Leestijd: [est_time] Door Niels de Weger

In februari was Experius aanwezig op het jaarlijkse Magento 2 training event. Vorig jaar werd dit event gehouden in Londen waarbij Yannick aanwezig was. Dit jaar vond de training plaats in Parijs en was het mijn beurt om mijzelf helemaal onder te dompelen in Magento en haar nieuwe ontwikkelingen en producten. Tijdens de driedaagse training werden alle nieuwe ontwikkelingen rondom het Magento platform gepresenteerd, ook werd er besproken hoe partners hierin kunnen anticiperen. Daarnaast kregen de cursisten de mogelijkheid om een case te presenteren aan het productmanagement-team van Magento.

 

Nieuwe ontwikkelingen

Tijdens de driedaagse training kwamen verschillende partners van Magento aan bod. De onderwerpen die centraal stonden hadden vooral betrekking op de nieuwste ontwikkelingen van Magento en het Magento platform. Voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen zijn MCOM, Payments en Risk, Magento Business Intelligence en de Magento Enterprise Cloud. In de volgende kopjes zijn de ontwikkelingen omtrent Magento 2 nader toegelicht.
 

Magento Commerce Order Management

Magento Commerce Order Management (MCOM) is een allesomvattende SAAS (Software As A Service) oplossing die ook buiten het Magento platform geïntegreerd kan worden. Voornamelijk voor partijen die hun omnichannel strategie willen uitbreiden en versterken is dit nieuwe product van Magento erg interessant. MCOM is een order management systeem van Magento zelf. Het systeem bestaat uit verschillende modules die gebruikt kunnen worden om het hele e-commerce platform van de onderneming naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Het doel van het MCOM systeem is om processen over te nemen zodat extra systemen overbodig worden en Magento een compleet systeem aan kan bieden die zo min mogelijk met andere systemen samen hoeft te werken. Voor meer informatie over MCOM, klik hier.
 

Payments en Risk

In samenwerking met Ingenico heeft Magento een totaaloplossing ontwikkeld waarbij Magento de verantwoording neemt voor alle risico’s rondom de financiële afhandeling van orders. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat deze oplossing alleen wordt aangeboden voor Enterprise gebruikers tegen een vast percentage van 2,8 procent van de totaalomzet plus 0,35 dollar per order.
 

Magento Business Intelligence

MBI is ontwikkeld als tool waarmee data nader onderzocht en uitgewerkt kan worden. Het is voornamelijk interessant voor klanten die betere sturing willen geven aan hun businessmodel op basis van data en analyses. Het prijsmodel van deze tool zal Magento de komende maanden gaan uitrollen maar het zal bestaan uit drie versies waarbij de mogelijkheden op basis van pricing zullen verschillen. In de meest uitgebreide versie zal het (in ieder geval) mogelijk zijn om uitgebreide analyses uit te voeren op dashboards, orders, user permissions, email reports, 3rd party integraties en analytics data. Hoe de andere versies er precies uit zullen zien, gaat Magento de komende tijd vaststellen.

 

Magento Enterprise Cloud

Enterprise cloud hosting is een extra service die Magento aanbiedt voor haar Enterprise gebruikers. Het maakt gebruik van Amazon hosting met datacenters over de hele wereld, behalve in China. Hierdoor is deze service voornamelijk interessant voor webshops die globaal actief zijn. Magento Enterprise Cloud hosting biedt daarnaast een hoge mate van schaalbaarheid en heeft extra voordelen zoals; standaard ondersteuning van Varnish, Elastic search en PHP 7.
 

Magento B2B Roadmap

Voor Experius werd de meest interessante informatie tot het laatst bewaard namelijk de B2B roadmap. De ‘Full release version’ zoals Magento hem zelf noemt wordt aan het einde van het tweede kwartaal verwacht en zal in ieder geval functionaliteiten bevatten die onmisbaar zijn voor B2B, zoals; een offertemodule, account hiërarchie, order bij SKU, mogelijkheid tot het plaatsen van bestellingen op rekening (op basis van klantaccounts en permissies) en klant specifieke catalogussen en prijzen.
Voor Experius was het wederom een interessante training waarbij we zijn bijgepraat rondom de laatste Magento ontwikkelingen. Zitten er onderwerpen tussen die voor uw onderneming interessant kunnen zijn? Neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.