blog_image

Sinds 22 oktober 2019 staat de eerste PWA webshop gebouwd met Magento PWA Studio live. Fashion retailer Eleganza gaf opdracht aan Experius voor deze webshop. Experius is hiermee het eerste bureau in Nederland die een PWA met Magento’s PWA Studio live zet.

“Onze belangrijkste redenen om over te gaan op PWA waren de sterk verbeterde customer experience en de hogere snelheid van de webshop. Een mooie bijkomstigheid is de afname van de druk op de server!” licht Guus van de Staak van Eleganza toe. Omdat de PWA een app-like ervaring biedt, verdwijnt de noodzaak voor Eleganza om naast de webshop een app aan te bieden. E-commerce bureau Experius breidde de toolset van Magento PWA Studio uit waardoor een PWA kon worden gebouwd bovenop de Magento 2.3 backend.


Jordan Eisenburger van Experius: “Er is nu een perfecte aansluiting bij de uitstraling en wensen van Eleganza. Ons dedicated PWA team werkte samen met onder andere MultiSafepay en Orange Valley. En dit is het prachtige resultaat!” In Nederland zijn al een aantal PWA websites en webshops in de lucht, deze zijn gebouwd op andere technologie".

Magento PWA Studio is beschikbaar sinds begin 2019. Experius bouwt aan nog 2 andere PWA trajecten. Die gaan naar verwachting in Q1 van komend jaar live.

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238