NEN is dé portal op het gebied van normen, voor het hele normalisatietraject. Van het ontwikkelen van normen en richtlijnen tot en met de verkoop en toepassing en uiteindelijk de impact van die normen. Die impact kan alleen gemaakt worden als de website optimaal is ingericht op de wensen van de bezoeker. 

De website is anno 2020 verouderd en het online portaal voldoet niet meer aan de wensen van de gebruikers. Om het totale pakket van website, webshop en trainingen te optimaliseren, zocht NEN een e-commerce partner die samen met hen de klant- en het gebruiksgemak centraal zou zetten.  

Belangrijk daarbij is het sneller in kunnen spelen op de veranderingen in de markt en toekomstig gebruik van het digitale portal. De nieuwe website en webshop moet klantgericht en zowel de geïnteresseerde bezoeker als bijvoorbeeld cursisten en normkopers goed bedienen.  Afgelopen maandag (21 september) ging de nieuwe website en -shop live.

Edmund Timm, Manager Marketing van NEN:

De huidige website was dringend aan vervanging toe, aangezien we veel online ambities hebben. Zowel qua techniek als content is een grote verbeterslag te maken. Die slag maken we samen met Experius. Samen met hen ontwikkelen we een toekomstbestendige website waar bezoekers makkelijk hun weg vinden”. 

NEN vond de gewenste partner in e-commerce bureau Experius. De uitgebreide ervaring, kennis van de markt, de Scrum project aanpak en nauwe manier van samenwerken maakte dat NEN koos voor Experius. 

NEN werkte met een verouderd CMS, dat niet geschikt was voor mobiel en waar e-commerce functionaliteit miste. Om de ambities voor de toekomst waar te kunnen maken, werd er gezocht naar een nieuwe partner en niet een nieuwe leverancier. Samen met NEN zorgen we dat het platform voor de toekomst er nu al staat, om iedere gebruiker de juiste ervaring te bieden.

geeft Yannick Röling, CCO bij Experius, aan. 

Benieuwd naar het nieuwe NEN.nl?

In de nieuwe shop draait het niet alleen om kopen, maar ook om inspireren en informeren. Nen.nl is gebouwd op Magento Commerce Cloud. Bekijk het resultaat zelf op: www.nen.nl

Over NEN

Bij NEN, de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, verbinden we partijen en belanghebbenden en zorgen we ervoor dat zij komen tot afspraken die worden vastgelegd in normen en richtlijnen. Dit doen ze in nationale en/of internationale normcommissies. Daarnaast ondersteunen we ook de toepassing en het gebruik van normen in de praktijk door middel van trainingen en bijvoorbeeld praktijkgidsen. NEN beheert in totaal zo'n 30.000 normen. 

Over Experius

Experius is partner in B2B & D2C e-commerce. Samen met ambitieuze klanten realiseren wij vernieuwende e-commerce strategieën en omgevingen, waarmee zij direct van start kunnen en voorop blijven lopen in de markt. Wij hebben ruime ervaring in het samenwerken met verschillende uitgeverijen en mediabedrijven.

 

 

Ilse Büter

Head of Marketing

Bij vragen over dit nieuwsbericht of andere PR gerelateerde vragen, neem contact met mij op via: 

Mail ilse.buter@experius.nl

Phone 030-8200238