Nieuw toegevoegd aan het Experius klantportaal is de test suite. De Experius test suite maakt het mogelijk om volledig geautomatiseerd de werking van de webshop te testen. Dit wordt gedaan door het uitvoeren van zogenaamde test scripts. Naast het automatisch uit laten voeren van de testen is het ook mogelijk om de testen handmatig te starten.

Het voordeel van geautomatiseerd testen is het zeker zijn van een correcte werking van kritieke processen in de webshop en het tijdig ontdekken van eventuele fouten in de werking van de webshop. Het geautomatiseerd testen van de werking van de site is al mogelijk vanaf € 19,- per maand. Hiermee worden de 4 meest kritieke processen van de webshop iedere dag getest:

  1. Toevoegen product aan winkelwagen
  2. Checkout flow niet ingelogde gebruiker
  3. Checkout flow ingelogde gebruiker
  4. Werking zoekfunctie

Onderstaand een voorbeeld van resultaat van een geautomatiseerde test voor de correcte werking van de checkout flow van een ingelogde gebruiker.

Meer weten? Activeren in Experius klantportaal

[video width="1600" height="900" mp4="https://www.experius.nl/wp-content/uploads/2017/07/automated-front-end-testing-checkout-flow-logged-in-customer.mp4"][/video]

Meer weten? Activeren in Experius klantportaal