Leestijd: [est_time] Door Evelien Veenman - Chief Happiness Officer

Vol energie ben ik afgelopen dinsdag 28 maart teruggekomen van het Happy People Better Business event. Dit is het grootste Nederlandse event over werkgeluk, dat georganiseerd werd door het HappinessBureau en Happy Office.

Het was een enerverende en inspirerende dag met sterke sprekers waaronder: Leo Bormans, Monika Hilm, Mark Vletter en Bart de Bondt. Ook was er een gevarieerd aanbod aan workshops. Zelf heb ik twee workshops gevolgd van; Corporate Rebels (the world's happiest workplace) en Inspiring People (structuur in cultuurverandering)

 

Waarom werkgeluk?

Werkgeluk is een steeds groter thema aan het worden. Hier wordt zowel aandacht aan besteed in corporate bedrijven als in startups. Het is vrij simpel; gelukkige mensen functioneren in het algemeen beter dan ongelukkige. Kijk maar om je heen! Dit gegeven wordt wetenschappelijk keer op keer onderbouwd. Uit een meta-analyse van de VN in 2013 bleek dat gelukkige medewerkers productiever, meer gemotiveerd en creatiever zijn. Ook werken ze beter samen en is er minder verzuim. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat wanneer een bedrijf de focus legt op ‘Happiness leads to performance’ in plaats van ‘Performance leads to happiness’, dit dubbel zo effectief werkt en dat medewerkers hierdoor vele malen productiever zijn.

 

 

Basisvoorwaarden voor geluk zijn: veiligheid & vertrouwen. Hoe vertalen wij dit naar de praktijk? 

Binnen Experius werken wij met zelfsturende teams waarin elke medewerker vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Deze zelfsturende teams bepalen zelf hun kernwaarden. Experianen krijgen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht, onder andere één keer in de twee weken een lopende bila (informeel gesprek onder 4 ogen), tevens gaat iedereen een traject aan met een externe coach. Ook geven collega’s elkaar erkenning en waardering door complimenten duidelijk uit te spreken.

 

Elke vrijdagmiddag hebben wij een borrel waar de successen worden gevierd en waar zelfs de fuck-up van de week besproken wordt. Binnen Experius mag je fouten maken, en vooral bespreekbaar maken zo leren we van elkaar en groeien we samen. De successen worden gevierd door middel van het open knallen van een champagnefles.

Goed om te onthouden: One size does not fit all! Ons advies is dan ook om goed te onderzoeken welke elementen binnen jouw organisatie werkzaam zijn.

 

Vijf prioriteiten voor een gelukkig team volgens Leo Bormans,o.a. auteur van de internationale bestseller 'The World Book of Happiness'.

  1. Open en positief denken
  2. Vertrouwen
  3. Menselijke relaties
  4. Waarden en betekenis
  5. Van dromen doelen maken

Bij De Wereld Draait Door heeft LEo Bormans zijn internationale bestseller verder toegelicht. Bekijk dat fragment hier

 

Mark Vletter sprak enthousiast over hoe ze bij Voys bezig zijn met werkgeluk.

Wat doet Voys? Simpelweg gezegd zorgen zij ervoor dat bedrijven kunnen bellen en gebeld kunnen worden. Meer dan 97% van de klanten van Voys is gelukkig of zeer gelukkig met de freedom telefonie van Voys. Het is dan ook niet voor niets dat Experius met Voys samenwerkt! Hoe creëer je veiligheid op de werkplek volgens Mark: “autonomie - meesterschap - purpose.” Binnen die veiligheid mogen fouten gemaakt worden en deelt men dit openlijk met elkaar.

Het was mooi om zoveel gelijkgestemden te spreken op deze dag! Met iedere organisatie die werkgeluk hoog in het vaandel heeft dragen wij samen bij aan het Bruto Nationaal Geluk. Met Great Place to Work als een van onze drie visiepijlers werken wij elke dag aan het werkgeluk van de Experianen, volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij bij HPBB- event!

 

Met vrolijke groet,

 

Evelien Veenman, Chief Happiness Officer.

 

 

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238