progressive web apps


Kijk om je heen en je ziet het; iedereen loopt rond met een smartphone of tablet. Maar liefst de helft van alle online aankopen worden op een tablet of smartphone gedaan en volgens Forrester gaat dit alleen maar oplopen. Voor e-commerce betekent dit dat er een groeiende behoefte is aan applicaties die een frictieloze winkelervaring bieden. Volgens Google en Magento zijn Progressive Web Apps daarom ‘the next best thing’, maar wat zijn PWA’s precies?

PROGRESSIVE WEB APPS

Een Progressive Web App is een alternatief voor een native app. Een PWA start je vanaf de browser van je smartphone en - net als bij een traditionele app - kan je het icoontje installeren op je homescreen. Dit maakt dat de gebruikerservaring van een PWA vrijwel gelijk is aan die van een app. Net als een app kunnen er bij een PWA push berichten verzonden worden en is hij offline beschikbaar.

Progressive Web Apps zijn daarom interessant voor B2B én B2C webshops. Hieronder hebben wij een aantal voordelen aangestipt:

   • PWA’s zijn sneller, veiliger en goedkoper om te bouwen. Het is een mooie oplossing voor kleine bedrijven die niet de middelen hebben om te investeren in een dure app voor Android en iOS.
   • Het is een interessante verrijking van de online marketing strategie. Push notificaties en geüpdatete content op de achtergrond (ongeachte de netwerkstatus) zorgen voor meer engagement dan via een website.
   • PWA’s zijn onderdeel van het open web. Je kunt er naar linken en ze worden ook geïndexeerd door zoekmachines. Goed voor SEO en een eventuele boost voor het organische verkeer.
   • Gebruiksvriendelijk: een PWA is voor de gebruiker prettiger dan een mobiele website, omdat het hele scherm van het mobiele apparaat benut wordt.
   • PWA’s hebben minder opslagruimte nodig dan een native app. Hierdoor zijn ze ideaal voor budgettelefoons die over minder opslagruimte beschikken.
MAGENTO DEVELOPER STUDIO

In samenwerking met Google heeft Magento de PWA Developer Studio ontwikkeld. Op dit platform kunnen developers PWA technieken leren, delen en verkopen. Hiermee wil Magento webwinkels gemakkelijk beschikbaar maken als PWA.

Wij denken dat Progressive Web Apps de kloof tussen native apps en het mobiele web zullen dichten. Wij kijken er daarom naar uit om hiermee aan de slag te gaan. Meer weten hierover? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op om naar de mogelijkheden te informeren.

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238