Met de komst van Magento 2 is de Enterprise Edition (EE) van Magento een stuk aantrekkelijker geworden.  Het verschil tussen de (gratis) Community Edition (CE) en de (betaalde) Enterprise Edition is niet altijd even duidelijk, waardoor sommigen ondernemers voor het verkeerde pakket kiezen als zij niet goed worden geadviseerd. Een van de voordelen van Magento EE is dat alleen partners van Magento deze aan mogen passen en verkopen. Zo weet de ondernemer altijd dat hij met een door Magento goedgekeurde partij in zee gaat. Magento heeft er veel moeite in gestoken om de Enterprise Edition van Magento 2 een stuk aantrekkelijker te maken. In dit blog zullen we proberen een duidelijk beeld te scheppen van de verschillen tussen de Magento 2 CE en EE. 

 

Extra functionaliteiten in Magento 2 EE

Zoals je van een Enterprise Edition mag verwachten is de Enterprise Edition van Magento 2 uitgebreid met verschillende extra functionaliteiten, die in de Community Edition niet geleverd worden. In dit blog bespreken we een aantal verschillen, een paar lichten we hieronder kort toen, anderen hebben meer uitleg nodig:

  • Staging & Preview - Deze nieuwe feature biedt webshop eigenaren de mogelijkheid om efficiënt nieuwe aanpassingen te creëeren, plannen en bekijken om een hoge kwaliteit van de site updates te waarborgen.
  • Verbeterde zoekmachine - Magento 2.1 EE is standaard uitgebreid met de Enterprise waardige zoekmachine functionaliteit Elastic Search, een functionaliteit die uitgebreide zoekopties aanbiedt en die door de webshop eigenaar gemakkelijk aan te passen is.
  • Dynamische product relaties - De webshop eigenaren kan geautomatiseerde regels instellen om te bepalen welke producten gepresenteerd moeten worden als up-sells, cross-sells en gerelateerde producten aan de verschillende klantsegmenten in Magento.
  • Check out flow - Het design van de checkout is verbeterd. Dit betekent dat de checkout makkelijker aan te passen is door de webshop eigenaar en de conversie voor de klant is verbeterd.
  • Return Management Autorization (RMA) - Met de RMA mogelijkheden in Magento 2 EE wordt retouren afhandelen een stuk makkelijker. Na het ontvangen van een retour artikel kan de order gemakkelijk teruggeboekt en afgehandeld worden.

 

B2B features

Naast de algemene extra features die Magento 2.1 EE biedt, zijn er ook features speciaal voor B2B gebruikers toegevoegd. Een aantal features komen voor in zowel de Community, als de Enterprise Edition. Hoewel veel features ook al voor Magento 1 beschikbaar waren, worden ze nu standaard in het Magento 2 EE pakket geleverd:

  • Gelimiteerde Catalogus toegang - Deze feature stelt de webshop eigenaar in staat om zijn B2B gelimiteerde toegang te geven tot de catalogus. Zo ziet de klant alleen de producten die op zijn of haar onderneming van toepassing zijn.
  • Aankopen toevoegen door middel van SKU - De B2B klant kan producten aan de bestellijst toevoegen door SKU te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het bestelproces versneld wordt.
  • Terugkerende orders - Ook deze feature zorgt ervoor dat het bestelproces voor de B2B klant versneld wordt. De klant kan zijn vorige order terugvinden in de ordergeschiedenis en deze opnieuw bestellen.
  • Bulk bestellingen plaatsen. - Ook grote bestellingen zijn voor B2B gebruikers niet gek. Daarom stelt Magento 2.1 EE de B2B gebruiker in staat om een Bulk bestelling te plaatsen.

 

Magento2_admin-panel

Uitgebreide admin opties

In Magento 2.1 EE is het mogelijk om meerdere administrators toe te voegen die maar een deel van de webshop kunnen beheren. Hier zijn geen landelijke grenzen aan verbonden. Zo kan de content manager uit Duitsland zijn nieuwe content alleen toevoegen aan het Duitse winkelzicht en kan de Nederlandse product manager, producten toevoegen aan de Nederlandse producten. Dit zorgt ervoor dat de verschillende beheerders op verschillende deelsystemen werken waardoor de webshop niet vertraagd wordt. Daarnaast wordt het werk efficiënter omdat de beheerders alleen hun eigen deel aan kunnen passen.

 

Uitgebreide klantprofielen

De webshop eigenaar  kan klantprofielen uitbreiden door naar extra informatie te vragen. Op basis van die extra informatie kan de webshop eigenaar klanten segmenteren en persoonlijke marketingcampagnes en content genereren. Op deze manier kan de webshop persoonlijker gemaakt worden, wat zorgt voor meer conversie.

 

Focus op veiligheid

Een van de services die Magento aan Enterprise klanten biedt is 'dedicated support'. Dit betekent dat er een persoonlijke account manager beschikbaar wordt gesteld die Enterprise klanten bij staat voor vragen over hun Enterprise pakket. Daarnaast wordt er bij Magento EE sterk gericht op veiligheid. Door regelmatig scannen, externe testen en bug bounty programma's wordt de veiligheid van de Enterprise omgeving zo veel mogelijk gewaarborgd.

 

Betere schaalbaarheid - Enterprise Edition in de Cloud

De schaalbaarheid van Magento 2.1 EE is enorm vergroot. Een Enterprise klant van Magento blijft natuurlijk groeien en daarom is het van belang dat het platform gemakkelijk mee kan groeien. Hier is in de Enterprise Edition veel rekening mee gehouden. Daarnaast is Magento 2.1 EE ook beschikbaar in de Cloud. Hiermee wil Magento een Platform as a Service (PaaS) bieden. Ook biedt Cloud hosting ongelimiteerde virtuele schaalbaarheid en flexibiliteit.

 

achter_de_horizon _magento 2

Achter de horizon

Magento 2 Enterprise Edition wordt steeds verder doorontwikkeld. Achter de horizon liggen dan ook al wat nieuwe functionaliteiten te wachten om gereleased te worden. Zo wordt er nog hard gewerkt aan een extra optioneel B2B pakket, met veel functionaliteiten voor de B2B ondernemer. Daarnaast werkt Magento ook hard om multiwarehouse te ondersteunen, voor bijvoorbeeld meerdere winkels of meerdere magazijnen waarbij alle voorwaarden direct met elkaar wordt gesynchroniseerd. Om specialistische kennis in huis te halen op gebied van business intelligence en analytics heeft Magento RJmetrics overgenomen. Op basis van de techniek van RJmetrics kan de webshop eigenaar meer inzicht krijgen in het gedrag van de klant en winst en verlies controleren.

Conclusie

Magento 2 is überhaupt al een flinke stap vooruit als je het vergelijkt met Magento 1. De Enterprise Edition van Magento 2 maakt dit nog eens extra duidelijk. In Magento 2 EE zitten ongelooflijk veel features die het beheren van een webshop door meerdere mensen enorm vergemakkelijken. Samenwerken wordt door de verbeterde workflow vergemakkelijkt. Ook de schaalbaarheid en extra functionaliteiten maken van Magento 2 EE een zeer goede optie om te overwegen als er jaarlijks een omzet van €1.000.000 wordt behaald. Een ander punt om mee te nemen in de overweging is het feit dat een Magento EE webshop alleen gebouwd kan worden door officiële Magento partners en door de vele standaard features die Magento EE heeft zal de bouw van de webshop sneller gaan.

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238