Een van de belangrijkste factoren van een webshop is dat hij snel moet zijn. Bij onze hosting partner Byte doen ze er alles aan om een snelle Magento hosting te bieden. Als een van de eersten bieden zij dan ook hosting met PHP 7. Deze nieuwe versie van PHP stijgt qua snelheid ver boven de eerdere versies van PHP uit.

 

PHP 7 is ontwikkeld door de PHP community. Deze groep heeft een goede reputatie en staat bekend om het ontwikkelen van stabiele en betrouwbare PHP releases. Het updaten van PHP gaat vaak vrij gemakkelijk en kost weinig tijd.

 

Byte biedt PHP 7 alleen aan op hun Hypernode pakketten. De Hypernode server van Byte was al een stuk sneller dan de Pro en Basic pakketten die Byte inmiddels niet meer aanbiedt voor nieuwe klanten. Webshops die op de Magento Hypernode server van Byte draaien worden echter niet automatisch overgezet naar het snellere PHP 7. Ook Magento 1 is niet standaard compatible met PHP 7. In de meeste gevallen kan het echter vrij gemakkelijk aangepast worden, maar dit kost wel tijd.

 

Overstappen naar PHP 7 of de Hypernode server? Neem contact op met support of maak direct een ticket aan in Zendesk. Dan wordt er een inschatting gemaakt van de tijd.