Bezorgt u ook zelf uw producten en bent u benieuwd hoe u dit werkzaam kan krijgen met uw Magento webshop? Voor Directplant hebben wij een maatwerk module ontwikkelt die met de orders uit Magento en met behulp van een online routeplanner een efficiënte route uitstippelt voor de chauffeurs.

Hoe werkt het?

 

Directplant heeft verschillende chauffeurs in dienst die allemaal een ander postcodegebied voor hun rekening nemen. Het was dus van belang dat er verschillende chauffeurs konden worden toegevoegd en dat deze een postcodegebied toegekend konden krijgen.

Screen Shot 2015-09-15 at 10.53.15 De Routemanager met de verschillende routes (ofwel chauffeurs)

 

Orders worden gecategoriseerd op routes die in dit geval postcodegebieden vormen. Op basis van deze categorisatie worden routes gemaakt in een routeplanner. Deze routeplanner is RouteXL en werkt ongeveer zoals Google Maps. In de routeplanner wordt naar de optimale route gezocht waarna deze wordt teruggekoppeld naar Magento. Hierdoor wordt de sortering van de route aangepast en worden de bezorgtijden ingevuld.

routeplanner - Route XL RouteXL output

 

Nadat de bezorgtijden ingevuld zijn kan de klant op de hoogte worden gesteld van het bezorgmoment. Ook kunnen hierna exports gemaakt worden voor de chauffeurs waarin staat aangegeven welke route zij moeten rijden en of er bij de bezorging nog afgerekend moet worden.

Routeplanner overzicht Route overzicht met in de op 2 na laatste kolom de bezorgmomenten

 

Na dit alles kan de eigenaar van de webshop de order afronden en daarmee de week afronden.


En deze kunnen aanpassen naar ‘Wilt u meer informatie over maatwerkmogelijkheden voor uw shop? Neem dan contact met ons op via 030-8200238 of info@experius.nl’

[framed_box height="50" rounded="false"]

Heeft u vragen?

Contact opnemen »

[/framed_box]null