Afgelopen woensdag was het dan zover, de 9de editie van Meet Magento vond plaats in de Fabrique in Utrecht. Ieder jaar is Meet Magento weer een van de grootste Magento events in Nederland. Iedereen komt tijdens dit event samen om hun kennis en interesse voor Magento te delen. Dit jaar werd het event teruggeschroefd van 2 dagen naar 1 dag. Op deze manier kwam écht iedereen bij elkaar en konden veel verschillende partijen elkaar ontmoeten.

 

meet-magento-2017

 

#MM17NL

Meet Magento Nederland ging dit jaar van start met de Magerun. ’s Ochtends om 8 uur gingen de echte fanatiekelingen 5km hardlopen door Utrecht. Veel Experianen zijn afgelopen woensdag ook vroeg opgestaan om hieraan mee te doen. Daarnaast was er natuurlijk ook een afvaardiging van Experius aanwezig op het event.

De dag werd, zoals we gewend zijn, geopend door Guido Jansen en dagvoorzitster Amber Kortzorg. Na Guido en Amber kwam Magento evangelist Ben Marks het podium op om de zaal te inspireren met zijn talk over ‘The Magento Platform and Community’. Dit was het startschot van de ‘Advance Your Business’ track. Veel bijzondere sprekers, zoals Tom Coronel en de oprichters van het merk Patta, kwamen hier aan het woord om hun kennis te delen en de aanwezige marketeers, webshopeigenaren en e-commerce managers stof tot nadenken mee te geven.
Naast de ‘Advance Your Business’ track was er ook een ‘Create Great Tech’ track. In deze track werden verschillende interessante sessies van ervaren developers gegeven. Er werden veel tips&tricks over Magento gedeeld en de nieuwste ontwikkelingen werden besproken. Na woensdag hadden de developers het nog niet gehad. Op zaterdag werd namelijk de traditionele Meet Magento Contribution Day georganiseerd. Deze grote Hackathon zorgt ieder jaar weer voor fantastische nieuwe ontwikkelingen.
meet-magento-2017

 

Mage2Gen wint een Meet Magento Award voor beste Community Project

Innovatie heeft een centrale rol bij Experius. Twee Experianen ( Maikel en Derrick) hebben in hun vrije tijd een fantastische tool gemaakt voor de Magento Community. De tool genaamd Mage2Gen is een code generator die de community veel tijd bespaart bij het ontwikkelen van nieuwe modules op Magento 2.
Het project heeft de aandacht getrokken van de Magento community. Dit heeft geresulteerd in een nominatie op de categorie ‘Best Magento Community project’. Tijdens het Meet Magento event in Utrecht werden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars zijn gekozen aan de hand van de meeste stemmen, twee weken stond het ‘online stembureau’ open voor het publiek. Experius is super trots op het gouden duo Maikel en Derrick die de award voor beste Magento Community Project binnen hebben gesleept. Ze zijn een aanwinst voor de Magento community en de prijs is een geweldige bekroning op al hun vrije uren die ze in dit project gestoken hebben.

 

Op naar volgend jaar!

Meet Magento 2017 was wederom een enorm succes. Er was weer veel nieuwe inspiratie en nieuwe ideeën om op verder te bouwen. Tijdens Meet Magento kwam enorm veel informatie voorbij. Alle presentaties zijn binnenkort allemaal terug te zien op de pagina van Meet Magento. Wij kunnen niet wachten op de tiende editie van Meet Magento Nederland