Banner Pioneers auf tour

Met het Pioneers Team een hele week verkassen naar een leuke plek, om daar in alle rust hetzelfde te doen (en misschien een beetje meer) als tijdens een normale werkweek: hard werken, hard chillen en hard genieten. In deze blog lees je hoe ons dat verging, wat we ervan opgestoken hebben en wat jij er eigenlijk aan hebt als klant van Experius.

  

"Unsere Erfahrung während des Arbeitsausfluges in Berlin.

Verblijven en werken in Berlijn

In Berlijn en andere grote steden is het moeilijk om een betaalbare plek te vinden die groot genoeg is om te werken en te slapen. Wij hebben daarom een kantoortje gehuurd om te werken. Dat is qua werkplek natuurlijk prettiger dan á la MacGyver een monitor te moeten bevestigen aan een slaapbank, maar het heeft ook nadelen, hieronder vind je de de pros en cons van onze keuze voor werken en verblijven. Voor als je met je eigen team een keer de ‘hei’ op wilt!

 

Pros

Cons

Je werkplek is geregeld en je hoeft er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Zaken die je snel vergeet als je het zelf moet doen, zoals koffie, wifi, airco, bureaus, schermen en stoelen, daar is over nagedacht door anderen.

Losse huur van een werkplek kan kostbaar zijn. 

Je hebt een dedicated plek waar je werkt in plaats van dat je slaapkamers en eettafels moet gebruiken. Dit maakt het makkelijker om los te komen van je werk als de dag voorbij is.

Openingstijden beperken je vrijheid van dagindeling. Wij konden maar van 9.00 tot 18.00 het kantoor in, waardoor we niet de vrijheid hadden om bijvoorbeeld lang te lunchen of siësta’s te houden.

Het is gemakkelijker een verblijf te vinden wanneer het niet aan kantoor-eisen moet voldoen. Dit kan het verblijf goedkoper maken omdat het minder groot en functioneel hoeft te zijn.

In de stad in een klein appartement is het lastig om even uit te rusten. De hele dag werken, daarna met collega’s uit eten en thuis ook op elkaars lip zitten, 5 dagen achter elkaar kost de meeste mensen energie. Daarnaast is er zoveel te doen dat het bijna zonde voelt om niet de hele avond ook nog op pad te gaan. Een buitenruimte hebben en een rustigere omgeving, zal de volgende keer hogere prioriteit krijgen.

 


Optimaal voor grotere projecten of doorontwikkeling 

What’s in it for you? Leuk zo’n week naar Berlijn en prima dat jullie werken aan het teamgevoel, maar wordt er ook aan de klanten gedacht? Jazeker! Een week met het hele team op een alternatieve locatie leent zich voor een focusweek. Pioneers heeft de Berlijn week gebruikt om twee live-gangen van webshops voor te bereiden en veel werk hiervoor af te ronden. Developers worden niet afgeleid door randzaken, er zijn minder vergaderingen en met één gedeelde focus is samenwerken nog makkelijker. 

Belangrijk is dat er vooraf een duidelijk doel is: welke issues moeten opgelost worden en wie is waar verantwoordelijk voor? Tegelijkertijd moet je goed bereikbaar blijven voor eventuele spoedjes van andere klanten. Het koste even wat moeite, maar net na de maandagochtend hadden we de telefoon zo afgesteld dat deze ook overging in Berlijn.  

Voor het volgende avontuur is het belangrijk opnieuw een duidelijk doel te hebben. Als er geen livegang gepland staat, zullen we onze klanten benaderen om input te leveren voor de volgende ‘focus week’. Op deze manier werken we gefocust aan klantwaarde. 

 

“9,5/10 would do again”

Het klinkt misschien gek - veel moeite doen om uiteindelijk op een andere plek gewoon te gaan werken. Maar “gewoon” werken is het niet. In plaats van 9-5 ben je nu constant met je team, op een ontspannende of juist uitdagende plek. Dit zorgt dat je iedereen veel beter leert kennen dan ooit op kantoor zou kunnen. Bij de evaluatie was het gemiddelde GPTW cijfer een 9,5(!) - omdat we elkaar meer hebben leren waarderen, goede gesprekken hebben gehad, veel werk hebben verzet voor onze klanten en samen iets meegemaakt hebben. Een dikke aanrader voor ieder team in elke organisatie!

foto collage 2

Met dank aan: 

Zonder onderstaande was het ons niet gelukt, dank aan:

  • Experius voor de financiële steun en het vertrouwen.
  • https://wiebetaaltwat.nl/ voor de financiën (echt een aanrader).
  • U-bahn weekticket - zoiets is in een stad echt nodig.
  • Uber voor late-night vervoer.
  • Google Maps voor restaurants, routes, verdwaalde collega's en alle andere zaken.


Wil jij op de hoogte blijven van wat wij als Experianen meemaken en welke initiatieven we opzetten voor een hogere klantwaarde? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238