welke browser er gebruikt wordt. Dit komt omdat het gemaakt is met 'progressive enhancement' als gedachtegang.
  • Internet verbinding onafhankelijk: Uitgerust met een service worker zodat de app ook offline werkt of met slecht netwerk.
  • Up-to-date: Altijd up-to-date content dankzij het service worker update process.
  • Installeerbaar: Staat gebruikers toe om de app toe te voegen aan hun home screen.
  • Responsive: Ze werken op elk device, en elke schermgrootte. Ongeacht of dit een smartphone, een tablet of desktop is.
  • App-like: Voelt aan als een native app omdat de ‘app shell model’ onderscheid maakt tussen content en functionaliteit.
  • Veilig: Draait volledig over HTTPS.
 

 

Experius en PWA

Onze collega Jordan Eisenburger heeft op Meet Magento Nederland een talk gegeven over Magento's PWA Studio en hoe Experius hier gebruik van maakt. In deze presentatie liet hij zien hoe je met PWA Studio een fallback structuur kan realiseren (zoals in Magento 1 & 2). Dit maakt het voor developers een stuk gemakkelijker om aan de slag te gaan met PWA Studio.

Omdat wij weten en zien dat de toekomst helemaal gericht is op Progressive Web Apps zijn wij bezig met het ontwikkelen van een eigen PWA whitelabel. Dit is de basis waaruit wij onze nieuwe generatie webshops zullen ontwikkelen, gemaakt met de tools vanuit PWA Studio.

Ben je enthousiast geworden na het lezen over de voordelen van een PWA shop? Wil je meer informatie over PWA en de Experius PWA whitelabel? Bekijk onze PWA pagina en neem contact met ons op, wij kunnen je er alles over vertellen.

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238