Magento 2.3.5.p1 Updates

De nieuwste update van Magento Commerce is uit! Deze update van Magento biedt innovatieve features en verbeteringen om jouw Magento 2 webshop nog krachtiger te maken. Met deze verbeteringen en toevoegingen wordt het namelijk gemakkelijker om jouw bezoekers een persoonlijke en superieure gebruikerservaring te bieden. En dat is wat je wilt!

 

1. Page Builder updates

Adobe zet in op gemak en consistentie met deze updates. Vooral het maken van templates van bestaande content gaat een hoop tijdwinst opleveren. Heb je een pagina klaar staan met alle content die je wilt hebben, dan kun je deze opslaan om her te gebruiken als template voor een nieuwe pagina. Dat geldt ook voor vertalingen, omdat elke taal in Magento een losse pagina is, kun je eenvoudig bijvoorbeeld jouw homepage voor Nederland kopiëren en opbouwen voor Duitsland. Magento slaat zowel de content als de layout op van bestaande pagina’s, blokken, dynamische blokken, productattributen en categorie beschrijvingen.

Een andere toffe toevoeging is de mogelijkheid om video als achtergrond te gebruiken voor banners, rijen en sliders. Dit geeft een totaal nieuwe dynamiek aan je webshop, en de over het algemeen visueel ingestelde gebruiker gaat dit zeker waarderen. Uiteraard kun je hierbij ook gebruik maken van de segmentatie functie in Magento Commerce en daardoor een blok specifiek aan een bepaalde groep klanten tonen.

 

2. Personalisatie met Magento Product Recommendations - Powered by Adobe Sensei

De ‘Magento Product Recommendations’ zijn toegevoegd aan Magento Commerce. Deze functie wordt gedreven door Adobe Sensei, waar we al eerder een blog over schreven. Dit is een geautomatiseerde Artificial Intelligence (AI) feature die machine learning inzet om productaanbevelingen weer te geven. Die aanbevelingen worden gedaan op basis van het eerdere gedrag van gebruikers in de webshop of op basis van productdata. Denk aan ‘Klanten die dit product kochten, kochten ook” en “Aanbevolen voor jou”.

Jij kunt deze productaanbevelingen via de Magento-backend op verschillende punten zelf nog tweaken en aanpassen. Deze (automatische) Magento Product Recommendations zijn een belangrijke feature om jouw webshop net dat stapje hoger te laten presteren dan die van jouw concurrenten en om een nog betere connectie met jouw klanten te krijgen. 

 

3. Integratie marketing automation software Dotdigital met Magento 2 B2B

Dotdigital is hét omni-channel marketing automation platform voor e-commerce. Door deze integratie wordt er tussen Dotdigital en Magento 2 B2B veel meer data uitgewisseld. Er vindt synchronisatie plaats van company gegevens zoals company type, company status. Het wordt nu mogelijk om extra product data naar Dotdigital te sturen om te gebruiken in marketing campagnes en aanbevelingen. Ook offerte data wordt nu gesynchroniseerd met Dotdigital, zodat je bijvoorbeeld een reminder kan sturen als de geldigheid van een offerte bijna verloopt. De B2B integratie module voor Dotdigital is door Experius eenvoudig toe te voegen aan jouw bestaande Magento B2B e-commerce omgeving. Meer weten over Dotdigital? Lees het hier. 

 

4. Beveiliging

Meer dan 25 security verbeteringen zijn doorgevoerd in deze versie van Magento. Om jouw webshop en website te beschermen is een Content Security Policy geïmplementeerd (waardoor het voor kwaadwillenden lastiger wordt om Cross Site Scripting te gebruiken) en wordt de sessie-id verwijderd uit de URL om “session fixation” te voorkomen. Dit betekent dat een hacker geen kans meer krijgt om de gebruiker te verleiden een onveilige sessie-id te gebruiken, waarbij hij mogelijk de gegevens van de gebruiker kan achterhalen. 

 

5. PWA Studio

Samen met de update van het Magento Commerce platform, lanceert Magento ook de nieuwste versie van PWA Studio. Het ontwikkelen van een PWA (Progressive Web App) gaat hierdoor nog sneller. Een PWA is een webshop en een native app in één, deze technologie biedt razendsnelle performance met superieure gebruikerservaringen. Aan de bestaande functionaliteit van PWA Studio zijn verbeteringen doorgevoerd, zoals het uitbreiden van de winkelwagen functionaliteit voor een volledige shopping cart experience en een betere inzetbaarheid van de Page Builder functionaliteit om gemakkelijker content pagina’s te maken.

Meer weten over PWA? Lees het hier of download de Experius PWA brochure.

 

Hoe zit het met de update van Magento Open Source?

Dankzij de vele beveiligingsupdates en functionele fixes is Magento Open Source in versie 2.3.5 een stuk gebruiksvriendelijker en nog veiliger geworden. Ook voor Magento Open Source is PWA Studio 6.0.0 beschikbaar. Wil je hier meer over weten, lees dan vooral de brochure over e-commerce met Magento PWA of stuur mij een bericht via onderstaande contactgegevens. 

 

Jouw webshop(s) nog krachtiger maken en de gebruikerservaring verder verbeteren?

De Magento 2.3.5 Commerce update is per direct beschikbaar! Meer weten of een demo zien van Magento 2 Commerce en alle functionaliteiten? Neem contact op met mij of één van mijn collega's, we vertellen je er graag meer over.

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Mail  yannick@experius.nl

Phone  030-8200238