Tijdens de MageUnConference in Berlijn

 

Deze week staat bij Experius in het teken van het Great Place To Work onderzoek. Een van de pijlers van Experius is het bieden van een Great Place to Work aan het team. Dit bereiken we onder andere door successen te vieren, met elkaar mee te denken en tot het uiterste te gaan om onze klanten een geweldige webshop te kunnen bieden.

 

Omdat een Great Place to Work voor Experius belangrijk is doet Experius mee aan het onderzoek naar de beste workplaces van Nederland. Door mee te doen aan dit onderzoek kan Experius leren wat er nog verbeterd kan worden aan de huidige workplace.

Great Place to Work

Great Place to Work noemt het haar sociale missie om “organisaties te helpen in hun ontwikkeling naar een Great Place to Work en zo te bouwen aan een betere samenleving.” Het Great Place to Work model is ontstaan op basis van empirische onderzoek onder medewerkers en managers. Een Great Place To Work wordt omschreven als een organisatie waarin medewerkers vertrouwen hebben in de mensen voor wie zij werken, trots zijn op hun baan en plezier hebben met de mensen met wie zij samenwerken. (Great Place to Work®) De ‘Keywords’ van Great Place to Work zijn dus ‘vertrouwen’, ‘trots’ en ‘plezier’. Bij Experius proberen wij hier ook naar te streven.

 

Experius als Great Place to Work

Er zijn verschillende aspecten die van Experius een Great Place to Work maken. Binnen Experius spreken we over een team. Niet alleen is dit een zogenaamd voorgedragen bewoording om de groep medewerkers te omschrijven, iedereen bij Experius heeft het gevoel dat hij of zij onderdeel uitmaakt van een team. In dat team wordt veel samengewerkt en is veel ruimte voor eigen inbreng. De basis van de Great Place to Work van Experius rust op 6 punten.

 

Innovatie

Iedere eerste vrijdag van de maand is bij Experius omgedoopt tot innovatiedag. Tijdens deze dag is iedereen bij Experius bezig met innoveren. Er worden dan onder andere nieuwe modules ontwikkeld en er wordt gewerkt aan het verbeteren van de interne processen van Experius. Daarnaast wordt er ook gekeken naar nieuwe tools die we kunnen gebruiken om de samenwerking met de klant nog beter te laten verlopen.

 

Coaching

Bij Experius krijgt iedere medewerker persoonlijke loopbaancoaching. De basis voor deze coaching is inzicht in de competenties, kwaliteiten en wat stress met een mens doet. Zelfkennis is immers niet alleen de basis voor gelukkiger zijn in het werk, maar ook voor samenwerking met anderen.

 

Eigen ontwikkeling

Mageuc-Lewis Lewis presenteert tijdens de MageUnConference in Berlijn

Iedere medewerker van Experius krijgt de kans om zich professioneel te ontwikkelen. Zo kunnen developers een Magento certificaat halen en is er altijd ruimte om mee te doen aan workshops om de kennis over een bepaald onderwerp te vergroten.

 

Meedenken

Elk kwartaal heeft Experius een zogenaamde ‘Kwartaal meeting’. Tijdens deze meeting worden de doelen van het vorige kwartaal geëvalueerd en worden er nieuwe doelen gesteld op basis van de behaalde resultaten. De nieuwe doelen worden vastgesteld door per team te brainstormen over de nieuwe doelen die bij dat team passen. Op deze manier kan het hele team meedenken over de toekomst van Experius.

 

Vertrouwen

Bij Experius bestaat een leercultuur en geen afrekencultuur. Iedereen in het team durft fouten te maken en daar van te leren. Het team heeft vertrouwen in elkaar en in het management. Dit geldt andersom ook. Er bestaat een vertrouwelijke werksfeer bij Experius waarin iedereen fouten kan maken en kan leren.

 

Teambuilding

Proost - Experius Proost!

Iedere vrijdagmiddag wordt er geborreld op ons kantoor. Één keer per maand wordt er een bijzondere borrel georganiseerd. Dan wordt er bijvoorbeeld Sinterklaas gevierd of gaan we met z’n allen poolen, bowlen of leren om Gin Tonics te maken. Tijdens deze borrels kan iedereen elkaar beter leren kennen en worden medewerkers die iets nieuws hebben gemaakt, of een geweldige webshop voor onze klanten live hebben gezet, in het zonnetje gezet en mogen ze een fles champagne ontkurken!

 

 

Bij Experius hechten we veel waarde aan het bieden van een Great Place To Work. Niet alleen voor de medewerkers heeft een Great Place to Work verschillende voordelen, ook voor de klanten van Experius. Medewerkers die in een Great Place to Work werken zijn over het algemeen gemotiveerder en zullen eerder overwerken. Om ook als een Great Place to Work erkend te worden heeft Experius besloten om mee te doen aan dit onderzoek. Op deze manier kunnen we onszelf blijven verbeteren.