Dit jaar is Sander Mangel uitgenodigd door Magento om naar Las Vegas te komen en daar het jaarlijkse wereldwijde Magento event, Imagine, bij te wonen. Drie dagen lang heeft hij zich ondergedompeld in nieuwe kennis over Magento en de Magento Community leren kennen. In dit blog lees je wat er zoal voorbij kwam in die drie dagen.

Imagine

Ieder jaar wordt er door Magento een event georganiseerd; Imagine. Tijdens Imagine komen ongeveer 2400 gebruikers, medewerkers, developers en module ontwikkelaars van over de hele wereld bij elkaar om te discussiëren en praten over MAgento. Op dit event in Las Vegas wordt de nieuwste upgrade van Magento gelanceerd en wordt er gepresenteerd over nieuwe ontwikkelingen binnen Magento en de wereld van e-commerce. Om je een beetje te laten proeven van de sfeer van Imagine kun je het onderstaande filmpje bekijken.

https://vimeo.com/125743988

Keynotes en sessies

Op de conferentie waren verschillende tracks met sessies. Zo ging het over SEO, verzenden, marketing en webshop beheer. Sander was vooral aanwezig op de developer track waar je hieronder dan ook over kan lezen. Op de conferentie dagen werd er gestart met keynotes. Hierbij kwamen Magento gebruikers en medewerkers aan het woord met hun case. Denk bijvoorbeeld aan, het in de VS bekende, Shoe Carnaval en Rebecca Minkoff. Met een exclusieve zaak in New York gebruikten zij Magento om een nieuwe webshop te bouwen die feilloos integreerd met hun app en de winkel zelf. Van spiegels waarmee je een stylist roept tot het direct plaatsen van je order op de webshop in de winkel, maakte het een erg mooie omnichannel case.

Waar staat Magento

Met de recente afsplitsing van Ebay Enterprise waar Magento onder valt zijn het spannende tijden. Dat Ebay Enterprise toch achter Magento blijft staan was wel duidelijk. Naast veel Magento medewerkers waren er ook mensen van Ebay Enterprise zelf aanwezig bij Imagine, waaronder Craig Hayman. Dit is de 'president' van Ebay Enterprise.
Magento is nog steeds marktleider en nu mobiel shoppen leidende wordt voor webshops ligt er een prachtige nieuwe uitdaging te wachten. Hierbij moet Magento zich niet alleen op de technische oplossing, maar ook op de complete e-commerce oplossing focussen. Op het moment zijn er veel ontwikkelingen en we kijken uit naar wat er aankomend jaar vanuit Magento gaat komen en hoe we daar de ervaring voor de webwinkel beheerders en klanten kunnen verbeteren.

Het nieuwe Magento 2

CDMypNBUEAEg5JW.jpg_large Een van die belangrijke ontwikkelingen is Magento 2. Een complete dag van de conferentie was volledig gewijd aan die aankomende nieuwe grote release van Magento 2 aan het einde van dit jaar. Tijdens deze dag werden er presentaties gegeven over wat er allemaal nieuw is aan Magento 2 en voor de developers werden er ‘deep dive’ sessions gegeven onder leiding van Magento medewerkers waarbij aanwezigen de ins en outs van Magento 2 leerden kennen. Sander kon hierdoor ook voor het eerst van Magento 2 ‘proeven’. Hij zegt hierover:

Onder andere de snelheid, schaalbaarheid en de flexibiliteit van het platform, en in het bijzonder verbeteringen aan de checkout page zijn erg indrukwekkend."

-Sander Mangel, Senior Magento Certified Developer

Magento versie EE1.4.2 en CE1.9.2

Naast Magento 2 is de huidige Magento versie niet vergeten. In de nieuwe upgrade zitten alle laatste security patches, een diepere integratie met Google Tagmanager en om sales en andere marketing data beter te volgen, zijn er een tal van snelheid optimalisaties doorgevoerd. Voor de Magento Enterprise Edition is er ook een Mobiele SDK gelanceerd. Dit wil zeggen dat er nu vrij gemakkelijk een mobiele app gemaakt kan worden voor de webshop.
Daarnaast zijn er nog tal van andere Magento issues aangepakt wat het zeker wel een interessante upgrade maakt om de stabiliteit van een shop te verbeteren.

Het is een eind vliegen maar dan heb je ook wat. Imagine is zeker een event zonder weerga in Europa. Mocht je toch wat dichter bij huis een Magento conferentie willen bezoeken kom dan langs op Meet Magento Nederland waar Peter van der Reijden spreekt en onze collega's rondlopen om je te ontmoeten en vragen te beantwoorden.