Developers van Experius zijn altijd bezig om nieuwe innovaties te bedenken die onze klanten helpen om hun Magento e-commerce systeem een stapje verder te helpen. De afgelopen maanden is er dan ook niet alleen hard gewerkt aan het ontwikkelen van een standaardoplossing voor Magento 2 en het ontwikkelen van nieuwe webshops voor onze klanten, maar ook aan nieuwe modules en features. Een daarvan willen we in dit blog in het bijzonder uitlichten.

 

Veel business-to-business bedrijven lopen er nog tegenaan dat het bestellen van een product voor hun partners nog steeds niet altijd even soepel verloopt. Hoewel er veel manieren zijn om een product te bestellen, lopen enkele klanten er nog tegenaan dat ze een productnummer op moeten zoeken of in hun eigen portaal moeten zoeken naar een eerdere bestelling om die opnieuw te doen. Vooral voor grote klanten, die veel verschillende bestellingen plaatsen is dit een probleem. Daarom heeft Experius een module ontwikkeld die samenwerkt met een scanner. De klant kan het product in de eigen winkel scannen en het product komt direct in de order te staan van de Magento webshop waar deze bestelling plaats moet vinden. Op het moment dat het product vaker dan 1 keer besteld moet worden kan het product simpelweg vaker gescand worden. Het product wordt toegevoegd door een persoonlijke SKU, die correspondeert met een artikelnummer dat de webshop zelf hanteert.

 

Voor een klant van een groothandel of leverancier wordt het hierdoor nog makkelijker om een product te bestellen en het proces van bestellen wordt nog efficiënter.