werkgeluk de volkskrant foto: Arie Kievit

 


EEN (DRUKKE) GELUKSDAG!

Wauw, wat een topdag gisteren! Behalve dat het ‘de Internationale Dag van het Geluk’ was, was het ook écht een geluksdag voor Experius. Het begon al vroeg in de ochtend met het artikel “Met wat geluk werk je wel zo lekker” in de Volkskrant. Twee weken eerder had de Volkskrant gevraagd of ze een kijkje mochten nemen bij ons op kantoor. Zij waren namelijk benieuwd naar hoe wij ‘gelukkig organiseren’. Journaliste Maaike Vos interviewde oprichter Peter van der Reijden en Chief Happiness Officer Evelien Veenman over het belang van werkgeluk en hoe wij dit binnen Experius realiseren. Dit was gelijk een mooi moment om de Volkskrant te laten zien hoe wij onze successen vieren!

DE PERS

De term werkgeluk is 'buzzing' en krijgt bij verschillende bedrijven meer de aandacht.  Als reactie op het artikel in de Volkskrant, waren ook de NOS en het AD geënthousiasmeerd over het onderwerp werkgeluk. Als gevolg waren gisterenmiddag Peter en Evelien te horen op NPO radio 1. En in de avond stond het interview met het AD online! Tussendoor gaf Evelien ook nog een presentatie over werkgeluk tijdens het evenement ‘Train je Gelukscompetenties’ in Utrecht.

ONZE 'CHO'

De stille kracht achter ons werkgeluk is toch echt onze Chief Happiness Officer Evelien. Naja stil is ze nu niet meer. Er is namelijk heel veel (groeiende) belangstelling voor wat zij als CHO doet. Zo interviewde RTLZ haar voor de webspecial 'Bijzonder banen'. Niet alleen organisaties maar ook individuen willen weten hoe je gelukkig kan zijn in je werk. Evelien heeft daarom inspirerende presentaties gegeven over werkgeluk op o.a. ‘Internationale vrouwendag’ en  'Internationale dag van het geluk’. Ze is een onmisbare schakel binnen Experius. Elke dag zet zij weer alles op alles om ervoor te zorgen dat iedereen bij Experius gelukkig én tevreden is. Dit doet zij o.a. door ervoor te zorgen dat wij:

  • De kans krijgen om ons ontwikkelen
  • Waardering en erkenning krijgen voor hetgeen wat wij doen
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen
  • Kunnen werken in een betrouwbare en veilige omgeving
THE BIGGER PICTURE

Een van onze doelstellingen en tevens ook een van onze visiepijlers is een “Great Place to Work” zijn. Wij willen dat het voor iedereen fantastisch is om bij Experius te werken. Hoger doel van Experius is om een leidend voorbeeld te zijn in gelukkig organiseren. Wij laten zien dat je door de focus op werkgeluk te zetten je zowel hard kan groeien als bedrijf én een goede cultuur behoudt. Onze best practices delen we dan ook altijd graag met andere organisaties.

Enthousiast waren wij dan ook toen Concerndirecteur Personeel & Organisatieontwikkeling Yardena Shitrit van de Gemeente Amsterdam ons uitnodigde om kennis en informatie uit te wisselen. Zo op het eerste gezicht twee hele verschillende organisaties, maar toch hadden wij ook een aantal overeenkomsten. Zo focussen wij beiden op de ontwikkeling van onze medewerkers en streven wij naar een 8+ op zowel klantwaarde als op werkgeluk. 

 

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238