foeth bv webshop


Foeth B.V. is de grootste voorraadhoudende partij in Europa van gebruikte en gereviseerde procesmachines van topmerken. Al meer dan 100 jaar zijn zij actief in de in- en verkoop van gebruikte procesapparatuur voor de chemische-, farmaceutische- en levensmiddelenindustrieën in Europa en daarbuiten.

DE UITDAGING

Foeth B.V. wilt het bedrijf, haar medewerkers en systemen voorbereiden op de toekomst. Met een voorraad van meer dan 4.000 items op meer dan 32.000 m2 opslagruimte was het tijd om de voorverkoop binnen- en buitendienst eenvoudiger te maken. Foeth B.V. heeft daarom Experius gevraagd om een modern e-commerce platform te ontwikkelen, met de volgende doelstellingen:

  • Professionalisering van het imago en werkwijze
  • Online zichtbaarheid en vindbaarheid vergroten
  • Op korte termijn (additionele) omzet genereren
  • Op lange termijn een automatiseringsslag maken
HET PROJECT

Alle kanalen in sync
Goede communicatie tussen verschillende online systemen is een must. Foeth B.V. werkt met softwarepakket AFAS. Dit ERP-systeem automatiseert en optimaliseert alle administratieve processen binnen Foeth B.V. Daarnaast wordt alle productinformatie verzamelt en beschikbaar gemaakt via Product Information Management (PIM) systeem Akeneo. Om beide systemen met Magento te implementeren heeft Experius samengewerkt met dNovo ICT. Zij hebben een op maat gemaakte koppeling voor AFAS geschreven en het PIM systeem van Akeneo ingericht.

Offertes aanvragen
Bezoekers van de webshop van Foeth B.V. kunnen offertes aanvragen van de aangeboden producten. Voorheen werd een offerteaanvraag per e-mail verstuurd naar een e-mailadres van Foeth B.V. Deze werd vervolgens handmatig verwerkt via een apart proces (met bijbehorende systemen). Experius heeft in het nieuwe platform het mogelijk gemaakt dat de klant een offerteaanvraag indient op basis van de producten in de winkelmand.

Product attachments
Voor ingelogde gebruikers is het mogelijk om documentatie (zoals handleidingen) van machines te downloaden. Deze bestanden zijn in het ERP systeem toegevoegd aan de producten en zichtbaar op de productpagina’s.

Slimme zoekfunctionaliteit
Om de zoekfunctionaliteit te verbeteren hebben wij onze eigen geavanceerde zoekfunctionaliteit op basis van Elasticsearch geïmplementeerd. Deze highlight de zoekresultaten en ondersteund on-the-fly zoeken (bij on-the-fly zoeken worden resultaten tijdens het typen direct getoond.) Daarnaast geeft de zoekmachine suggesties op basis van de zoekwoorden en dankzij de aparte indexatie werkt dit zeer snel.

Design Experius
Experius heeft de B2B whitelabel gebruikt als basis voor het stabiele e-commerce platform. Kleine aanpassingen zijn er gemaakt in de vormgeving zodat deze aansluit bij de huisstijl van Foeth B.V. Daarnaast is er vanuit Foeth B.V. de vraag gesteld om het logo te moderniseren, zonder al te grote aanpassingen.

Bekijk de website: www.foeth.com