Zijn reviews een toegevoegde waarde in uw webshop? Veel webshops hebben review mogelijkheden. Klanten kunnen een review schrijven over een van de producten aanwezig in de webshop. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een online review?

Toegevoegde waarde

Reviews zijn een kans voor iedere webshop. Door de volledige controle die Magento u biedt, kan het niet mis gaan.

Conversie Verhogend

Veel klanten zien goede reviews als een toegevoegde waarde. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van webshop bezoekers zich laat beïnvloeden door reviews, ongeacht of deze positief of negatief zijn. Een positieve review lijdt naar positieve invloeden. Bezoekers die twijfelen over een aankoop kunnen over de streep worden getrokken door een geloofwaardige, positieve review. Dit resulteert in conversie verhogende content in uw webshop.

SEO Optimalisatie

Door het werven van reviews vergroot u de content op de betreffende (product)pagina's. Door meer content te beheren over een product vergroot u de kans om gevonden te worden door consumenten. De inhoud van de reviews kunnen ook nieuwe zoektermen met zich meenemen. Niet iedereen hanteert hetzelfde taalgebruik, door zoektermen en woordkeuzes efficiënt in Magento als synoniem in te vullen, vergroot u uw vindbaarheid nog meer. Beter beheer van zoektermen gaat tevens zorgen voor een meer gebruiksvriendelijke webshop omdat klanten gemakkelijker de gewenste producten vinden.

Productontwikkeling

Buiten de genoemde voordelen kunnen de reviews natuurlijk ook van toegevoegde waarde zijn op het gebied van product kwaliteit. Door de reviews serieus te nemen weet u wat de positieve en negatieve eigenschappen van een product zijn. Positieve eigenschappen mogen blijven en waar mogelijk geïmplementeerd worden bij meerdere producten, negatieve eigenschappen vereisen uw aandacht. Wat overblijft is een webshop vol met geliefde producten. Ten slotte komt u er achter welke informatie mist op de productpagina, of andere wensen van klanten.

Hoe haal ik meer uit mijn reviews?

De Magento module Yotpo reviews laat u uw review systeem optimaliseren. Een aantal handige mogelijkheden maken het werven, schrijven en beheren van reviews zeer eenvoudig. Zowel voor de klant, als voor u een positief effect. De hippe uitstraling sluit aan bij de groei in de social media wereld. Yotpo probeert zo min mogelijk ruis te creëren door de lay-out van het formulier te optimaliseren door slechts de nodige zaken over te houden.

 

Yotpo functionaliteiten:

  • Reviews direct onder uw producten
  • Actief reviews verzamelen, stuur een e-mail naar de gebruiker na een x aantal dagen van bestellen
  • Een review vanuit uw e-mail invullen, geen verdere acties vereist
  • Eenvoudige back-end beheer
  • Reviews delen via social media met één druk op de knop
  • Visueel zichtbaar wanneer een review is geschreven door iemand die het product daadwerkelijk gekocht heeft
  • Monitor alle reviews in een duidelijk dashboard

Een groot voordeel van Yotpo is het feit dat het review formulier in de e-mail wordt aangeboden. Voor de klant is de drempel nu zo laag geworden, dat het aantal reviews sterk gaat toenemen. De reviews zijn eenvoudig te beheren via uw Yotpo account. Onderstaande afbeelding laat zien hoe het formulier in uw e-mail wordt aangeboden.

Interesse om Yotpo reviews in uw webshop te implementeren? Experius doet dit voor u. Bestaande reviews kunnen geïmporteerd worden in de Yotpo module, geen verlies van reviews. Door de gebruiksvriendelijke opzet van deze module is hij gemakkelijk te beheren. Geen technische kennis vereist. Meer informatie over Yotpo reviews?

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238