Ben jij klaar voor de volgende stap? Of wil je voorop lopen in e-commerce? Al jaren is Magento koploper als het gaan om erkende e-commerce platforms. Maar wat is Magento? En wat zijn de voordelen? Hoe gaat het bouwen van een Magento webshop in zijn werk? Is het wel geschikt voor mijn business? In dit blog geven wij daar antwoord op!

Wat is Magento?

Magento is een open-source software en dit heeft een groot voordeel: duizenden programmeurs en specialisten over de hele wereld helpen mee Magento te verbeteren. Dit doen ze al jaren lang en heeft Magento tot één van de grootste spelers in de markt gemaakt.

Magento webshops geven geven online verkopers veel flexibiliteit en controle over het uiterlijk, de inhoud en de functionaliteit van hun webshop. Magento webshops zijn in de basis al erg compleet én zo opgezet dat het eenvoudig naar wens is aan te passen. Door middel van modules zijn Magento webshops uit te breiden naar een compleet systeem op maat. Het voordeel van de community die rondom Magento actief is, is dat de module die jij zoekt waarschijnlijk al een keer is gemaakt. 

Om snelheid van de shop te waarborgen is het mogelijk om een  module door een simpele regel code in- of uit- te schakelen. Hierdoor wordt alleen aangeroepen wat echt nodig is.

Magento’s intuïtieve beheersysteem bevat krachtige marketing, zoekmachine optimalisatie en eindeloze catalogusbeheer mogelijkheden. Daarnaast zijn Magento webshops schaalbaar en daarmee uiterst geschikt voor zowel grote als kleine webshops.

 

Voordelen van een Magento webshop

De voordelen van een Magento webshop zijn talrijk, maar enkele in het oog springende functionaliteiten zijn:

  • Geen licentiekosten verbonden aan de software
  • Geschikt voor B2C, B2B en D2C e-commerce
  • Je kunt klein beginnen en later gemakkelijk de webshop uitbreiden met verschillende functionaliteiten
  • Er wordt voldaan aan de industriële standaard van gegevensbeveiliging
  • Er kunnen meerdere webshops op verschillende domeinnamen gekoppeld worden aan één Magento systeem
  • Eenvoudig te koppelen aan systemen zoals PostNL, betaalproviders of ERP en PIM paketten
  • Ondersteuning van vele talen en munteenheden
  • De shop is en blijft van jouw eigendom. Bij een SaaS oplossing kan het zo zijn dat de webshop 'verdwijnt' na beëindigen van een samenwerking
  • Uitstekend geschikt voor het ontwikkelen van web apps 
  • Ontwikkelaars van over de hele wereld werken aan nieuwe en verbeterde modules of nieuwe extensies 

 

Magento webshop bouwen?

Ben jij overtuigd van de kwaliteiten van een Magento webshop en wil je een Magento webshop bouwen? We helpen je graag!

Wanneer u een Magento webshop laat bouwen bij Experius ben je verzekerd van een design en implementatie dat voldoet aan jouw wensen. Het proces van het bouwen van een Magento webshop ziet er bij ons als volgt uit:

1. Kennismaking / consultancy
Wij besteden net zo veel tijd als nodig om heel duidelijk de doelen van onze klanten te begrijpen. Onze ervaring is dat dit er aan bijdraagt dat de overige stappen in het proces voorspoedig verlopen. Jullie kennis van jullie producten en klanten in combinatie met onze kennis over e-commerce is goud waard!
2. Ontwerp
Wanneer de wensen duidelijk zijn, wordt op basis hiervan een ontwerp van de te realiseren Magento webshop gemaakt. Dit ontwerp is volledig ingericht op basis van wensen van jouw klanten.
3. Bouw
Na het ontwerp wordt de Magento webshop gebouwd. Tijdens de bouw communiceren wij frequent over de voortgang en is deze op ons testdomein te volgen. Nog liever werken we samen met jullie op kantoor in ruimtes die daarvoor bedoeld zijn.
4. Koppeling en integraties
In samenwerking met consultants zullen alle datastromen in kaart worden gebracht. Op basis hiervan koppelen we jouw webshop aan de systemen die je gebruikt. Automatiseren en fouten voorkomen staan hier voorop. 
5. Live-gang
Na uitvoerige tests wordt de Magento webshop live gezet. Wij staan bij de live-gang altijd paraat om eventuele laatste optimalisaties direct uit te voeren. Dit doen we bijvoorbeeld nooit op vrijdag zodat we overige doordeweekse dagen kunnen gebruiken voor het monitoren van een goede live-gang.

Naast het bouwen van een Magento webshop kunnen wij ook uw bestaande Magento webshop verbeteren door te kijken naar mogelijke extensies en het optimaliseren van het verkoopproces ten behoeve van meer conversie of door een nieuwe look-&-feel in het platform aan te brengen. 

Wij zorgen er altijd voor dat de communicatie met de klanten goed verloopt om zo een optimaal resultaat te leveren.

 

Is Magento wel geschikt voor mij?

Je moet jezelf afvragen, wat heb ik nodig in een webshop?  Er zijn tal van beginnende e-commerce bedrijven die wellicht voldoende hebben aan een aantal productpagina's, een winkelmandje en een check-out. Hier heb je geen Magento voor nodig en kun je uit de voeten met een platform waarbij je voor enkele euro's per maand een webshopje kunt gebruiken.

Heb jij veel producten, specifieke designwensen, klanten met eigen producten / prijsafspraken, systemen die gekoppeld moeten worden om automatisering te waarborgen of andere complexere wensen? Dan is Magento zeker geschikt voor jou! Magento verleent zich uitstekend voor de volgende stap in e-commerce.

 

Meer weten over de fit van Magento met jouw organisatie? Neem gerust contact op met één van onze contants!  

 

Kijk voor meer informatie op onze diensten pagina.

Yannick Röling

E-commerce consultant

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238