gemeente amsterdam Chief Happiness Officer Evelien Veenman samen met Yardena Shitrit en Arjan van Gils van de Gemeente Amsterdam

 


Geschreven door: Evelien Veenman 

Begin van dit jaar ben ik bekroond met een podiumplek bij de finale van de HR Talent of the Year award. Eén van de prijzen was een dag meelopen met Yardena Shitrit, Concerndirecteur Personeel & Organisatieontwikkeling bij de Gemeente Amsterdam. Een geweldige kans om een kijkje te nemen in een hele andere wereld én om van dichtbij te zien hoe zo’n krachtige vrouw opereert. Ook was dit gelijk een mooie gelegenheid voor Experius om kennis op te doen en informatie uit te wisselen. Alvorens ik mijn ervaring deel over deze enerverende dag geef ik graag eerst wat meer voorkennis over Yardena Shitrit en de Gemeente Amsterdam.

‘NO GUTS NO GLORY’

Dé lijfspreuk van Yardena. Een vrouw die recht voor haar raap is, ergens helemaal voor gaat, geeft om haar mensen en verder kijkt dan standaardprocedures. Voor mij een inspirerende vrouw die anderen in haar kracht zet! Ik was daarom vereerd om met haar een uitwisselingsprogramma aan te gaan. Yardena: “De vraag die mij in toenemende mate bezig houdt is hoe je als HR-directeuren meer gebruik kunt maken van elkaar en elkaars organisatie. We zijn nog te veel op onszelf gericht en zouden veel meer kunnen samenwerken. Het silo-denken binnen organisaties laten we steeds meer los. Kunnen we dat ook niet tussen organisaties voor elkaar krijgen?”

ÉÉN AMSTERDAM

De Gemeente Amsterdam is een organisatie met 17.000 medewerkers, een P&O-kolom van circa 500 HR-professionals en een personeelsbegroting van 1,5 miljard euro. De afgelopen jaren heeft de gemeente te maken gehad met bezuinigingen, inkrimpingen en reorganisaties.

Yardena maakt duidelijk dat je vanuit P&O niet alleen adviseert maar dat je ook mee aan het roer staat. Gedurende de dag was deze boodschap vanuit verschillende hoeken heel duidelijk: samen werken aan één Amsterdam, één organisatie in dienst van Amsterdam. Ik mocht dit zelf ervaren op het kantoor op het Waterloopplein (het stadsloket). Hier staan de ambtenaren letterlijk in verbinding met de stad. Van alle kanten zie je het straatbeeld, zo kan men goed zien waarvoor ze het doen. Wat mij vooral opviel is de openheid en de bereidheid van iedereen om met mij in gesprek te gaan. Een warm welkom, echte gesprekken en een unieke inkijk! 

OVEREENKOMSTEN GEMEENTE AMSTERDAM EN EXPERIUS

Zo op het eerste gezicht kunnen de twee niet meer verschillen van elkaar: een organisatie met duizenden medewerkers en 500 HR professionals, versus een platte structuur met zelfsturende teams, 43 medewerkers en een Chief Happiness Officer. Desondanks ontdekte ik gedurende de dag vooral veel overeenkomsten, met als voornaamste: menselijk kapitaal is het belangrijkste middel!

Nog een aantal mooie overeenkomsten op een rij: 

 

De nieuwe kantoortuin van de Gemeente Amsterdam

 

  • Binnen de Gemeente hebben ze de focus op ontwikkeling van de medewerkers en binnen Experius is dit ook een hoge prioriteit. Toen ik rondvroeg waarom ze zo graag werkten bij de Gemeente Amsterdam was het antwoord: de vrijheid en alle mogelijkheden. Hepko Wink, Stadsdeelsecretaris Amsterdam Zuid, deelde zijn ‘lessons learned’ met mij en benoemde het mooi: “Leren, experimenteren en verbeteren”. Binnen Experius zijn wij hier ook continu mee bezig!
  • Op dienstverlening wilt de Gemeente Amsterdam een 8+ scoren. Bij Experius streven wij ook naar een 8+ op zowel klantwaarde als op werkgeluk.
  • Tijdens mijn gesprek met Bas van Spréw, directeur van Amsterdam Zuidoost, vroeg ik: “Wat is jouw kracht?" Hij antwoordde: “Mijn onbevangenheid en enthousiasme!” Met welk talent ben ik in de top drie terecht gekomen van de HR Talent of The Year Award? Enthousiasme!
  • Zowel de Gemeente Amsterdam als Experius maakt graag plek voor jong talent en ondersteunt hen in de ontwikkeling. Samen met de Gemeente Amsterdeam delen wij de mening dat dit goed is voor zowel de organisatie als de maatschappij.
  • Binnen Experius werken we in een mooi en speelse kantoortuin. En ook de Gemeente Amsterdam heeft sinds de verbouwingen (reeds nog druk mee bezig) een prachtig nieuwe open ruimte gebouwd met als doel om de onderlinge communicatie te bevorderen.
VERBINDING MAKEN

Experius en de Gemeente Amsterdam hebben op deze dag veel informatie uitgewisseld en van elkaar geleerd. Wij leren graag van andere organisaties en vinden het leuk om uitwisselingsprogramma’s aan te gaan! De rode draad van deze inspirerende dag is verbinding maken. Met elkaar als collega’s, met je klanten, met de visie van de organisatie, met andere organisaties en ga zo maar door. Ik zeg laten we vooral verbinding maken met elkaar als mens, los van functie, afkomst, geslacht etc. We kunnen veel leren van elkaar en bij een goede samenwerking kunnen we tot grootste resultaten komen!