De nieuwste update van Adobe Commerce powered by Magento is beschikbaar! Adobe Magento 2.4.0 is gereleased en wij geven in deze post een overzicht van de meest waardevolle nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Voor jou als gebruiker van dit pakket, maar ook als je geïnteresseerd bent in welke technische functionaliteiten er beschikbaar zijn: lees het hier!

In de vorige update (2.3.5) vertelden we je al over de 5 extra functionaliteiten die jouw klanten en bezoekers een nog betere en persoonlijkere ervaring bieden. Dit wordt ook in Adobe Magento Commerce 2.4 aangeboden. 

Online bestellen, offline ophalen: in-store pickup nu standaard beschikbaar

Je ziet het steeds vaker, klanten die hun online bestelde producten ophalen in de fysieke winkel. Dit heeft als extra voordeel dat klanten in de winkel ook extra aankopen kunnen doen. Vanaf Adobe Magento 2.4 wordt in-store pickup standaard door Adobe Magento aangeboden. Met deze feature maak je het voor jouw klanten mogelijk om tijdens de checkout uit een lijst met in-store pickup locaties, de locatie te kiezen waar zij hun bestelling willen ophalen. Er wordt automatisch een e-mail naar de klant verstuurd als de order klaar is om in de winkel opgehaald te worden. Deze feature is ook beschikbaar voor headless commerce (je gebruikt alleen de backend van Magento en de frontend van jouw webshop is flexibel in te vullen) & web apps (PWA).

Bespaar tijd en resources met de nieuwe media gallery

In deze nieuwe media gallery kan de administrator afbeeldingen 30 keer sneller zoeken, filteren en sorteren. Met deze tool kun je als merchant ook het gebruik van afbeeldingen op de storefronts beoordelen. Wil je ook dat jouw designers in deze media gallery kunnen? In de nieuwe gallery van Adobe Magento 2.4 geef je ze gecontroleerde toegang. Belangrijk om te weten: gebruik je op dit moment integraties met de media gallery, dan zul je deze moeten updaten voor gebruik met de nieuwe media gallery. 

Magento 2.4-Image Gallery-Experius

 

Speciaal voor B2B webshops: 

 

Order approval workflow:  nog meer self service & inzicht voor jouw klanten

Adobe Commerce van Magento mikt heel duidelijk op het stroomlijnen van het inkoopproces en dit door klanten zelf efficiënter te laten verlopen. De nieuwe B2B order approval workflows maken het voor managers eenvoudiger om meer en persoonlijke rechten te geven aan de inkopers in hun organisatie. De workflow maakt gebruik van een rechtenstructuur binnen één organisatie. Zo kan een inkoper een order klaarzetten en deze laten goedkeuren door zijn/haar manager. Deze regels kunnen gebaseerd zijn op orderwaarde, SKU (Stock Keeping Unit) en transportkosten. Jouw klanten krijgen snel een overzicht van inkooporders en hun goedkeuringsstatus, met daarbij een volledig overzicht van de orderhistorie. Naast de B2B order approval flow is ook de rollen en rechtenstructuur uitgebreid, waardoor het onder andere mogelijk is om orders van collega’s in te kunnen zien. 

 • Wat betekent dit voor verkopers
  Aantrekken van nieuwe klanten door het ondersteunen van klantspecifieke inkoopprocessen en -beleid. 
 • Wat betekent dit voor inkopers
  Stroomlijnen van het pre-aankoop proces, zodat dit sneller afgehandeld kan worden. 
  In controle zijn over de uitgaves die online worden gedaan. 

Voor onze B2B klanten is het belangrijk om betrouwbaar inzicht in de totale orderintake en -historie te hebben, online én offline. Daarom wordt bij veel van de B2B webshops die wij realiseren de orderhistorie van Magento vervangen door de orderhistorie uit het ERP pakket. Op die manier worden ook offline-orders getoond, is het gemakkelijker om de orders van collega's te zien en kan de klant in het ERP pakket de order fiatteren/goedkeuren.

Seller assisted shopping:  log in en bestel een order voor een klant

Met deze feature kunnen merchants de storefronts bekijken uit naam van hun klanten. Dit betekent dat je orders kan invoeren voor jouw klanten. Een mooie feature als de voorraad seizoensgebonden is of een zeer korte doorlooptijd heeft, je kunt dan alvast producten bestellen voor de klant zodat deze niet zonder komt te zitten. Daarnaast bespaart dit de klant tijd en help je hem weer een stap te maken in efficiënter bestellen. Belangrijk om te weten is dat de klant toestemming geeft aan jou om voor hem te bestellen, je krijgt geen toegang tot zijn account of wachtwoorden. In onze Experius B2B accelerator, de basis voor een snelle B2B webshop, zit standaard deze functionaliteit om als klant in te loggen; de module (via MageFan) is nu dan ook toegevoegd aan Adobe Magento 2.4.

