Evelien 2

Geschreven door: Mieke Steenbeek

Op woensdag 20 maart vond voor de vierde keer het Happy People – Beter Business event plaats, als onderdeel van de Dutch Happiness Week! Het was een fascinerende dag met inspirerende sprekers waaronder: Jörgen Raymann, Kees Klomp, Michiel Goemans, Gea Peper en Tim Dorsett. Naast deze krachtige presentaties waren er ook verschillende workshops over werkgeluk.

 

Waarom Happy People – Better Business?

Het HappinessBureau is in 2015 opgericht met als missie werkgeluk de norm te maken in Nederland en daarbuiten. Een van de eerste activiteiten was het organiseren van het Happy People - Better Business event, een mooie manier om een grote groep mensen te bereiken en te enthousiasmeren over het onderwerp.

Tegenwoordig kunnen bedrijven en overheden niet meer om het thema werkgeluk heen. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die gelukkiger zijn in hun werk gezonder, creatiever, innovatiever en meer bevlogen zijn dan hun minder gelukkige collega’s. Tevens dragen gelukkige medewerkers bij aan een hogere arbeidsproductiviteit en een grotere klanttevredenheid – met betere (bedrijfs)resultaten tot gevolg.

Ga voor je P.H.D.!  Jörgen Raymann

Jörgen Raymann heeft met humor en zelfrelativering en aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven en carrière de eerste stap uitgelegd naar een juiste mindset. P.H.D. staat voor Passion, Happiness & Drive. De 3 basiselementen voor succes en verandering. Je moet eerlijk zijn naar jezelf, niet naar andere wijzen en niet ouder worden maar wel groeien. Je moet eerst weten wie jij zelf bent om te weten wie jij wilt zijn. Het was een inspirerende sessie die mij absoluut  aan het denken heeft gezet. We zijn allemaal verschillende en unieke mensen, maar wij hebben ook één ding gemeen: 24 uur in een dag. Onze tijd is kostbaar en het gaat om het vinden van de juiste balans.

 

Gelukkig aan de slag met werkgeluk! 

Daar stond Evelien, met een goed gevulde ruimte. Ze sprak over haar ervaring als Chief Happiness Officer binnen Experius. Op wat voor een manier kan je alle medewerkers meekrijgen in het werkgeluk en hoe houd je deze cultuur verbonden? EvelienWat zijn nou echt de dingen die zij als Chief Happiness Officer bijdraagt aan het werkgeluk van de medewerkers? Op een inspirerende manier bracht zij haar ervaring over aan de luisteraars. Uiteraard probeerde Evelien alle vragen te beantwoorden die er gesteld werden. Het was een interessante sessie met véél praktische tips! 

Onze CHO Evelien aan het woord: ‘In 2017 ging ik naar het HPBB event om inspiratie op te doen en in gesprek te gaan met gelijkgestemde. Ontzettend gemotiveerd en vastberaden kwam ik terug, binnen drie jaar zorg ik ervoor dat ik daar een workshop mag geven! Twee jaar later wordt dit moment waarheid en wat voelt dat goed. Ik ben ontzettend trots op Experius én mezelf dat we een toonaangevend voorbeeld zijn in gelukkig organiseren.’

 

 

 

Basisvoorwaarden voor geluk zijn: veiligheid & vertrouwen. Hoe vertalen wij dit naar de praktijk? 

Binnen Experius werken wij met zelfsturende teams waarin elke medewerker vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Deze zelfsturende teams bepalen zelf hun kernwaarden. 'Experianen' krijgen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht, onder andere één keer in de twee weken een lopende bila (informeel gesprek onder 4 ogen) én gaat iedereen een traject aan met een externe coach. Ook geven collega’s elkaar erkenning en waardering door complimenten duidelijk uit te spreken.

Elke vrijdagmiddag hebben wij een borrel waar de successen worden gevierd en waar zelfs de fuck-up van de week besproken wordt. Binnen Experius mag je fouten maken, en vooral bespreekbaar maken zo leren we van elkaar en groeien we samen. De successen worden gevierd door middel van het open knallen van een champagnefles. Goed om te onthouden: One size does not fit all! Ons advies is dan ook om goed te onderzoeken welke elementen binnen jouw organisatie werkzaam zijn.

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238