Van 11 tot 13 april werd het jaarlijkse Magento Imagine event voor de zesde keer georganiseerd. Magento enthousiastelingen, gebruikers en geïnteresseerden konden in de gokhoofdstad van de wereld, Las Vegas, naar lieve lust in de wereld van e-commerce en Magento te duiken. De nieuwe, onafhankelijke status van Magento zorgde voor een uitdaging tijdens Imagine. Magento moest zichzelf opnieuw op de kaart zetten en opnieuw uitvinden. Dat dit met succes is gelukt blijkt uit het grote aantal producten dat tijdens Imagine geïntroduceerd is.

 

Magento 2.0-2.1

Zoals verwacht lag er tijdens deze editie van Imagine een grote focus op het nieuwe Magento 2.0. Daarnaast werd er ook bekend gemaakt dat Magento versie 2.1 waarschijnlijk aan het einde van 2016 uitgebracht wordt. Deze versie van Magento zal worden uitgebreid met verschillende nieuwe features.

  • Staging en Preview. Er komt een mogelijkheid om previews van gewijzigde producten, categorieën, content, promoties, prijzen en designs te bekijken. Daarnaast wordt het mogelijk om updates te bekijken op basis van datum en campagnes. De updates kunnen tot slot ook automatisch in productie worden gemanaged vanuit de Magento Admin.
  • Elasticsearch. Waar nu gebruik gemaakt wordt van Solr Search, wordt in Magento 2.1 gebruik gemaakt van de open source zoektechnologie Elasticsearch.
  • Betere Businesstools. Er worden een aantal Admin interface verbeteringen toegevoegd. Die helpen om de webshop nog efficiënter te managen.

Naast deze features heeft Magento bekend gemaakt dat zij functionaliteiten als: een Enterprise B2B module, nieuwe promotietypes en uitgebreide reportages en analyses zullen uitbrengen in 2016. Daarnaast heeft Magento bekend gemaakt dat zij elk jaar een grote release uit willen brengen waarmee het Magento 2.0 platform nog verder uitgebreid wordt.

 

Magento Marketplace

Magento lanceerde op Imagine ook hun nieuwe 'app-store'. De Magento Marketplace is de officiële extensie 'store' van Magento. De interface is gesimplificeerd waardoor merchants gemakkelijker op zoek kunnen naar extensies voor in hun Magento webshop. Daarnaast wordt er extra veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de veiligheid van de extensies en applicaties die in de Magento Marketplace beschikbaar worden gesteld. Alleen extensies van vertrouwde ontwikkelaars of ontwikkel bureaus komen in de Magento Marketplace.

 

Magento Enterprise cloud editionMagento Enterprise Cloud Edition

Met de Magento Enterprise Cloud Edition gaat Magento een Platform-as-a-service aanbieden die gebouwd is op een cloud infrastructuur. Dit zorgt voor elastische schaalbaarheid en globale beschikbaarheid van het platform. De Cloud Edition vormt een uitbreiding op de Magento Enterprise Edition. In deze Magento Enterprise Cloud Edition worden upgrades en patches automatisch uitgevoerd zonder downtime voor de webshop, zo zegt Magento. Groeien wordt met de Magento Enterprise Cloud Edition makkelijker gemaakt en de veiligheid van de webshopgegevens op de cloud wordt door Magento gegarandeerd. Op de website van Magento is nog meer informatie te vinden over de Magento Enterprise Cloud Edition.

 

Nog meer highlights

Magento publiceerde onlangs nog deze video met de highlights van deze zesde editie van Magento Imagine.

 

Imagine 2016 Highlight Video van Magento op Vimeo.

 
Op Imagine passeerden naast deze drie producten nog veel meer interessant e-commerce onderwerpen de revue. Veel presentaties zijn op de website van Imagine te vinden. Mochten er vragen zijn over een van deze drie producten dan kunt u terecht op de website van Magento. Natuurlijk is ook Experius bereikbaar voor vragen over de nieuwe producten van Magento. U kunt mailen naar magento2@experius.nl