Bezorg jij ook zelf jouw producten en wil je dit efficiënt organiseren voor webshop orders? Voor Directplant hebben wij een maatwerk module ontwikkeld die met de orders uit Magento en met behulp van een online routeplanner een efficiënte route uitstippelt voor de chauffeurs. 

 

Hoe werkt het?

Directplant heeft verschillende chauffeurs in dienst die allemaal een ander postcodegebied voor hun rekening nemen. Het is dus van belang dat er verschillende chauffeurs kunnen worden toegevoegd en dat deze een postcodegebied toegekend krijgen. 

 

Screen Shot 2015-09-15 at 10.53.15 De Routemanager met de verschillende routes (ofwel chauffeurs)

 

Orders worden gecategoriseerd op routes die in dit geval postcodegebieden vormen. Op basis van deze categorisatie worden routes gemaakt in een routeplanner. Deze routeplanner is RouteXL en werkt ongeveer zoals Google Maps. In de routeplanner wordt naar de optimale route gezocht waarna deze wordt teruggekoppeld naar Magento. Dan wordt de sortering van de route aangepast en worden de bezorgtijden ingevuld.

 

routeplanner - Route XL RouteXL output

 

Nadat de bezorgtijden ingevuld zijn kan de klant op de hoogte worden gesteld van het bezorgmoment. Ook kunnen hierna exports gemaakt worden voor de chauffeurs waarin staat aangegeven welke route zij moeten rijden en of er bij de bezorging nog afgerekend moet worden.

 

Routeplanner overzicht Route overzicht met in de op 2 na laatste kolom de bezorgmomenten

 

Als deze stappen zijn doorlopen, kan je de order afronden en wordt de bezorging volgens het samengestelde schema geregeld. 


Wilt u meer informatie over maatwerkmogelijkheden voor uw shop?

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238