In november 2014 heeft het Magento team al een nieuwe versie van Magento uitgebracht. Ondertussen is de versie 1.9.1.0, volgens ons ook stabiel. In deze versie zijn weer verschillende verbeteringen aangebracht en daarom is het goed om je Magento webshop te upgraden. In deze blog lees je alles wat je moet weten over Magento 1.9 en over het upgraden zelf.

Magento 1.9.1.0

In de nieuwe Magento versie 1.9.1.0 zijn een aantal nieuwe features toegevoegd. Dit is dus niet alleen een beveiligingsupgrade zoals 1.8.0.0 wel was, maar een upgrade waarmee je nieuwe features aan je webshop kunt toepassen. Alles even op een rijtje:

Responsive webdesign thema

Met een responsive webdesign wordt je pagina een stuk gebruiksvriendelijker voor mobiel en tablet gebruik. De pagina past zich namelijk aan, aan het formaat van het scherm. In een latere update is ook een functionaliteit toegevoegd voor responsive e-mails.

Cross Border Trade

Dit is een uitwerking van de verbeterde BTW berekeningen in versie 1.8. Los van eventuele BTW verschillen is het mogelijk om vaste prijzen te hanteren op de Europese markt. Dit betekent dat de prijs constant blijft ongeacht welke belastingtarieven er actief zijn. Dit maakt de verkoop met andere Europese landen makkelijker. Goed om te weten is wel dat dit de marges op de producten beïnvloed.

Standaard support voor php 5.4 en upgrade van het Zend framework

Deze upgrades zijn vooral voor programmeurs interessant. Het zorgt namelijk voor meer mogelijkheden en efficiëntere codes. Het belangrijkste hiervan is eigenlijk dat je webshop niet meer afhankelijk is van het verouderde PHP 5.3 en dat PHP 5.4 sneller is. Dit betekent dat je meer keuze hebt in waar je je webshop wilt hosten.

Configurable Swatches

Door deze feature kunnen producten in bijvoorbeeld meerdere kleuren op de product- en categoriepagina als kleurvakjes getoond worden. De bezoeker kan hier dan op klikken waarop de hoofdafbeelding van het product veranderd naar de gekozen kleur. Dit maakt het voor bezoekers meteen duidelijk welke kleuren er beschikbaar zijn.

Het belang van upgrades

Schermafbeelding 2015-03-31 om 10.39.00

Een verouderde versie van Magento kan voor een aantal problemen zorgen. Zo kan het voorkomen dat uw webshop langzamer wordt vanwege de verouderde versie en weinig tot geen nieuwe updates. Ook kan een verouderde versie, door de weinige updates, gevoeliger worden voor een beveiligingslek. Veel van de Noord-Nederlandse Magento webshops draaien op Magento 1.7.0.0 of ouder. Dit wijst onderzoek naar 353 Magento webshops uit. Dit betekent dat er veel webshops zijn die gevoeliger zijn voor een beveiligingslek.

De voor- en nadelen

Zoals bij zoveel dingen zitten ook aan het upgraden van Magento verschillende voor- en nadelen. We hebben ze hieronder even voor je in een overzichtje gezet.

Schermafbeelding 2015-04-08 om 15.40.54

Wat kost het?

Nu denk je misschien ‘ja leuk, maar hoeveel tijd en geld gaat mij dat kosten?’ Het is helaas niet mogelijk om hier een goede algemene indicatie voor te geven. De kosten en tijd zijn namelijk afhankelijk van drie eigenschappen van je webshop:

  • Het aantal op maat gemaakte onderdelen
  • De huidige Magento versie
  • De geïnstalleerde plugins

Hiervoor geldt: Hoe recenter je update en hoe minder plug-ins of op maat gemaakte onderdelen, hoe minder tijd en geld het gaat kosten.

Bij Experius hebben we veel ervaring met het uitvoeren van Magento upgrades. Hierdoor hebben wij een goede workflow ontwikkeld waardoor wij upgrades zo efficiënt en probleemloos mogelijk kunnen installeren.

 

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238