Met de PostNL module voor Magento koppelt u eenvoudig uw Magento webshop met uw PostNL account. Met één druk op de knop zet u een Magento order om in een PostNL verzending, waarbij uw order direct wordt aangemeld én een verzendlabel wordt uitgeprint.

Waarom een nieuwe PostNL plugin voor Magento?

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 89% van de webwinkeliers een betere en gemakkelijke technische koppeling wil met de vervoerder waar zij mee samen werken. Daarnaast is slechts 33% van de webwinkeliers tevreden met hun huidige technische koppeling.

PostNL investeert hard in de digitalisering van de markt waarin zij actief zijn.

Vervanging Parcelware

Op dit moment werken de meeste webwinkeliers met een koppeling met Parcelware van PostNL. Dit betekent dat verzendingen moeten worden aangemeld bij Parcelware door middel van handmatige of deels geautomatiseerde verzendingen exports in CSV formaat. Deze worden vervolgens weer handmatig of deels automatisch geïmporteerd in Parcelware.

De problemen van Parcelware:

  • Handmatige verwerking van verzendingen
  • Geen terugkoppeling naar Magento vanuit Parcelware: dus geen trackingcodes of verzendinformatie in het dashboard van de klant
  • Vormgeving e-mails Parcelware zijn anders dan Magento
Wat kan de nieuwe PostNL plug-in voor Magento?

Wanneer de nieuwe PostNL plug-in voor Magento is geinstalleerd in uw Magento webshop biedt deze direct nieuwe functionaliteiten.

De voordelen van de PostNL Magento plugin:

  • PostNL Checkout (Mijnpakket)
  • Direct verzendingen aanmelden en labels printen binnen Magento
  • Alle type verzendingen aanmaken
  • Tracking gevens aanbieden aan de klant, binnen Magento
  • Verzendstatus inzien binnen Magento
PostNL Checkout (MijnPakket)

Met de PostNL plugin voor Magento kunnen klanten in de checkout van uw Magento webshop direct kiezen om via PostNL Check out te verzenden. Dit zorgt er voor dat de klant;

  • Kan aangeven op welk tijdstip de order wordt bezorgd
  • Kan aangeven waar de order moet worden bezorgd, bijvoorbeeld bij een lokale supermarkt

Deze informatie wordt vervolgens automatisch in de order binnen Magento geplaatst en op het verzendlabel toegevoegd.

Direct verzendingen aanmelden en verzendlabels printen binnen Magento

De PostNL plug-in staat direct in verbinding met CIF, het systeem waar alle verzendingen van PostNL terecht komen. Dit betekent dat uw order direct bij PostNL wordt aangemeld wanneer u de verzending vanuit Magento aanmeld.

U kunt het verzendlabel voor uw verzending direct printen vanuit de achterkant van Magento, in het verzendingen overzicht. Print 1 verzendlabel of tientallen tegelijk, de module plaatst de verzendlabels voor u op 1 of meerdere pagina's. Alle order informatie wordt automatisch verwerkt.

Alle type verzendingen aanmaken

Met de PostNL module kunt u alle mogelijke PostNL verzendingen aanmelden, zowel binnen als buiten Nederland. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende verzendopties, zoals handtekening voor ontvangst, extra dekking, levering bij buren en vele andere opties. Uw verzendlabels worden automatisch aangepast al naar gelang de verzendopties die u selecteert voor de genoemde order. Zijn uw verzendingen niet zo complex? U kunt zelf aangeven wat uw "standaard" type verzending is, welke voor iedere zending zal worden gehanteerd.

Tracking gegevens aanbieden aan de klant binnen Magento

Voorheen (en misschien in uw geval op dit moment) moest de klant wachten op zijn trackingcode, totdat de webwinkelier zijn verzending bij PostNL had afgegeven en PostNL deze had verwerkt. Daarnaast werd deze trackingcode niet toegevoegd aan de verzending in Magento. Met de PostNL plugin voor Magento wordt de trackingcode direct toegevoegd aan de verzending wanneer deze vanuit Magento wordt aangemeld. Uw klant krijgt netjes zijn trackingcode in de transactionele e-mails van Magento, direct bij verzending.

Verzendstatus inzien binnen Magento

Als webwinkelier heeft u direct inzicht in de status van een verzending. Dit betekent dat, wanneer een klant u naar de status van zijn verzending vraagt, u realtime informatie heeft over het pakket van de klant. Deze informatie wordt op een overzichtelijke manier getoond binnen de verzending in Magento met 4 statussen: "Bij PostNL gemeld","In sortering","In distributie" en "Afgeleverd".

PostNL Module integreren in Magento

Om aan de slag te kunnen met verzendingen via PostNL dient u klant te zijn van PostNL en dient de module geïnstalleerd te zijn in uw webshop. Starten met PostNL in Magento verloopt daarom in twee stappen:

1. Aanmelden bij PostNL

Om aan de slag te gaan met de nieuwe PostNL integratie moet u klant worden van PostNL, via http://www.postnlpakketten.nl/zakelijk/klant-worden

Daarna dient u PostNL Checkout te activeren, via https://checkout.postnl.nl/Consumer/Register

2. Installatie en configuratie PostNL Magento plugin

Wanneer u alle informatie van PostNL heeft ontvangen, kan uw webshop gekoppeld worden. De module wordt geinstalleerd, geconfigureerd en de verzendkosten worden ingesteld. Vanaf dan kunt u direct aan de slag met verzendingen via PostNL!

 

 

Direct aan de slag met PostNL?

[gravityform id="2" title="true" description="true"]

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238