De markt voor vloeren staat nooit stil, maar in deze periode is de vraag naar vloeren en bijbehorende producten zelfs exponentieel snel gegroeid. Onze klant Plinten & Profielen Centrale  biedt een breed assortiment aan, waaronder ook ondervloeren. Het doorzoeken van dit brede scala aan ondervloeren kon gemakkelijker, vond PPC.

Aan ons de taak om een tool te ontwikkelen die gebruiksvriendelijk is voor hun klant en geoptimaliseerd is voor mobiel en tablet. Bied jij ook een ruim assortiment aan en wil jij dat jouw klanten deze producten snel en gemakkelijk vinden?  Lees dan hier hoe we samen met PPC voor deze vraag de 'ondervloerenzoeker 'ontwikkelden. 


Ondervloerenzoeker? Vertel me meer!

Plinten & Profielen Centrale is totaalleverancier voor parketteurs en andere vloerspecialisten, en al jaren actief in B2B e-commerce. PPC lanceerde afgelopen september (2020) hun Magento 2 webshop. In hun B2B webshop bieden ze een ruime keuze in ondervloeren op rol. En voor het doorzoeken van al die verschillende soorten ondervloeren moest een gemakkelijkere manier worden bedacht. PPC liet zich voor de oplossing inspireren door een filtering tool van een leverancier. Zo werd de 'ondervloerenzoeker' geboren! Hiermee kan de klant in slechts vijf stappen de geschikte ondervloeren vinden.  Resultaat: PPC is klanten veel sneller van dienst en de klantvraag ‘welke ondervloer is geschikt voor mij?’ wordt altijd beantwoord!

 

Hoe werkt deze e-commerce maatwerk oplossing?

De ondervloerenzoeker helpt zoals gezegd de klant om zo snel en gemakkelijk mogelijk de juiste ondervloer te vinden. Dit gebeurt in slechts 5 simpele stappen. Hieronder worden de vijf stappen beschreven, bij elke stap kiest de klant een optie uit een drop down menu.

Stap 1. Kies een ondergrond

De klant moet hier aangeven om welke ondergrond het gaat. Er zijn drie opties: een houten draagvloer, vaste zand cement dekvloer of een zwevende draagvloer.

Stap 2. Voerverwarming of vloerverkoeling?

In volgende stap geeft de klant aan of er een vloerverwarming/koeling wordt geïnstalleerd. Er zijn vijf opties: geen, elektrische vloerverwarming, lage temperatuur vloerverwarming, traditionele vloerverwarming of vloerverwarming- en koeling met condensbewaking.

PPC ondervloerenzoeker stap 2De ondervloerenzoeker (stap 2 - vloerverwarming/koeling)

 

Stap 3. Kies je type vloer

In de derde stap kiest de klant het type vloer dat er wordt gelegd: laminaat, linoleum/marmoleum/kurk, parket, tapijt of vinyl/PVC.

Stap 4. Kies je soort vloer

Vervolgens selecteert de klant een specifieke soort vloer. Er zijn zes opties: HDF met flexibele toplaag, PVC klik 4-5mm, PVC stroken verlijmd, PVC stroken zelfklevend, Rigid PVC of Verend vinyl.

Stap 5. Kies je gebruikstoepassing

In de laatste stap selecteert de klant een specifieke toepassing waarin de vloer en ondervloer wordt gebruikt. Er zijn drie opties aanwezig:  algemeen, loopgeluidreductie of 10 dB geluidreductie.Ondervloerenzoeker PPC ondervloeren                                                                                           De ondervloerenzoeker  - alle stappen afgerond

Het antwoord!

Voilá! Als de vijf stappen zijn voltooid toont de ondervloerenzoeker de geschikte ondervloer. Je kunt deze daarna toevoegen aan je bestelling. 

Ondervloerenzoeker PPC vloerenGeschikte ondervloeren op basis  van de selectie

 


De tool is met opzet generiek gebouwd zodat het ook voor andere producten of productgroepen inzetbaar is binnen de webshop van PPC. Dit maakt het multifunctioneel, het is een configurator die voor iedere categorie ingezet kan worden ingezet om de gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker te verbeteren. Dit soort unieke e-commerce maatwerkoplossingen bouwen we steeds vaker in B2B e-commerce trajecten. Want de beste oplossingen op een innovatieve manier bedenken, doe je samen met klanten!

Meer weten over maatwerkmogelijkheden voor jouw B2B webshop?

Bij ons is het niet: u vraagt wij draaien, maar gaan we gesprek in en houden focus op de businesscase achter de vraag. Alleen zo kun je er namelijk voor zorgen dat de klant én zijn klant goed bediend worden. Yannick helpt je graag om antwoord te krijgen op de vraag welk  maatwerk bij jouw B2B e-commerce uitdagingen past. Een vrijblijvend gesprek kan altijd!

 

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Mail yannick@experius.nl

Phone 030-8200238