Hoe sneller je webshop, hoe meer pagina's je bezoeker gemiddeld kan bekijken (de zogenaamde pageviews). Hoe meer pagina's je bezoeker bekijkt, hoe groter de kans dat hij of zij iets tegen komt dat bevalt. Daarmee wordt de kans op een verkoop (conversie) groter. Daarnaast zorgt een snellere webshop voor een fijnere gebruikerservaring. Een tevreden shopper is een terugkerende shopper.

Zorg er daarom voor dat je webshop op volle snelheid draait en blijft draaien. De komende decembermaand gaat veel van je webshop vragen. Daarom is het nu van groot belang dat je het maximale uit de performance van je webshop haalt. Wij bieden de perfecte oplossing: Full Page Caching

Wat is Full Page Caching?

Standaard heeft Magento bepaalde onderdelen van je webshop gecached. Dit betekent dat het systeem ervoor zorgt dat bepaalde informatie direct vanuit Magento kan worden aangeboden aan de bezoeker. Normaal moet Magento de database (waar al je informatie is opgeslagen) aanspreken om de informatie op te halen en te tonen aan de bezoeker. Met caching wordt deze tijdrovende klus voor bepaalde informatie op de pagina overgeslagen.

Hoe werkt Full Page Caching?

Full Page Caching gaat een stap verder. Met Full Page Caching wordt de volledige pagina opgeslagen in Magento (een soort van "bufferen", net als een Youtube filmpje). Wanneer een bezoeker een webshop bekijkt, genereert deze webshop een pagina voor de gebruiker. Deze pagina wordt door de webshop in het cachegeheugen opgeslagen. Wanneer een gebruiker nog een keer deze pagina bezoekt, kijkt wordt in het cachegeheugen gekeken of deze pagina eerder is gegenereerd. Wanneer dit het geval is wordt de pagina vanuit het cachegeheugen getoond in plaats van vanaf de server.

Hoe maakt dit mijn webshop sneller?

Je kunt je voorstellen dat dit vele malen sneller is dan alles opnieuw verzenden en genereren. Wanneer pagina X wordt opgevraagd, wordt eerst gekeken of pagina X zich al in het cache geheugen bevind. Door het inschakelen van Full Page Caching wordt overbodige communicatie met de server en de database vermeden. De pagina wordt nu rechtstreeks vanuit het cachegeheugen terug gestuurd richting de gebruiker, met als resultaat zeer korte laadtijden.

Hoe snel is mijn webshop?

U kunt de laadtijd van uw webshop eenvoudig meten door uw site te laten "scannen" door bijvoorbeeld Pingdom. Door het webadres van uw webshop in te vullen bij Pingdom, zal de server van Pingdom uw site bezoeken en u vertellen hoe snel de pagina geladen wordt. Meet direct de snelheid van uw webshop op Pingdom.

Hoe wordt Full Page Caching geïmplementeerd?

Magento is modulair opgebouwd. Dit betekent dat er nieuwe functionaliteit kan worden toegevoegd door middel van een module, een bouwsteen. Na het plaatsen van de Full Page Caching module in uw webshop is vanaf dat moment de functionaliteit aanwezig om uw pagina's volledig te gaan cachen.

De volgende stap is het configureren van de module. Zo moeten bepaalde elementen op uw pagina's niet worden gecached. Denk bijvoorbeeld aan de winkelwagen, het account gedeelte, de prijzen/voorraad, etc. Dit verschilt per webshop. Zo vindt de ene webshop het niet erg dat de prijs in het cache geheugen wordt opgeslagen, omdat deze toch niet vaak verandert. Voor de andere webshophouder verandert deze vaak en mag de prijs niet gecached worden.

 

Wilt u nog een stap verder gaan? Dan kan er voor gekozen worden om Redis te activeren bij uw hosting provider Byte. Redis is een unieke manier om de volledige cache op te slaan in een speciaal gereserveerd geheugen. Wanneer u dit combineert met Full Page Caching is de snelheidswinst nog groter.

Nadat de configuratie is voltooid, kan de caching getest worden en op de live omgeving worden geplaatst.

Waarom moet ik kiezen voor Full Page Caching?

[list style="list3" color="green"]

  • Snelheidswinst tot maar liefst 500%
  • Betere indexering en waardering door Google
  • Meer pagina's per bezoek bekeken door klanten
  • Conversieverhogend
  • Lager verbruik van uw hosting capaciteit

[/list]

Full Page Caching is voor iedere webshop een pre. Wanneer u van de normale cache instellingen overstapt naar Full Page Caching, kan dit de pagina's maar liefst 500% sneller maken. De resultaten verschillen uiteraard per webshop, maar voor iedere webshop zal het een aanzienlijke snelheidswinst opleveren. Een onmisbare toevoeging aan uw webshop, zeker voor de komende drukke periode.

[framed_box height="50" rounded="false"]

Ervaar de voordelen van Full Page Cache

Contact opnemen »

[/framed_box]

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238