akeneo


Experius is op bezoek bij PIM software leverancier Akeneo in Nantes. Niet alleen om kennis te maken met het bedrijf, haar cultuur en de mensen achter het product. Maar ook om de verdere samenwerking voor de komende jaren tussen onze twee bedrijven te bespreken.

In het midden van Nantes, aan de imposante rotonde Place Général Mellinet (met in het midden het standbeeld van generaal Émile Mellinet), staat het prachtige kantoor van Akeneo. Meer dan 60 medewerkers werken vanaf hier iedere dag aan de marketing, support, sales en doorontwikkeling van het product.

Alles gebeurt in-house: Franse programmeurs bouwen binnen een internationaal team van software architecten, product owners  en customer success managers aan de toekomst van het systeem. Sales en pre-sales vinden hier plaats en vanuit de verschillende locaties in het buitenland.

Met bijna 100 medewerkers wereldwijd is het bedrijf bezig met een flinke opmars. “Afgelopen jaar zijn we verdubbeld in het aantal medewerkers”, aldus François Chaix, channel manager voor Noord Europa. Zijn collega op international sales, Tanguy Meriadec haakt in: “Groeien en naamsbekendheid opbouwen gaat razendsnel, doordat we bedrijven wereldwijd op een laagdrempelige manier kennis kunnen  laten maken met onze software via het Open Source principe”.

Het tweede kantoor een paar deuren verder wordt inmiddels ingericht en het bedrijf breidt haar sales kantoren langzaam uit naar de rest van Europa en de VS.

CULTURAL FIT 

Experius streeft er naar voor iedere medewerker een Great Place To Work te zijn en bij alles wat we doen Klantwaarde te bieden. Wanneer je het kantoor van Akeneo betreedt, de medewerkers spreekt en vanaf het balkon met je laptop op schoot uitkijkt over de fantastische tuin waar mensen dankbaar gebruik van maken van de eerste stralen lentezon staat vast: een great place to work is het hier zeker.

Ook de groeistrategie van het bedrijf spreekt aan: natuurlijk groeien door een breed publiek aan te spreken en te helpen groeien met slimme software.

akeneo france HQ

AKENEO PIM SYSTEEM 

Akeneo is een open source PIM systeem dat zich volledig richt op de taken van een PIM systeem. PIM staat voor Product Information Management. Software voor producenten, groothandel en retail om de stamdata van alle artikelen overzichtelijk op één plaats te verzamelen, te verrijken, te vertalen en te verspreiden (bijvoorbeeld naar je webshop of product catalogus).

Als Experius geloven wij in de Open Source aanpak van Akeneo. Het geeft kleinere ondernemers de kans om kennis te maken met PIM en zelf te ontdekken hoe deze software hun bedrijf verder kan helpen. Gevestigde bedrijven die hier al een goed beeld bij hebben en daarmee veeleisender zijn kunnen direct instappen op de uitgebreidere Enterprise variant.

Dat zorgt er voor dat we voor ons volledige klantportfolio een betrouwbare, schaalbare PIM oplossing kunnen aanbieden. Door de vele overeenkomsten met Magento en de eenvoudige integratiemogelijkheden kunnen wij onze klanten helpen hun efficiëntie te verhogen en hun kosten naar beneden te brengen.

Experius kijkt met hoge verwachtingen en veel plezier uit naar de verdere partnership met Akeneo.

 

Meer weten over Product Information Management? Klik hier