Versnellen!

Volgens Adobe Magento kun je als klant in deze versie straks tot 50% sneller een herhaalbestelling doen voor grotere orders. Een bold statement, waar we graag de resultaten van zien. Maar niet alleen jouw klanten gaan sneller door het aankoopproces, ook jij zult sneller kunnen werken met deze nieuwe versie. Het laden van het CMS, categorie en product pagina's gaat 25-43% sneller terwijl je in Adobe Magento werkt. Zoeken naar orders en wie deze heeft aangemaakt? Voor klanten zijn er extra filters toegevoegd aan de zoekfunctionaliteit, waardoor je nu ook kan zoeken op: 

 • SKU of productnaam
 • Order- of factuurnummer
 • De persoon die de order heeft aangemaakt
 • Orderstatus
 • Datum en waarde ranges

 

magento_2_4_order_search

 

What else? Adobe Sensei, web apps (PWA) en 2FA!

Volledige integratie van Adobe Sensei Product recommendations met PageBuilder

Sinds Adobe Magento 2.3.4 is het mogelijk om product aanbevelingen op basis van Adobe Sensei’s Artificial Intelligence in te richten. Dat betekent dat je bijvoorbeeld de meest verkochte producten, producten die vaak samen gekocht zijn of producten die vaak bekeken zijn kunt tonen op een pagina. In de nieuwste versie van Magento kun je deze recommendations ook gebruiken op Pagebuilder pagina’s. Daardoor kun je nu nóg eenvoudiger de ervaring van jouw bezoekers en klanten persoonlijker en relevanter maken. Deze aanbevelingen kun je stylen en de headings aanpassen, zodat ze precies passen bij de pagina, jouw huisstijl en de manier waarop jij de klant wilt attenderen.  Meer weten over de werking van Adobe Sensei en product aanbevelingen in jouw webshop? Lees het hier.

PWA Studio 7.0.0 voor een razendsnelle web app

Adobe Magento heeft de winkelwagen functionaliteit geüpdatet en de checkout workflow nog robuuster en completer gemaakt. Zodat de klanten hier precies vinden wat ze verwachten en sneller door dit belangrijke deel van het aankoopproces gaan. Daarnaast is er op development gebied het nodige uitgebreid aan het framework, wat betekent dat onze gespecialiseerde Web app developers nog beter maatwerk kunnen leveren met PWA Studio.  Meer weten over web apps? Lees het hier of download de Experius PWA brochure.

Veiliger werken 2 Factor Authenticatie (2FA) & verbeterde Content Security Policy

"81% van de datalekken worden veroorzaakt door zwakke of gestolen wachtwoorden" 
"75% van de skimmingaanvallen onderzocht door Adobe Security, waren het gevolg van een gesaboteerd Admin account"

Deze cijfers van Adobe Magento spreken voor zich. De veiligheid van jouw webshop moet voorop staan. Daarom wordt vanaf Adobe Magento 2.4, 2 Factor Authenticatie (2FA) standaard ingesteld voor de Magento Admin (dus ook voor Open Source!). Deze functionaliteit kan gebruikt worden naast een firewall op de admin-url. En goed om te weten: dit kan niet worden uitgeschakeld. 2FA is een belangrijke standaard in de industrie en vooral nu er zoveel mensen vanuit huis werken, is het gevaar om gehackt te worden veel groter. 2FA beschermt jouw organisatie en jouw klanten tegen aanvallen van buitenaf. 

Content Security Policy (CSP) zorgt ervoor dat externe content (bijvoorbeeld informatie vanuit een payment server provider) pas kan worden ingeladen nadat is aangegeven dat deze content op de 'whitelist' staat en dus veilig is om te worden getoond. Dit beveiligt de webshop tegen onder andere geïnjecteerde scripts die data zoals creditcard gegevens naar websites van kwaadwillenden kunnen sturen. CSP werd geïntroduceerd in Adobe Magento 2.3.4. en is in Adobe Magento 2.4 geoptimaliseerd.

  

Jouw webshop(s) nog krachtiger maken en de gebruikerservaring verder verbeteren?

Vanaf nu is de Adobe Magento 2.4 update beschikbaar! Meer weten of een demo zien van Adobe Commerce van Magento en alle functionaliteiten? Neem contact op met mij of één van mijn collega's, we vertellen je er graag meer over.

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Mail  yannick@experius.nl

Phone  030-8200238