Leestijd: [est_time]

Vorige week werd er een whitepaper uitgebracht door PostNL over de belangrijkste uitdagingen die een groothandel tegenkomt op dit moment. In het whitepaper staan diverse interviews met experts. Een van die experts is onze eigen B2B e-commerce consultant Yannick Röling. Yannick sprak met PostNL over de digitalisering voor B2B ondernemingen. Hoe start je en hoe word je succesvol, maar ook wat zijn de bekendste valkuilen? Bij veel groothandels staat het efficiënt verwerken van binnenkomende orders hoog op de agenda. Door efficiënt te werken kunnen groothandels veel besparen. Die besparingen en extra service die digitalisering kan bieden, behaal je echter alleen met een duidelijke strategie. In het interview legt Yannick uit waar winst te behalen valt voor handelsbedrijven en groothandels wanneer het aankomt op digitalisering.

 

Wanneer een handelsbedrijf begint met de eerste stappen naar digitalisering komt er veel tegelijk op het bedrijf af. Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden en veel uitdagingen die overwonnen moeten worden. Yannick vertelt dat veel kleine handelsbedrijven nog steeds de kat uit de boom kijken, terwijl ook zij veel kunnen besparen door te digitaliseren. Een digitaal geplaatste order zal namelijk altijd minder kosten met zich mee brengen en sneller te verwerken zijn. Daarnaast bespreekt Yannick een nieuwe ontwikkeling in e-commerce. De steeds vager wordende grens tussen B2B en B2C. Dit is een positieve ontwikkeling en het zal het aspect van service opnieuw definiëren voor handelsbedrijven en groothandels.

 

Strategie is het sleutelaspect bij digitalisering. Alleen met een duidelijke strategie kunnen eigen klanten hun weg naar het online platform gaan vinden, waardoor er minder kosten aan een order verbonden zitten en de service uiteindelijk verbeterd kan worden.
Wil je het gehele interview lezen dat Yannick Röling aan PostNL gaf en ben je geïnteresseerd in wat de andere experts zeggen over de digitalisering van groothandels en handelsbedrijven? Download dan het whitepaper

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238