Eerder gaven we al een klein inkijkje in de werkcultuur van Experius. Inmiddels is duidelijk dat het bieden van een Great Place to Work hoog in het vaandel staat bij Experius. In dit blog laten we je kennis maken met de manier van werken binnen Experius.

 

De Great Place to Work van Experius richt zich op vier 'key concepts':

  • Motivatie
  • Vertrouwen
  • Ondersteuning
  • Innovatie

Alle veranderingen en activiteiten dienen om deze vier concepten tot een hoger level te brengen.

 

De structuur

Zoals bij velen bekend, is Experius geen traditionele onderneming. Experius kent geen 'Management laag'. Dit betekent dat elk teamlid goed in staat is om zelf beslissingen te nemen en deze door te voeren zonder hier eerst toestemming voor te hoeven krijgen van het management. Deels vanuit het lean principe willen we ervoor zorgen dat er niet te veel overleg plaats vindt, zodat er effectief gewerkt kan worden.

 

Om dit proces nog meer te ondersteunen heeft Experius meerdere project teams, ofwel squads. Ieder squad heeft een eigen klantengroep onder zich. Dit zorgt ervoor dat alle leden van een squad de webshop van de klant door en door kennen en op deze manier snel in staat zijn eventuele problemen te verhelpen. . Ook heeft de klant op deze manier niet steeds iemand anders aan de telefoon, maar is er altijd een team van mensen dat klaar staat om een probleem op te lossen. In de ideale situatie is een squad volledig autonoom in de beslissingen. Tegelijkertijd is er tussen de squads wel veel kennis uitwisseling. De squads bepalen hun eigen werkwijze en uiteindelijk ook hun eigen naam. Dit heeft al wat leuke varianten opgeleverd. Zo hebben we een 'Tank Division', een 'Seal Team Six', het 'Tesla squad' en 'The Pioneers'

 

Seal Team Six

Ieder mens maakt fouten

Fouten maken is menselijk. Iedereen maakt nog wel eens een foutje, ook als ze ergens heel goed in zijn. Fouten worden bij Experius niet als iets negatiefs gezien, maar juist als iets waar je van kan leren. Als er een fout gemaakt wordt, wordt er gekeken naar hoe het opgelost kan worden en niet naar wie het gedaan heeft. Het gaat erom dat degene die de fout gemaakt heeft zichzelf verbeterd en in het vervolg niet weer dezelfde fout maakt.

DSC03572

Innovatie

Mensen zijn van nature innovatief bezig. Experianen krijgen daarom extra uren om nieuwe dingen te ontwikkelen voor Experius en onze klanten. Zo werkt het hele team in zijn eigen 'innovatie-tijd' aan nieuwe modules, koppelingen en integraties en wordt er onderzoek gedaan naar nieuwe ontwikkelingen in de markt. Ook wordt er geëxperimenteerd met nieuwe tools die bij zullen dragen aan het verbteren van het werkproces van Experius. Als het innovatieproject (of de stage) is afgerond dan krijgt de Experiaan de kans om zijn project tijdens de vrijdagmiddagborrel te presenteren en dan mag hij uiteraard ook een flesje champagne openen.

 

Experius is gebouwd op de bouwstenen van onze cultuur die we gezamenlijk in stand houden. We zijn allergisch voor chaos en bureaucratie en zien het daarom als onze uitdaging om de gulden middenweg te vinden. Elk teamlid heeft evenveel invloed op de cultuur en kan nieuwe tradities tot stand brengen. Dit maakt Experius een gelijkwaardige werkomgeving waar motivatie, vertrouwen, ondersteuning en innovatie elke dag de belangrijkste pijlers vormen voor de Great Place to Work en voor het toevoegen van Klantwaarde, want een gemotiveerd team dat elkaar vertrouwd en ondersteund kan geweldige resultaten behalen voor de klant en met innovatieve ideeën komen om de webshop naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwsgierig?

Bekijk onze vacatures

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238