magento 2 extensiesEen goede Magento webshop kun je bijna niet runnen zonder meerdere extensies. Met extensies ofwel plugins, voorzie je jouw webshop gemakkelijk en snel van de nieuwste features. Afhankelijk van jouw doel, product en doelgroep kunnen de juiste extensies jouw webshop optimaliseren. Deze nieuwe extensies van Aheadworks helpen jouw Magento webshop nog net iets beter maken.    

 

1. Refer a Friend - nu met 30% korting

In een wereld vol keuzemogelijkheden is het logisch dat consumenten twijfelen tijdens het online shoppen. Klanten doen overmatig onderzoek voordat ze uiteindelijk tot een aankoop overgaan. Aanbevelingen van vrienden en bekenden is daarom nog altijd een van de meest effectieve methodes om twijfel weg te nemen. 'Referral marketing' is een methodiek om tevreden klanten te activeren als ambassadeurs voor jouw product en organisatie. Door ze gericht te informeren, promoten en belonen is de kans groter dat zij een goed woordje voor je doen en jouw producten aanprijzen. Deze vorm van marketing verkort de customer journey en moedigt klanten aan om bedrijven te vertrouwen op basis van de positieve ervaringen van anderen. Met de extensie “Refer a Friend” stimuleer je deze aanbevelingen. Bestaande klanten kunnen leuke kortingen krijgen door bijvoorbeeld een vriend(in) te verwijzen naar jouw webshop, een review te plaatsen bij een product of door zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Nieuwe klanten kan je dan betere deals bieden voor een product. Op deze manier houd je het spannend en interessant voor jouw klanten.      

 

2. Advanced Reviews

Met deze extensie boost je reviews door gericht review uitnodigingen te sturen via e-mail. Door het instellen van regels krijgen klanten na een aantal dagen een uitnodiging om een review te schrijven over een product die ze recent in jouw webshop hebben gekocht. Daarnaast kan je met deze extensie reacties geven op de reviews van je klanten, jouw klanten het recht geven om hun persoonsgegevens te verwijderen (in overeenstemming met GDPR) en klanten de mogelijkheid geven om de nuttigheid van andere reviews te beoordelen.    

     

3. Event Tickets
Evenementen bieden een unieke mogelijkheid om jouw producten aan je klanten te promoten. Met de Magento 2 Event Tickets extensie creëer je een event in jouw Magento webshop. Met deze extensie bouw je binnen no-time een of meerdere formulieren waarmee je kaartjes voor je evenement kunt verkopen. Het organiseren van evenementen en het verkopen van kaartjes is nog nooit zo makkelijk geweest! Bekijk de demo hier.            
4. Customer Group Catalog Permissions

Deze extensie is binnenkort verkrijgbaar in de Magento marketplace. Zorg ervoor dat bepaalde content op je website alleen zichtbaar is voor een specifieke klantgroep. Segmenteer je doelgroep en biedt bijvoorbeeld je vaste klanten korting op specifieke producten en/of categorieën.  

       

5. Product Labels module

Een product met korting trekt gelijk de aandacht. Speel hier op in met deze eenvoudige maar krachtige Magento 2 adverteer tool. Deze tool helpt je je producten opvallend en uitnodigend te maken door het toevoegen van afbeeldingen en tekst labels zoals “Aanbieding”, “Nieuw” en “Op voorraad”. Minder populaire producten kunnen dankzij deze module onder de aandacht worden gebracht!          

Tip: Wees voorzichtig met het installeren van extensies. Niet alle extensies zijn veilig of werken goed met elkaar samen. Daarnaast kan het installeren van te veel extensies je webshop vertragen. Raadpleeg daarom altijd je webshop ontwikkelaar voordat je een extensie installeert. Wil je advies over welke Magento extensies het beste passen bij jouw doelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238