fast deployment magento 2


Het live zetten van code wijzigingen gaat in Magento 2 anders dan in Magento 1. Een directe consequentie voor de webshopeigenaar is dat tijdens het deploy proces (het overzetten van de PHP code naar de live omgeving) de webshop voor 15 tot 30 minuten down is. Aangezien dit voor veel webshops een ongewenste situatie is én het een handmatig proces is (en dus niet ingepland kan worden) hebben wij het Fast Deployment ontwikkeld.

HET DEPLOY PROCES 

De manier waarop code wordt opgeslagen binnen Magento 2 heeft als voordeel dat dit de webshop sneller maakt. Doordat tijdens het deploy proces de code als het ware wordt ingepakt en wordt gecomprimeerd levert dit ruimte - en daardoor snelheid op. Het samenvoegen van deze code (te vergelijken met een ZIP maken van bestanden) kost tijd. Tijdens dit proces is de omgeving offline om deze nieuwe code op te kunnen bouwen.

OPLOSSING MET RELEASE CANDIDATE

Om er voor te zorgen dat het deployment proces minder impact heeft op de webshop heeft Experius het Fast Deployment proces ontwikkelt. In dit proces maken we gebruik van een release candidate. Deze release candidate is een identieke kopie van de live omgeving en zorgt ervoor dat het compileren van de code al gebeurd op een andere omgeving. Zodra dit proces klaar is kunnen wij de gecompileerde code naar de live omgeving verplaatsen.

Naast het feit dat de hierdoor de site korter down is zorgt dit ook voor extra veiligheid. Doordat de code wordt samengevoegd op een andere omgeving is de kans op conflicten op de live omgeving, waardoor de shop langer down is dan verwacht, nihil. Door gebruik te maken van de Release Candidate wordt dit risico afgevangen. Daarnaast is het mogelijk om de frontend ook al op de Release Candidate te testen.

Wil je advies over Fast Deployment voor je Magento 2 webshop? Bel ons op 030-8200238 of stuur een mail naar info@experius.nlNog geen Magento 2 webshop? 

Magento heeft twee jaar geleden Magento 2 geïntroduceerd: een sneller, stabieler en schaalbaarder platform die met je meegroeit. In de IT-sector waar technologische ontwikkelen en doorbraken in rap tempo elkaar opvolgen is Magento 1 al redelijk gedateerd. Bovendien wordt Magento 1 binnenkort niet meer ondersteund. Het is daarom verstandig om de overstap naar Magento 2 te plannen en alvast de vervolg stappen in kaart te brengen. Als je van plan bent om te starten met een nieuwe webshop ligt de keuze voor Magento 2 natuurlijk het meest voor de hand. Het platform zal de komende jaren hoogstwaarschijnlijk uitgebreid worden met nieuwe extensies en updates. Zo investeer je dus gelijk in een webshop die de komende 5 tot 10 jaar meegaat. Meer weten over de migratie naar Magento 2? Klik dan hier.

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238