Leestijd: [est_time]

De verkiezing van het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ zorgverzekeraar en wordt voor de vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd. ONVZ gaat samen met Pieter van den Hoogenband op zoek naar het vitaalste bedrijf van Nederland.
 

In de top 3 van Vitaalste bedrijven in Nederland!

Experius heeft het hoogst gescoord als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid. Dat is een hele mond vol, wij werken elke dag hard om bovenstaande punten te bereiken. Zo zijn we ook twee jaar op een rij in de top 5 van Best Workplaces gekomen en in de top 10 van het NRC carrière helden onderzoek 2016/2017. En nu ook in de top 3 van het Vitaalste Bedrijf van Nederland, regio Utrecht!

Pieter van den Hoogenband over vitaliteit

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter je bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”
 

Experius heeft drie visiepijlers

GPTW (werkgeluk), Klantwaarde & Goed Doen. Bij zowel klanten als medewerkers willen we een 8 of hoger scoren. Wekelijks wordt er bij de dagstart gevraagd naar het werkgeluk en werkdruk cijfer. Is de werkdruk te hoog en het werkgeluk cijfer laag dan wordt als team gekeken naar een oplossing, een hoger doel van ons is ‘een leidend voorbeeld in gelukkig organiseren zijn’.  Hoe gaan we dit bereiken? Veel persoonlijke aandacht, werkgeluk als belangrijkste visiepijler, flow optimaliseren, autonomie, eenieder in zijn/haar kracht zetten.

 

Praktische voorbeelden, die jij zelf ook kan toepassen!

  •  Werkplezier als KPI
  •  Zorg voor ondersteuning in de ontwikkeling van jouw talenten, zowel vakinhoudelijk als persoonlijke. Zo hebben wij een  coach waar elke Experiaan een traject mee aangaat.
  •  Verstelbare bureaus om een actieve houding te stimuleren.
  •  Voldoende fruit is altijd aanwezig, gezonde lunches, genoeg waterkannen
  •  In oktober gaan we met meerdere Experianen meedoen aan de Singelloop in Utrecht. Motiveer dit soort leuke initiatieven  door voor sportkleding te zorgen, inschrijving te betalen etc.
  •  Wees flexibel en denk altijd mee in oplossingen.

 

Dit alles resulteert in gelukkige medewerkers die zich voor meer dan 100% inzetten! Mooie uitkomst is tevens een extreem laag ziekteverzuim van minder dan 1 procent.

Enthousiast geworden? Mooi! Solliciteer dan vooral of pas het zelf toe binnen jouw bedrijf!
Solliciteren?