Op 27 & 28 mei is het weer zover. Dan begint Meet Magento NL, hét Magento event in Nederland. Zowel verkopers/ eindgebruikers als developers en service- en software providers komen bijeen om kennis te maken en meer te leren over het platform Magento. Experius helpt sinds een aantal jaar mee met de organisatie van dit event. Sprekers, logistiek en een hackathon voor de developers worden voorbereid en begeleid op de dag zelf. Benieuwd naar wat we zoal doen en vooral ook waarom? Lees dan vooral verder!

Peter van der Reijden - het B2B landschap

peter van der reijden kleur

Omdat Experius zich specialiseert in een specifiek deel van de e-commerce markt is ons dit jaar gevraagd om een presentatie te geven over het B2B landschap. Dit maakt dat onze Managing Director, Peter van der Reijden, een van de sprekers op Meet Magento NL zal zijn. Hij zal het gaan hebben over de groei en uitdagingen van B2B ondernemingen.

Als bedrijfskundige heeft Peter veel kennis hoe bedrijven in elkaar steken en hoe je een een bedrijf gezond kunt houden. Dit is in de laatste jaren in toenemende mate een uitdaging geweest. Dat dit niet alleen een effect van de crisis is geweest, bewijst het feit dat de volumes in de branche weer stijgen, maar dat de omzetten gelijk blijven (met een margeverlies tot gevolg).

In zijn presentatie zal Peter zich focussen op vragen als: "Wat is de nieuwe rol van de groothandel?" "Wat is een B2B e-commerce platform of B2B bestelportal?" en "Welke mogelijkheden zijn er om e-commerce in te zetten om enerzijds de omzet te verhogen en anderzijds de kosten te verlagen met als einddoel: Het gezond maken van de marges?

 

Sander Mangel -  zaalleiding Developer-dag

CD4TqoLWEAAhPXu

Naast Peter heeft ook Sander een actieve rol bij Meet Magento Nederland 2015. Op de tweede dag, de Developers dag, leidt Sander één van de twee zalen. Hier zal hij de dag in goede banen leiden en aan elkaar praten. Niet alleen heeft Sander de leiding over deze zaal ook heeft hij voor de invulling, de sprekers in deze zaal gezorgd. Hij weet namelijk als geen ander dat bekende developers als James Crowie, Anna Völkl, Vinai Kopp of Gordon Lesti een event als Meet Magento het voor developers kunnen maken.

Als lezer ken je de bovenstaande namen waarschijnlijk niet, maar om je een idee te geven: Als je eigenaar bent van een Magento webshop dan is de kans groot dat 1 van de bovenstaande developers er voor gezorgd heeft dat jouw webshop werkt zoals die nu  werkt.

Buiten deze developers heeft Sander er samen met Peter Jan Blaakmeer voor gezorgd dat er ook sprekers van Magento zelf komen. Zij kennen de code van de nieuwe Magento 2 waardoor zij een uniek inzicht kunnen geven in de nieuwste functionaliteiten van Magento 2.

 

Niels de Weger, Tony Perez & Sarah van Koppen - Crew

crew Magento

Net als vorig jaar zal onze eigen support manager Niels de Weger weer in de crew zitten van Meet Magento. Dit jaar krijgt hij steun van onze afstudeerstagiaire Sarah van Koppen en brand manager Tony Perez. Zij hebben er samen met Guido Janssen voor gezorgd dat alle Keynotes en sprekers ingevuld zijn. Ook zullen zij tijdens Meet Magento Nederland aanwezig zijn om alles, samen met de rest van de crew, in goede banen te leiden.

Meet Magento Nederland 2015

Meet Magento Nederland 2015 wordt gehouden op 27 & 28 mei in het Mediaplaza in de jaarbeurs. Voor tickets en meer informatie kun je terecht op de website van meet Magento .