Magento Commerce, de marktleider op het gebied van e-commerce innovatie, kondigde op 20 juni aan dat Magento het snelst groeiende en meest gebruikte commerce platform in Europa is. Volgens Mark Lavelle, de CEO van Magento Commerce, zijn veel Europese Magento klanten elkaar aan het wegconcurreren door hun mobiele en unieke winkelervaringen en nieuwe 'digital commerce' business modellen. "De Europese merchants maken veel gebruik van de flexibiliteit van Magento en de eenvoudigheid van de integraties met andere systemen om zo exceptionele commerce oplossingen te ontwikkelen, zo zegt Lavelle.

 

De groei van Magento in Europa is met name toegenomen na de release van Magento 2 in november 2015. In de eerste zeven maanden na de release is de software meer dan 350.000 keer gedownload en inmiddels zijn er wereldwijd al 2.400 Magento 2 sites. Tijdens het grootse Magento Imagine evenement in Las Vegas dat in april dit jaar plaatsvond werden al vele nieuwe producten aangekondigd, waaronder de Magento Enterprise Cloud Edition. Sinds de release van Magento 2 kondigde Magento nog meer nieuwe producten aan:

  • Magento 2.1
  • Magento Commerce Order Management
  • Verbetering van de officiële Magento extension store, Magento Marketplace. De zoekfunctionaliteit is verbeterd en de kwaliteit van de extensies wordt nog beter gewaarborgd en gecontroleerd.

 

Lees meer over de Magento Enterprise Cloud Edition en de verbeterde Extension Store

 

Magento 2.1 Community Edition

Recentelijk is Magento 2.1 beschikbaar gekomen. Dit is de eerste 'Full Feature' release van het nieuwe Magento platform en stelt de merchants in staat om meer verkopen te behalen, de productiviteit te verhogen en de ervaring voor de bezoekers te optimaliseren. Nieuwe functionaliteiten in deze update zijn onder andere:

  • Paypal in-context checkout - Om meer conversie te behalen is Paypal nu geïntegreerd in Magento. De klant kan hierdoor met Paypal betalen zonder de webshop te verlaten
  • Braintree technologie - Deze feature maakt het mogelijk om de checkout gemakkelijk te optimaliseren en aan te passen, waarbij de simpelste PCI compliance bewaard blijft.
  • Improved management interfaces - De nieuwe Magento 2 interface maakt het voor managers makkelijker om informatie op te zoeken. Daarnaast zorgt de interface er ook voor dat de manager efficiënter en sneller kan werken.

 

Magento 2.1 Enterprise Edition

De Magento 2.1 Enterprise Edition is een uitkomst voor de grotere online ondernemingen met uitgebreide rechten structuren voor de verschillende beheerders. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld content beheerders alleen toegang te geven voor bepaalde storeviews. Binnen deze kaders kan iedereen die de webshop beheerd zijn eigen gang gaan zonder de ander daarbij te moeten storen. Ook is het inplannen van grootschalige acties veel eenvoudiger gemaakt door de staging & preview functionaliteit. Zo kan de webshop eigenaar vooraf al kijken of alle kortingsregels goed worden doorgevoerd, zonder deze al direct live te moeten zetten. In versie 2.1 is nu ook Elasticsearch toegevoegd als standaard zoekfunctionaliteit. Zowel voor de bezoeker van de website als voor de beheerders in de backend.

 

De Enterprise editie van Magento 2  biedt de online ondernemingen dus, standaard, al vele extra functionaliteiten. Waar een community platform uitgebreid moet worden met allerlei extra modules biedt Magento EE een standaard van een hoog niveau. Hier zit echter wel een prijskaartje aan vast. Tot slot biedt Magento aan haar Enterprise klanten een uitgebreide support en willen ze Enterprise klanten verder helpen bij hun e-commerce ontwikkelingen door ook uitgebreide consultancy aan te bieden en iedere klant een persoonlijke accountmanager te geven.

 

Met deze twee hoogwaardige pakketten is Magento hard op weg om de concurrentiestrijd met andere platformen in Europa te winnen. Ondanks dat de nieuw aangekondigde producten zeker een boost hebben gegeven aan de verkopen en downloads van Magento, staat de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit platform al jaren buiten kijf. Daarnaast staat Magento ook bekend om zijn flexibiliteit als het gaat om aanpassingen. Vanwege de Open Source basis van Magento zijn oneindig veel mogelijkheden om de webshop volledig naar eigen wens in te richten.

 

Experius vindt het niet gek dat Magento marktleidend is op de Europese markt. Wij vertrouwen al jaren op Magento net zoals onze vele klanten. Bent u klaar om uw Magento 2 webshop te ontwikkelen? Neem contact met ons op en dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden.