photo-1502298411556-0b02524812cb (2)In de snel ontwikkelende wereld van vandaag is het soms een uitdaging voor bedrijven om deze veranderingen bij te blijven. Gelukkig wordt het bedrijven een stuk makkelijker gemaakt door de technische ontwikkelingen die zich richten op het verbeteren van bedrijfsprocessen. Een van de opkomende technische ontwikkelingen is het Product Information Management systeem. In dit artikel vergelijken wij 4 verschillende PIM systemen en geven aan waar bedrijven op moeten letten bij het kiezen van een PIM systeem.


Waarom kiezen voor een PIM systeem?

Een PIM systeem is een centrale opslag voor al uw product gerelateerde data. PIM systemen praten met andere systemen van uw organisatie, zowel intern als extern. De data in het PIM systeem is overzichtelijk en kan efficiënt gemanaged worden, en wordt dan automatisch via de koppeling gecommuniceerd naar andere systemen. Hierdoor worden PIM systemen leidend voor systemen zoals Enterprise resource planning systemen (ERP) en content management systemen (CMS). De koppeling tussen PIM en de andere systemen zorgt ervoor dat wijzigingen alleen in het PIM systeem doorgevoerd hoeven te worden. PIM systemen besparen bedrijven hiermee uren verrijkingswerk en tevens wordt de kans op fouten geminimaliseerd. Dit maakt dat voor veel bedrijven PIM systemen een populaire en opkomende investering is voor de toekomst.

Kies een passend PIM systeem

Uiteraard moet het PIM systeem passen bij de organisatie. Het heeft geen zin om te kiezen voor een systeem waar nog veel aanpassingen ingebouwd moeten worden om de data op een wenselijke manier weer te geven. Hieronder bespreken wij de top PIM systemen uit de markt.  Akeneo

 

 

Akeneo is één van de marktleiders op het gebied van Product Informatie Management en richt zich op B2B & B2C bedrijven die opzoek zijn naar de volgende stap. Akeneo is een gemakkelijk te gebruiken PIM systeem en biedt efficiënte oplossingen voor gecompliceerde problemen. Akeneo draait bij 50.000 bedrijven verspreid over 165 verschillende landen en heeft een community van meer dan 3.000 developers.

 • Unique selling points: Grote community die Akeneo support, “product completeness” overzicht, wordt snel opgenomen binnen bedrijven
 • Prijs: Laag tot gemiddeld
 • Gebruiksvriendelijkheid: Mooie interface, gemakkelijk te gebruiken, producten en instellingen zijn duidelijk en overzichtelijk
 • Doelgroep: Midden-, klein- en grootbedrijven 

Beste uit de test 

FeaturedCustomers onderzocht voor hun rapport de Product Information Management Software space. Uit 800 beoordelingen van klanten en case-studies selecteerden zij slechts 18 bedrijven die aan hun criteria voldeden. Akeneo scoorde met een gemiddelde beoordeling van 4,7 uit 5 het beste en werd uitgeroepen tot winnaar van de Market Leader Award in de PIM-categorie! Het volledige rapport van FeaturedCustomers download je hier.logo-claim

 

 

Naast Akeneo is Pimcore een van de andere marktleiders op het gebied van open source PIM systemen. Pimcore is in 2010 opgericht en is momenteel geïmplementeerd bij meer dan 80.000 bedrijven in 56 verschillende landen. Naast een PIM systeem biedt Pimcore andere systemen aan zoals een ERP, CMS en een DAM. 

 • Unique selling points: Biedt veel neven systemen, ingebouwd Workflow management
 • Prijs: Gemiddeld tot Hoog
 • Gebruiksvriendelijkheid: Groter systeem, eenvoudige interface, minder overzichtelijk
 • Doelgroep: Voornamelijk enterprise (grote bedrijven), deels MKB+ bedrijven

 


 

download-2

 

 

ProPlanet is sinds 2000 een toonaangevend ICT-bedrijf gespecialiseerd in data solution en is één van de grote aanbieders als het aankomt op een ETIM geoptimaliseerd PIM systeem. Deze kennis maakt ProPlanet een goede partner op het gebied PIM systemen. Ook levert ProPlanet net als Pimcore andere systemen aan zoals een eigen DAM systeem.

 • Unique selling points: ETIM geoptimaliseerd, eigen DAM system, veel technische kennis
 • Prijs: Laag tot Gemiddeld
 • Gebruiksvriendelijkheid: Eenvoudige interface, productinformatie is overzichtelijk
 • Doelgroep: Midden- en klein bedrijven

 


 

inRiver-3D_Large_PNG

 

 

 

InRiver is een marktleider op gebied van non opensource PIM systemen en richt zich vooral op enterprise (grote bedrijven). Het PIM systeem van InRiver biedt veel geïntegreerde functies, van taken aanmaken voor specifieke users tot analyses draaien op je productinformatie. 

 • Unique selling points: Veel partners, biedt een front-end preview, bevat meerdere analyse systemen
 • Prijs: Hoog
 • Gebruiksvriendelijkheid: Groot overzichtelijk systeem, iets minder duidelijk en lastiger te gebruiken
 • Doelgroep: Enterprise (grote bedrijven)

 
Investeren in de toekomst

Voor de beste klant- en gebruikerservaring is een PIM systeem een “must have” . PIM systemen geven producenten, (r)e-tailers en groothandels namelijk de mogelijkheid om alle productinformatie volledig en consistent aan te bieden. Bovenstaande PIM systemen bieden een manier om product management te vereenvoudigen en jouw product data gecentraliseerd te houden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

 

Aan de slag met PIM 

Wil je meer informatie over wat een PIM systeem voor jouw organisatie kan betekenen?

Download onze gratis brochure. 

 PIM-whitepaper-experius-2019-mockupDownload onze PIM brochure hier

 

Lees tips:

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238