Sinds enige tijd zijn de Hypernode pakketten van Byte stabiel en willen wij onze klanten die gebruik maken van de service van Byte graag kennis laten maken met dit nieuwe Magento hosting pakket, waarmee je webshop direct een heel stuk sneller is. In dit blog leggen we uit wat het Hypernode pakket precies inhoudt en waarom het verstandig is om over te stappen op dit nieuwe pakket van onze hostingpartner.

Magento pro vs. Magento Grow

Magento pro is het pakket dat velen van onze klanten nu al gebruiken. Magento Grow is het Hypernode pakket dat vergelijkbaar is met het Magento pro pakket. Beide pakketten hebben dezelfde maandelijkse kosten. In de tabel hieronder geven we je een overzicht van de twee pakketten.

 

vergelijkings-table

 

De verschillen

Uit de bovenstaande tabel blijkt dat er nog een aantal significante verschillen zitten tussen de twee pakketten van Byte. Hieronder lichten we deze verschillen voor je toe en geven we aan hoe Experius problemen voor je weg kan nemen.

Snelheid

De Hypernode pakketten van Byte zorgen ervoor dat je shop 0,5 tot 1 seconde sneller laadt. Deze snellere laadtijd zorgt voor meer conversie in je webshop. De snelheid van je webshop is van groot belang bij je conversieratio. Op het moment dat je webshop geen snelle laadtijd heeft schiet je conversieratio naar beneden en zullen klanten je shop verlaten.

Mailruimte

Wat opvalt in het Hypernode pakket van Byte is dat de mailruimte is weggevallen. Hiervoor bieden zij echter wel een vrij gemakkelijke oplossing. Je kunt apart een pakket afsluiten bij Byte waarbij zij de mailhosting voor hun rekening zullen nemen. Dit pakket kost €20,- per jaar (Een kleine rekensom geeft ons een kostenpunt van €1,66 per maand extra). Waarom Byte dit niet direct mee heeft genomen in de prijs is onbekend, maar €99,- is natuurlijk mooier om te vermelden dan €100,66.

Back-up

Zoals je in de tabel kunt zien, biedt het Hypernode pakket van Byte geen automatische back-up aan. Dit gebrek wordt door Experius opgevangen omdat wij zelf een script aanbieden waarbij er elke nacht een back-up gemaakt wordt. Deze back-up blijft een week lang beschikbaar. Zo kan de database van je shop tot een week altijd teruggehaald worden. Omdat er niets vervelender is dan je data kwijt zijn bij calamiteiten, zitten hier geen extra kosten aan verbonden

Shared hosting vs. Hypernode hosting

Shared hosting is de goedkoopste vorm van hosting. Daarnaast is deze vorm van hosting al voor je ingericht, waardoor deze direct klaar is voor gebruik. Nadelen van Shared hosting zijn er ook. Zo deel je de server met andere webshops en kun je last hebben van je buren als zijn site de server zwaarder belast. Daarnaast kan die buurman (of vrouw) ook voor veiligheidsproblemen zorgen. (Als je buren bijvoorbeeld niet zorgvuldig updaten of patchen.) Ten slotte heb je bij shared hosting niet zo veel vrijheid omdat alles al voor je is ingericht.

Bij Hypernode heb je geen last van buren en dus minder kans op een vertraagde shop of veiligheidsproblemen omdat er een geïsoleerde hostingomgeving wordt gecreëerd. Ook is de Hypernode omgeving virtueel en ben je dus minder afhankelijk van hardware (of een elektriciteitsstoring in Amsterdam bij Byte). Daarnaast heb je geen omkijken naar beveiliging en onderhoud, dit wordt door Byte en verschillende tools bijgehouden. Tenslotte wordt er door Byte constant gewerkt aan tools en nieuwe features voor de Hypernode omgeving die ook nog een meer dan 200 optimalisaties specifiek voor Magento kent. Een nadeel van de Hypernode omgeving is dat er een beperkte vrijheid is.

Om je nog een duidelijker overzicht te geven van de specificaties van Hypernode vs. Shared hosting kun je onderstaande tabel bekijken.

 

Kosten

Aan de overgang van het Magento Pro pakket naar het Hypernode pakket zitten helaas ook kosten verbonden. Het kost developers van Experius een volle dag (8 uur) om de omgeving over te zetten en te testen. Hierbij implementeren wij al wel de automatische backup feature die in het Hypernode pakket mist. In totaal zijn wij dus zo’n 8 uur kwijt aan de overgang van het Magento Pro pakket naar het Hypernode pakket. Daarnaast ga je per maand €1,66 meer betalen als je ook je mailhosting bij Byte hebt staan.

Voordelen

Conclusie: Bij het Hypernode pakket krijg je echt waar voor je geld. Je shop wordt direct na de overgang een stuk sneller en door de stabiele (prive) omgeving heb je weinig tot geen last van onderbrekingen of veiligheidslekken. Een van onze klanten die al over is gegaan op Hypernode is Ilovespeelgoed.nl. Byte heeft in deze shop de Which-Loads-Faster-Test uitgevoerd. Hieruit bleek dat de shop wel 2x sneller is geworden.

Mochten we je in dit blog nog niet genoeg geïnformeerd hebben, neem dan contact op met onze supportdesk via     030-8200238. Een van onze medewerkers zal je dan te woord staan om je alles te vertellen over hoe de overgang precies verloopt. Ook kun je een kijkje nemen op de site van Byte.

[framed_box height="50" rounded="false"]

Heeft u vragen?

Contact opnemen »

[/framed_box]

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238